Note 2'ye Saf Android

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
766
2 sorum olacak
1 ) Note 2 kullanıyorum buna saf android yükliyebilirmiyim
2 ) Saf android yüklediğimde google tarafından gelen güncellemeleri alabilirmiyim örn 4.3 çıktı ancak samsung vermiyor 4.3'ü note 2 'ye bana gelirmi güncelleme

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1. evet yükleyebilirsiniz
2. hayır. saf androidi port eden grubun cihazınızı destekleyen sürümü yayınlamasını beklemelisiniz.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Note 2 android degilmi*??

saf android değil. android sürümünü samsung firması alır kendine özel güncelleme ve modifikasyonları yapar öyle yayınlar. saf android ler sadece google ın nexus serisinde mevcut... ve bazı bu sürümleri kullanan çin malı vs telefonlarda. sony samsung lg gibi üreticiler androidi kendilerine göre şekillendirir.

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
83
Yani arayüz demek değilmi her firmanın kendine özel bi ara yüzü var yani.

S

SDN Okuru

SDN Okuru

sadece arayüz değil. örneğin samsung un ekranan baktığın sürece ekranın kararmasını sağlayan teknolojisi de buna örnektir. Bu tarz modifikasyonları eklerler. değişik tarayıcı ve dosya yöneticiler. değişik müzik çalarlar. kamera efektleri uzar gider

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11

sadece arayüz değil. örneğin markalara özel müzik çalarlar.
markalara özel teknolojiler. samsungun ekrana baktığın sürece ekranın kararmaması gibi.
markalara göre değişen galeri uygulamaları ve kamera efektleri
dosya yöneticileri. birlikte gelen yazılımlar.
bir marka android üzerinde çalışan bir teknoloji keşfediyor ve onu android telefonlarına adapte ediyor. bu program bir başka marka telefonda çalışmıyor mesela. belki port ediliyor ama stabil olmuyor çoğunlukla.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Her markanın kendine özgü bir "framework"ü var diyebiliriz. Google arsa verir onlar binayı diker. :) AOKP, Cyanogenmod, Paranoid Android, PAC ROM gibi yazılımlara bakabilirsin. Google'da "galaxy note 2 android development xda" diye aratıp çıkan ilk siteye girmen yararına :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Anladığım kadarıyla telefonunuzu bir anlamda Google Nexus'a çevirmek istiyorsunuz. Ve böylece Nexus'un ( veya diğer adıyla Google Edition'ın ) piyasaya çıkan güncellemeyi ilk alan cihaz olma özelliğine de kavuşmak istiyorsunuz.

Bu işlem cihazınızı Nexus olarak göstermeniz halinde ve bir sürü üst düzey kullanıcıların yapabileceği işlemler ile mümkün ama geliştiricilerin hazırladığı romlar varken uğraştığınıza değmeyecektir.

Cihaza yükleyeceğiniz Samsung'a ait olmayan, orijinal olmayan her rom, cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkartacaktır.

Saf Android dediğiniz yazılım, aslında her android cihazın kullandığı yazılımdır. Üzerinde sadece görsel arayüz değişiklikleri yapılmıştır. Bu değişiklikler cihazın performansını doğrudan etkileyen değişikliklerdir. Nexus cihazlarda kullanılan arayüz tabiri caizse en sade, en hafif arayüzdür. Açıkçası ben pek beğenmiyorum.

Güncellemeler konusunda çok gerilerde değilseniz ( 2.3 gibi ) yeni güncellemeler o kadar da önemli değil. Kaldı ki Note2 4.1.2 veya 4.2.2 sürümü kullanıyor. 4.3 olması çok önemli değil.

İlla en güncel sürümü kullanacağım derseniz, XDA' da Note 2 geliştirme forumunu inceleyin. XDA geliştiricileri, en yeni android sürümlerini, piyasaya çıkar çıkmaz hemen düzenleyerek kullanıma sunuyor.

Henüz Android 4.3 çıkmadı, ancak çok kısa bir zamanda çıkması bekleniyor. Çünkü yıl sonunda da Android 5 piyasaya çıkacak.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
saf android'e en yakın rom olan cyanogen mod'u get.cm adresinden indirebilirsin note2 nin kodu n7100.
şu an kullanmaktayım bu romu müthiş performanslı bir rom. cihazın gerçek gücünü sonuna kadar hissedebiliyorsun.
4.2.2 versiyonu üzerine geliştirilmiş spen ile sorunsuz çalışmakta.

orjinal yazılıma göre eksikleri var tabi. örneğin samsung'un sunduğu yazılımlar yok. en çok aradığım samsung klavyesine el yazısı ile yazma yok.
snote ile aldığın notları okuyabilmek mümkün değil. bu yüzden cm10'a geçmeden önce notlarını jpg formatına çevirmeni öneririm.

AppleKiller

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence en iyi saf android supernexus 2.0 note 2 ye vardır belki s3ün var hatta
xda dan baktım da note var note 2 ye yok :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Note2 de orjinal rom'u samsung'un ara yüzü olmadan yani ham android gibi (google nexus'ları ara yüzü gibi) kullanmam mümkün mü ?

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
2 sorum olacak
1 ) Note 2 kullanıyorum buna saf android yükliyebilirmiyim
2 ) Saf android yüklediğimde google tarafından gelen güncellemeleri alabilirmiyim örn 4.3 çıktı ancak samsung vermiyor 4.3'ü note 2 'ye bana gelirmi güncelleme
1) nexus cihazlarındaki gibi saf olmaz ama stabil ve görüntüsü saf androide çok benzer bunlar romdur root yaparak kurarsın.
2)hayır olmaz çünkü saf androidler sadece nexuslarda güncelleme alır sana güncelleme gelmez sen yine samsunga muhtaçsın....yada herhangi bir roma

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
766
1) nexus cihazlarındaki gibi saf olmaz ama stabil ve görüntüsü saf androide çok benzer bunlar romdur root yaparak kurarsın.
2)hayır olmaz çünkü saf androidler sadece nexuslarda güncelleme alır sana güncelleme gelmez sen yine samsunga muhtaçsın....yada herhangi bir roma
Eski bir konu şuan iPhone 5 kullanıyorum :)

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Note 2 yi sattım iPhone 5 ile ilgili tek sıkıntı şarj yoksa 10 numara cihaz çok memnunum
hmm evet iphone ların şarj sıkıntısı var ios7 ile düzeltildi dediler ama hala aynı iphone 5s dede aynı sorun var...