Notebook .batarya. Açılmıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lsry
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lsry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıkıntım şu : Notebook batarya bağlı iken açılmıyor. (Batarya takili oldugunda hicbir türlü açılmıyor. Power tuşu na basinca 2 3 saniye ekran haricinde ışık geliyor sonra kapaniyor)
ancak batarya yi cikarttinca açılıyor. (Asus n550jv gömülü batarya normalde cikmiyor pcyi açtım)
Batarya suresi dolmus derseniz oda degil. 4 saat felan gidiyordu aniden oldu.
Bozulmadan son 1 2 saatte pc ye yaptıklarım ;
1.anakart ekran k. Macun yeniledim.
2.bios guncelledim.( asusun programindan.)
3.nvidia ekran kartinin guncellemesini yukluyordum.(43 hatasi alıyordum 1 2 haftadir)
Guncelleme sirasinda kapanmış.
(Pc başında degildim. Batarya bitmedi)

Bazi şeyleri denedim.
Pc açıkken batarya takinca kapaniyor.
Bios u geri alamiyorum %20 batarya istiyor.
Bios pilinin nerde oldugunu bilmiyorum yani cikarttamadim.
Bu arada batarya %100 de idi.

Batarya takili olmadiginda normal çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok.
Bu sorun neden kaynaklanir???

Nvidia 750m kod:43 hatasini kesin çözüm varsa internette yazan her halti yaptim olmadi bios guncelledim halen gitmedi.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sorunun cevabı basit; pil devresi arızalı. Gömülü olan pil ya pasif bırakılacak yada değişecek. Kod 43 çok sıkıntılı bir hata, arızaya göre farklı çözümler gerekebiliyor. Bence işletim sistemini değiştirmeyi dene sonuca varabilirsin.

Lsry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap için teşekkürler .
Şu anlik pili çıkarttım. Ancak benim kafama takilan; yarim saat de sağlam pil veya pilyuvasi nasil bozulabiliyor. Zaten bozuksa yapilacak birşey yok . benim derdim yeni pil alinca ya düzelmesse .

Forumlarda dolaşırken yanlış( fazla surmek herhalde) macundan dolayi pc si açılmayan bir iki gördüm. Çözüm leride silip macunu tekrar sürmek olmus.
Sebebini bilmiyorum ancak .

Macunu sürerken: notebookda statik elektrik olayi varmis ben pek dikkat etmedim , notebookta heryerine ellemis olabilirim bana sonra sıkıntı cikartma ihtimali varmi ??

43 hatasi için denedim ama Windows olarak :) neredeyse herseyi yaptım onun için.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
garantisi varsa servise ver yoksa skylake'li yeni almak için bahane olarak kullan.

Lsry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garantisi varsa servise ver yoksa skylake'li yeni almak için bahane olarak kullan.

Bozulmuş olsa tamamda, ben işlemciyi durdukyere ( pc aciliyor en kotu pil bozuldu oda 60 tl ?) 1 - 2 bin tl verecek imkanim yok ogrenciyim :)

Ama sen 43 hatasi için dediysen . nvidia yi kullanmam olur biter . ıntel neredeyse işimi görüyor :)

Lsry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0