Teknosa neden farklı diğerlerinden ? ASUS N550JV

bearup

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha önce konu açmıştım laptop için kararımı verdim neyi alacağıma ama kafama bir konu takıldı. Neden aynı laptobun mağazalarda farklı modelleri var ?? Bu laptopun yani ASUS N550JV nin bir CN-127H modeli var bir de CN240H modeli var ki cn127h heryerde varken teknosada sadece cn240h var ve bu da sadece teknosada var. Bunlar arasında bakınca özellik farkı yok gözüküyor ama mesela hoparlör yerleri felan farklı. Hangisi daha yeni hangisi daha iyi anlamadım gitti. Yardımcı olabilirmisiniz hangisini almam konusunda ?

(en ucuz ve tek)
---TEKNOSA--- ASUS N550JV-CN240H NOTEBOOK
http://www.teknosa.com/...-n550jv-cn240h-notebook

BELLEK 16 GB
BELLEK TİPİ DDR3 BLUETOOTH PORTU Var
Dahili Kamera Var EKRAN BOYUTU 15.6"
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 1920x1080 EKRAN ÖZELLİĞİ TFT LCD
ETHERNET Var GARANTİ SÜRESİ 2 Yıl
GRAFİK TİPİ NVIDIA GeForce GT 750 İŞLEMCİ Intel Core i7 4700HQ
İŞLEMCİ HIZI 3.40 GHz MARKA ASUS
MODEL N550JV-CN240H PİL TİPİ 4 Hücreli
SABİT DİSK 1 TB TV-OUT ÇIKIŞI HDMI
USB BAĞLANTI ADEDİ 3 x USB 3.0 YAZILIM Windows 8 (64bit)
WİRELESS Var Kart Okuyucu Var

Mesela bu da 127H modeli.

Notebook Markası : Asus
İşlemci Markası : Intel
İşlemci Modeli : 4. Nesil Intel® Core i7-4700HQ Dört Çekirdekli işlemci
İşlemci Tipi : Intel Core i7
İşlemci Hızı : i7-4700HQ - 2.4 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'e kadar
İşlemci Cache : 6 MB
Yonga Seti : Intel HM86
Ekran Boyutu : 15.6
Ekran Tipi : LED Full HD
Ekran Kartı : Nvidia
Ekran Kartı Belleği : Paylaşımsız, 4 GB
Grafik İşlemcisi : NVIDIA® GeForce GT 750M GDDR5 128bit
HDMI : Var
Sistem Belleği : 16GB
Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
Max Bellek : 16 GB
Disk Kapasitesi : 1 TB
Optik Sürücü : Blu-ray sürücü (RW)
Bluetooth : Var
Usb Portu : 3 x USB 3.0
Video Portu : Mini D-Sub 15 pinli x1
Klavye : Standart Q TR
Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler
Kart Okuyucu : Var
Kamera : HD Web Camera
Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
İşletim Sistemi (Yazılım) : Windows 8
Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/pil
Notebook Ağırlığı : 2.60 Kg
Garanti Süresi : 24 Ay Resmi Asus Servisi
Hediye : Notebook Çantası

Fiyat olarak birbirlerine yakınlar . 127h 3000 civarı , 240h 3150 -300tlhediye kuponlu. Çok ikilemde kaldım hangisini almam konusunda lütfen önceden almış yada araştırmış olanlar yardım etsin. Iyi forumlar..

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Dostum bende ilk aradığımda o laptopu almayı planlıyordum. Ancak biraz araştırdım elli tane modeli var laptopun ben benim almayı düşündüğüm hafta sonu indiriminde 2700tl ye indi. hafta içi 3500e çıktı sonra bir daha 3100 civarına indi. 2700e kadar satılabilen bir laptopa gidip o parayı vermedim. anlaşılan biraz özellik arıyorsun madem öyle msi ge70 modeline bir bak. benimki ssd olmayan modeli ama sakın kafana takılmasın suan bf4 full ayarlarda saatlerce oynuyorum tık yok makinada.

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslın mevzu pazarlama strajedisi, bütün firmalarda hemen hemen aynı ürünler farklı model isimleri ile var. Bir kampanya patlatıyorlar aynı ürünün daha ucuzunu bulun bilmem nekadarını biz verecez falan. Sonuç aynı ürün farklı modem adı veya bir kaç tasarım farkı.

Diyeceğim odurki işine hangisi geliyorsa onu al. Dikkat etmen gereken garanti destek olayı.

bearup

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum bende ilk aradığımda o laptopu almayı planlıyordum. Ancak biraz araştırdım elli tane modeli var laptopun ben benim almayı düşündüğüm hafta sonu indiriminde 2700tl ye indi. hafta içi 3500e çıktı sonra bir daha 3100 civarına indi. 2700e kadar satılabilen bir laptopa gidip o parayı vermedim. anlaşılan biraz özellik arıyorsun madem öyle msi ge70 modeline bir bak. benimki ssd olmayan modeli ama sakın kafana takılmasın suan bf4 full ayarlarda saatlerce oynuyorum tık yok makinada.

hangi modelini aldınız siz ? bu modellerin hiçbirinde ssd yok ama en iyiler 127h ile 240h. aralarında renk ve 1-2 ayar farkı var o kadar sizde hangi model kodlusu var ?

mystroo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bir çok firmanın satış ve pazarlama stratejisi ayrı ve farklıdır teknosa daha çok kitleye hitap ettiği için en cok tercih edilen laptopu satmaya çalışır senin başka yerde gördüğün aynı özelliklere sahip laptopda o firmanın satış ve pazarlama payına hitap ediyordur arada fazla fark görünmesede teknosadaki laptop daha önde gözüküyor bunun nedeni ise teknosanın pazar payının büyük olması ve elindeki laptopu istediği fiyata satabilme stratejisinden dolayıdır açıklayıcı oldu ise ne mutlu bana :)

bearup

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir çok firmanın satış ve pazarlama stratejisi ayrı ve farklıdır teknosa daha çok kitleye hitap ettiği için en cok tercih edilen laptopu satmaya çalışır senin başka yerde gördüğün aynı özelliklere sahip laptopda o firmanın satış ve pazarlama payına hitap ediyordur arada fazla fark görünmesede teknosadaki laptop daha önde gözüküyor bunun nedeni ise teknosanın pazar payının büyük olması ve elindeki laptopu istediği fiyata satabilme stratejisinden dolayıdır açıklayıcı oldu ise ne mutlu bana :)
peki hocam sizce fiyatı nasıl teknosada ? yani aynı özellikte hepsi o civarda değermi laptop a ?

mystroo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki hocam sizce fiyatı nasıl teknosada ? yani aynı özellikte hepsi o civarda değermi laptop a ?

kardeşim bana sorarsan teknosadan al hem hediye çeki var 300 tl değerinde teknosadan almak müşteri memnuniyeti açısındanda daha iyi hediye çekinide göz önüne koyarsan yanında 300 tlye çok şey alabilirsin ....

ByMuammeR

Asistan
Reaksiyon puanı
1
CN240H modelini aldım teknosadan renk farkı var sadece bende araştırmıştım siyah renk sadece teknosada var :)

Carmelo Anthoni

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu ürünü yurt dışında1300-1400 $ arası bir fiyata bulabilirmiyim. Kazakistanda yaşıyorum buraya geleli 2.5 ay oldu pek bir bilgim yok açıkcası ama almayı düşündüğüm bir model bir Probkası varmı ?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41

Carmelo Anthoni

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ebay kazakistanda pek güvenılır deıl acıkcası cok baktım ve guvenım de yok yınede tşk

Faruknabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sLm asuun bu markası ile ilgili bir bilgin var mı ? ASUS K55VJ-SX222H