Note 5 mi g5 mi ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Şuan g5 ten vaz geçmek üzereyim çünki bootloader kilidi kırılamıyormuş tr modelinin:(

Haa bak o konuda haklısın. Lg bu konuda sadece tr cihazlarına değil birçok ülkenin cihazlarında bu izni vermedi. O nedenle lg tr garantili değilde ithalatçı garantili yapsanız bile bu iznin açık olduğunun garantisi pek yok. Eğer custom rom, root gibi konular sizin için önemli ise g5 değil o zaman s7 alın bence.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Kesinlikle NOTE 5. Eşimde NOTE 4 vardı. O bile hala iyi

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bugün s7 note 5 g5 ve htc 10 u inceledim

Ve şunu farkettim s7 de animasyonlar çok ağır tıkladığında ekran su gibi akmıyor bu benim note 4 ümdede böyle ve animasyonları kapatsan bile telefonda 0.09 ms civarı açılış bekleme süresi oluyor bu durumun samsungun yazılımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve sırf bu yüzden gözüme lg g5 daha iyi gözüküyor...

G5 ile htc yi kıyasladığımda htc çok fazla saf olmuş bu kadarda olmaz dedirtti telefon çok kaliteli ama parasını hakkettiğinden şüphe ediyorum onun yerine s7 alırım daha iyi...(bütçemi az daha arttırabileceğimi farkettim)

Sonynin yeni arayüzü çok hoşuma gitti(zaten cm rom kullandığım zaman temasını kullanıyordum) ama gerçekten parasını hakketmiyor sonyler donanım bakımından zayıflar

Kısaca g5 beni daha çok memnun etti zaten 3 ay evvelinde note4 ümü arkadaşıma vermiştim oda bana g3ünü vermişti(böyle değişik fantezilerim var) ve g3ü çok beğenmiştim çok kaliteli telefon idi ama ısınma pil ve performans sorunlarından 3 ay sonra geri vermiştim(o telefona 2k baya ağır gelmiş)

Kısaca ben g5 düşünüyorum...

Ama aklımda bazı sorular var

1)bulduğum cihaz birezilyadan aşırtma ve birezilya avrupa ülkesi deyil bildiğiniz gibi acaba brezilya sar değerleri olarak amerikayı mı yoksa avrupayı mı baz alıyor...

2)Bide almayı düşündüğüm modem dual sım destekle ve içinde 2 anten mevcut sanırım 2. Sım ı kullanmazsam sar değerlerinde aşırı bir artış olmaz demi

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Bugün s7 note 5 g5 ve htc 10 u inceledim

Ve şunu farkettim s7 de animasyonlar çok ağır tıkladığında ekran su gibi akmıyor bu benim note 4 ümdede böyle ve animasyonları kapatsan bile telefonda 0.09 ms civarı açılış bekleme süresi oluyor bu durumun samsungun yazılımından kaynaklı olduğunu düşünüyorum ve sırf bu yüzden gözüme lg g5 daha iyi gözüküyor...

G5 ile htc yi kıyasladığımda htc çok fazla saf olmuş bu kadarda olmaz dedirtti telefon çok kaliteli ama parasını hakkettiğinden şüphe ediyorum onun yerine s7 alırım daha iyi...(bütçemi az daha arttırabileceğimi farkettim)

Sonynin yeni arayüzü çok hoşuma gitti(zaten cm rom kullandığım zaman temasını kullanıyordum) ama gerçekten parasını hakketmiyor sonyler donanım bakımından zayıflar

Kısaca g5 beni daha çok memnun etti zaten 3 ay evvelinde note4 ümü arkadaşıma vermiştim oda bana g3ünü vermişti(böyle değişik fantezilerim var) ve g3ü çok beğenmiştim çok kaliteli telefon idi ama ısınma pil ve performans sorunlarından 3 ay sonra geri vermiştim(o telefona 2k baya ağır gelmiş)

Kısaca ben g5 düşünüyorum...

Ama aklımda bazı sorular var

1)bulduğum cihaz birezilyadan aşırtma ve birezilya avrupa ülkesi deyil bildiğiniz gibi acaba brezilya sar değerleri olarak amerikayı mı yoksa avrupayı mı baz alıyor...

2)Bide almayı düşündüğüm modem dual sım destekle ve içinde 2 anten mevcut sanırım 2. Sım ı kullanmazsam sar değerlerinde aşırı bir artış olmaz demi

Hocam öncelikle iyi bir seçim hayırlı olsun.

Benim size tavsiyem SAR değerine bu kadar takılmamanız. Evet önemli ama bir takım şeylerle engellenebilir hatta minimuma indirilebilir. Örnek verecek olursak ilk aramada telefonunuzu diğer taraf açana kadar kulağınızdan uzak tutmak sar'a maruz kalmama açısından önemli. Yine mümkün olduğu müddetce hoparlörle konuşmak. Bunlar artırılabilir.

İki sim olayına gelince, SAR değeri tamamen şebekesel bir durum. İkinci simi takmadığınıx müddetce sabit kalır

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Hocam öncelikle iyi bir seçim hayırlı olsun.

Benim size tavsiyem SAR değerine bu kadar takılmamanız. Evet önemli ama bir takım şeylerle engellenebilir hatta minimuma indirilebilir. Örnek verecek olursak ilk aramada telefonunuzu diğer taraf açana kadar kulağınızdan uzak tutmak sar'a maruz kalmama açısından önemli. Yine mümkün olduğu müddetce hoparlörle konuşmak. Bunlar artırılabilir.

İki sim olayına gelince, SAR değeri tamamen şebekesel bir durum. İkinci simi takmadığınıx müddetce sabit kalır
Ailede 2 doktor olunca malesef böyle olmuyor:/ Sar değerleri benim için çok önemli hocam mutlaka öğrenmem lazım

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Ailede 2 doktor olunca malesef böyle olmuyor:/ Sar değerleri benim için çok önemli hocam mutlaka öğrenmem lazım

Anladım. Bunuda söylemek isterim bunu ancak kutuyu elinize alınca öğrenebilirsiniz çünkü Brezilya'ya üç farklı modelde geliyor olabilir. diye düşünüyorum

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar merhaba bir çoğunuzun bildiği gibi uzun zamandır note 4 kullanıyordum.Ama malesef note 4 ün üretimi durduruldu ve bende vakit kaybetmeden cihazı satma kararı aldım.

Şuan baya kararsızım rom desteği ve samsunga alışmamdan dolayı note 5 mi alayım?

Yoksa değişiklik iyidir diyerek g5 mi alayım?

Sonuçta samsunga baya alışmış biriyim ve rom işleriyle baya uğraşırım ama bu g5 in kötü olduğu anlamına gelmez.

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...
tasarım , malzeme ,ekran boyutu , kalemi ve video performansı için note 5 ,performans ve fotoğraf için ise g5 ...

M

Murat Burç

SDN Okuru
Düştü mü belli oluyor senin eline kalcak olsak ülke batar. Note düşdüğü anda felç. ve bu arada üstünde plastik boya var.
Metal hissiyatı veriyor mu ? Hayır vermiyor.
Malzeme kalitesi ile dayanıklılık bir tutulamaz.
G5 düştüğü zaman o modülü görürüm ben

cx105lumutcan

Doçent
Reaksiyon puanı
83
Hiçbir şeyy olmuyor videolarına bakabilirsin. modül de sandığın kadar kolay çıkan bir şey değil

melik.bck

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Aman diyim dostum.LG çok çok kullanışlı bir telefon ama kalite konusunda rezalettir. Note 5 Gerçekten çok başarılı ve uzun süre başını ağritmicak bir telefon. Kalem avantajını sonuna kadar kullanırsın. Aynı zamanda Exynos işlemciler gerçekten Snapdragonlar kadar iyi.. Hatta ben verimlilik ve ısınma gibi konularda Exynosları daha çok beğeniyorum benim de sana tavsiyem bu yüzden Note 5 Olur.