Nükleer tehdit artıyor; 20 bin 500 nükleer silah var

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amidi

Doçent
Katılım
10 Kasım 2010
Mesajlar
631
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Rusya ve ABD'nin stratejik silahlarda indirim anlaşmasını imzalamasına rağmen, nükleer güce sahip olan ülkeler potansiyellerini geliştirmeye devam ediyor. Rusya ve ABD başta olmak üzere İngiltere, Fransa, Çin, Hindistan, Pakistan ve İsrail 20 bin 500 nükleer silaha sahip. Bunlardan 5 bini ise kullanıma hazır durumda.
Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) yayınladığı son raporunda nükleer silahlanma yarışının devam edebileceği uyarısı yapıldı. Raporda, "5 binin üzerinde nükleer silah kullanıma hazır olarak yerleştirilmiş durumda. Bunlardan 2 bini de yüksek seviyeli operasyon için korunuyor" bilgisi yer aldı.
Rapora göre, Ocak 2011 itibari ile Rusya'nın 11 bin adet nükleer silahı bulunurken, bunlardan 2 bin 427'si kullanıma hazır vaziyette. ABD'nin ise 8 bin 500 olan nükleer silahlarının 2 bin 150'si kullanıma hazır.
Nisan 2010'da Rusya ve ABD stratejik silahlarda indirim anlaşması (START) imzalayarak nükleer kapasitelerini 1550'ye indirilmesini kararlaştırmıştı.
İki ülkenin yeni anlaşma ile attığı adım "mütevazi" olarak değerlendirilen raporda, "Rusya ve ABD yeni nükleer silahlar konuşlandırılmak için programlarını sürdürüyor. Belirli olmayan gelecekte de nükleer kapasitenin korunacağı görülüyor" ifadeleri yer aldı. Raporda, iki ülkenin nükleer modernizasyon çalışmalarını, güvenlik politikalarının önceliği olarak gördüklerine de dikkat çekildi.
İSRAİL'İN 80 ADET NÜKLEER FÜZESİ VAR
Hindistan ve Pakistan'ın nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olacak yeni balistik füzeler geliştirmek için çalıştıklarına değinilen raporda, nükleer yakıt üretimi için programların devam ettiğine vurgu yapıldı.
Raporun önemli bir parçası ise İsrail'le ilgili iddialardı. Nükleer güce sahip olduğunu reddeden İsrail'in 80 adet nükleer füzesi var. İsveç hükümeti tarafından kısmen desteklenen SIPRI uluslararası bağımsız bir kuruluş olarak çalışmalarını sürdürüyor.


Kaynak:Zaman




Haberle beraber rica edersem aşağıdaki yorumumuda yayınlarsanız sevinirim.
İran ın nükleer silah sahibi olmasını istemeyenlere bakın hele.Açık konuşmak gerekirse şayet nükleer silah bir caydırıcılık özelliği taşıyorsa,yarın bir gün topraklarımızı kendine vaadedilmiş topraklar olarak görüp Nil den Fırat a kadar olan bölgeyi büyük İsrail adına şekillendirmek isteyip altyapısını kurmak adına özelde Mezopotamya ve G Doğu bölgesinde dolaylı olarak İsrail adına hareket eden şirketler tarafından uçuk fiyatlarla arsa ve tarlalar alıp tapusunu kendi üzerine yaptıktan sonra kullanımını yine ve şimdilik ordaki halka bırakan bu güvenilmez kavim yahudi ve israile karşı bir caydırıcılık olacaksa benim ülkeminde nükleer silahı olmalı kanatindeyim.İstediğiniz kadar humanist takılın,savaş karşıtıyım deyin şayet karşınızdaki güç bunu anlamıyorsa hadisinde dediği gibi Düşmanın silahı ile silahlanmalıyız.Şu an bulunan dünya konjonktüründe bu ne kadar mümkün tartışılır ancak ben buna artık gereklilik olarak bakıyorum.Yanlış anlaşılmasın kullanmak için değil caydırıcı olması için.Unutmadan bu konuda işin islami boyutunu araştırmadım sanırım ashabulyemin hocamın bu konuda bilgisi olur bizi aydınlatırsa sevinirim.
 

mehmet_497

Asistan
Katılım
4 Aralık 2010
Mesajlar
170
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Nükleer silah iyi bir caydrıcılık ama herhalde günümüzde kimse kullanamaz. koredeki manyak kullanır sadece adamlar aç abd el altından programına devam etmesin diye yardım ediyor ama nereye kadar.
 
Üst