Notebookum açılmıyor

bluemerleblood

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim Notebook malesef şarjla çalışıyor sarj olmadan çalışmıyor en son güncelleme yaparken acelem vardı fişini çektim kapandı ve şimdi açılmıyor power tuşuna basıyorum fakat tık yok ama sadece şarj ışığı yanıyor ne yapmalıyım:cursing:

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Önce İmla Kurallarına uymanı öneririm o nasıl yaz öyle ya:

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
altındaki bataryayı çıkartıp şarj aletine bağlayarak açmayı dene

blue.tear

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrhaba arkadaslar kolay gelsin . Dun gece filim izlerken bir anda bilgisayarim gitti ve bir daha gelmedi . Ekran kirik oldugu icin harici ekran kullaniyorum .bunu bilgi amacli verdim . Sorunu anlatayim acma dugmesine basiyorum aciliyor akranda cizgi cizgi kare seklinde kutucuklar var altinda elma logosu var belli bir saniye hersey normal sonra tamamen duruyor ve acilmiyor . Ve internetten bu olayi yaptim yine acilmiyor NVRAM/PRAM sıfırlama
Bunu açıklamak için öncelikle NVRAM veya PRAM'de nelerin saklandığına kısaca deyinelim:
Ekran çözünürlüğü, yenileme frekansı, renk sayısı gibi ekran ve grafik ayarları
Başlangıç sesi ayarı
Ses seviyesi
Eğer olmuşsa en son yaşanan "kernel panic" bilgisi
Eğer yukarıdaki sorunlardan birini veya birkaçını yaşıyorsanız şimdi biraz parmak egzersizi yapmanız gerekecek. Çünkü aynı anda birden fazla tuşa basmalısınız.
Option + Command + P + R tuşlarına basılı tutarken güç düğmesine basın ve sadece güç düğmesini bırakın. İkinci başlangıç gongunu duyana kadar bu dört tuşu bırakmayın.
Eğer NVRAM/PRAM sorununuzu çözmezse SMC'yi sıfırlamak gerekecektir.ne yapmaliyim .ekran resmini cektim ama resim yuklenmiyor sanirim sorunun resmi profil resmi yaptim sorunu anlamak resime bakabilir yardimlarinizi bekliyorum tesekkur ederim ...