Notebook Açılmıyor

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar,
bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum..
HP pavillion notebook um var ve acılmıyor. Arıza şöyle: acma butonuna bastıgımda bios ekranından sonra ekran kararıyor ve beklıyor. İşin bana göre garip yanı, ekran karardıgında acma butonuna bastıgımda 2sanıye ıcınde cıhaz kapanıyor. ve bios a gırmeye calıstıgımda giremıyorum. bıos gırıs sayfası acılıyor ve 2 saniye içinde, işlem bile yapamadan, ekran tekrar kararıyor. çok zor durumdayım. Harddisk içerisindeki bilgilerim çok önemli..
NE YAPMALIYIM, BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIM FİKİR VERİRLERSE ÇOK SEVİNİRİM.. İYİ GÜNLER HERKESE.

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün okudum bu yazıyım lakin benim sıkıntım baska.. Notebook acılmıyor. Ve verılerı kurtarmam gerekıyor.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evinde minivista veya minixp türü veya Boot ederek açabileceğin herhangi bir cd veya dvd varmı? Varsa onlarla kurtarmayı deneyebilirsin bana gelen bilgisayardaki verileri ben o şekilde kurtarmıştım sana verirdim linkleri ama burada veremem maalesef
Dediğim şeyin görüntüsü şu şekilde aşağıda var
89tuhwy.jpg

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bıos a gıremıyorum. F10 ile bıos u acıyorum, ana ekran gelıyor fakat 2 sanıye ıcınde ekran tekrar kararıyor. Işlem yapılamıyor. En buyuk sıkıntım bu..

darkwinter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen harddisk' e bir şey olmamıştır. Ya anakartta problem ya da ram' lerde.. Benim de ram' im yanmıştı; aynı şekilde notebook' u açamıyordum.. Ram' i değiştirdikten sonra problem ortadan kalkmıştı..

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
başlangıçta uyarı sesi (bip) veriyormu. eğer veriyorsa buraya yazarmısın (uzun bip sesi şu kadar, kısa bip sesi şu kadar şeklinde). sorunun harddiskinde olmadığı açık.

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bip sesini şu şekilde veriyor, ekran karardıktan sonra herhengibir (esc, f10-f11) tuslarına uzun basınca uzun bir bip sesi cıkıyor. Onun haricinde hiç ses cıkmıyor cihazdan. Aklıma bios pilini çıkarıp geri takmak geliyor fakat çözüm olurmu bilmiyorum.

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bence ram leri çıkarıp tekrar tak, yerlerini değiştirmeyi dene

umutumut1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RAM den baska bir secenek olabilirmi.. farketmedi..

ismail157

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı sorun bende oldu
gittim tamirciye verdim içine 250 lira sıkışmış onu çıkarınca oldu:))

şaka bi yana powercut arızası gibi bişey söyledi o yanmış elektriğin voltajlarının azalıp çıkmasından dedi.