Note 2 mi xperia z mi?

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Note 2 sdn forumda yapılan 2 incelemede xperia z yi geçti madem en iyi işlemci xperia z de sebebini bi söylesene ???
bak bakalım performans testlerine hangisi öndeymiş,benchmark pi işlemciyi test eder ve bunda Xperia Z daha önde,Antutu benchmark sistemi genel olarak test eder ve Xperia Z bunda da açık ara önde gelip burda ezbere konuşmadan biraz araştır istersen...

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Fan gibi konuşurum tabi öyle yazılmış mesaja böyle cevap müstehak. Şimdiye kadar Samsung yada bir başka markaya yazılmış böyle bir mesajım yoktur ki Samsung ürünlerinde kullandığı malzeme kalitesini hiç beğenmediğim halde.

Olayı daha fazla uzatmayacağım ama emin ol araştırması gereken kişi ben değilim.

Ama Redfoks senin İPhone 3GS ' e işe yaramaz demen olayı bitirdi bende. Haline bak diyorsun fakat gerçekler ortadaydı. Gözümle gördüm kullandım sıkıntı yok .

efkmhyfa22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
ben konuyu actım siz tartısıyonuz :D note 2 alıcam arkadasın dedigi gibi sony toplama hayatımda sadece ilk telim samsung du sonra nokia sonra gine samsung nokia cok sade ve saglam ama oyun konusunda ve video hiç iyi deyil video lumiada güzel olabilir ama samsung bana göre iyi bende su an ace var samsung galaxy ace note 2 alıcam almanyadan mart 28 fişan s4 cıkarsa bakarız su anda bence en iyi note 2 sagolun hepinizie :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

he bide sony full hd olsa neye yarar bende ace cok kötü bi tel ama hd gibi film izliyom :D bide note2 le arasında ki fark yeter her türlü not2 nin özellikleri yeter sony e

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Ama Redfoks senin İPhone 3GS ' e işe yaramaz demen olayı bitirdi bende. Haline bak diyorsun fakat gerçekler ortadaydı. Gözümle gördüm kullandım sıkıntı yok .

o konudaki mesajlarımı bir daha oku hatta o konuyu komple yeniden oku derim. 3gs konusunda hala aynı fikir değim son güncelleme ile telefonun ne kadar yavaşladığı bir gerçek.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
BROWSER MARK 2 => GALAXY NOTE 2 Önde
ANTUTU => GALAXY NOTE 2 Önde
GEEKBENCH => GALAXY NOTE 2 Önde
NENAMARK 2 => minicik bir farkla fark bile değil xperia z

benim gözlerimmi bozuk ??? ayrıca işlemci kaynaklımı demişssiniz Bi telefonda herşeyi işlemci yönetir tarayıcı'Da dahil

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
BROWSER MARK 2 => GALAXY NOTE 2 Önde
ANTUTU => GALAXY NOTE 2 Önde
GEEKBENCH => GALAXY NOTE 2 Önde
NENAMARK 2 => minicik bir farkla fark bile değil xperia z

benim gözlerimmi bozuk ??? ayrıca işlemci kaynaklımı demişssiniz Bi telefonda herşeyi işlemci yönetir tarayıcı'Da dahil
yukarda verdiğim linke bi göz atsaydın keşke

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bak bakalım performans testlerine hangisi öndeymiş,benchmark pi işlemciyi test eder ve bunda Xperia Z daha önde,Antutu benchmark sistemi genel olarak test eder ve Xperia Z bunda da açık ara önde gelip burda ezbere konuşmadan biraz araştır istersen...

ya bırak ne ezmesi hocam 13000den bahsediyor ben antutu benchmark ta 17000den fazla hatta 18000e yakın değer alıyorum neye göre bu 13000i almışlar ? merak ettim doğrusu rootsuz note2im
buyur

k6mdb.png

k6mdt.png

o kadar afaki fark yok arada bence abartıyorsunuz. kamera konusunda tamam sony çok önde ama bilmiyorum onda deklanşör gecikmesi nasıl kardeşimde xperia s var çok geç çekiyor note2ye göre.

bence taraftarlığı bırakıp objektif olmalıyızki alacak arkadaşlar karar verebilsin ben note2yi övüyorum çünkü memnunum yoksa biri alsa bana pay vermiyorlar sonuçta :)
ayrıca bu böyle gitmez z biraz iyi diye z alırsın bir iki ay sonra s4 çıkar hayda onu alırsın bir kaç ay sonra başka bir sony çıkar :D hangisi hoşuna gidiyorsa onu al..s-pen olayı tabiki note 2 yi ayırıyor diğer telefonlardan

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ya bırak ne ezmesi hocam 13000den bahsediyor ben antutu benchmark ta 17000den fazla hatta 18000e yakın değer alıyorum neye göre bu 13000i almışlar ? merak ettim doğrusu rootsuz note2im
buyur

k6mdb.png

k6mdt.png

o kadar afaki fark yok arada bence abartıyorsunuz. kamera konusunda tamam sony çok önde ama bilmiyorum onda deklanşör gecikmesi nasıl kardeşimde xperia s var çok geç çekiyor note2ye göre.

bence taraftarlığı bırakıp objektif olmalıyızki alacak arkadaşlar karar verebilsin ben note2yi övüyorum çünkü memnunum yoksa biri alsa bana pay vermiyorlar sonuçta :)
ayrıca bu böyle gitmez z biraz iyi diye z alırsın bir iki ay sonra s4 çıkar hayda onu alırsın bir kaç ay sonra başka bir sony çıkar :D hangisi hoşuna gidiyorsa onu al..s-pen olayı tabiki note 2 yi ayırıyor diğer telefonlardan

Noktayı koydun kardeşim helal :) bunun üzerine yorum yazacak kişi tanımıyorum Tolga abi de dedi videoda note2 işlemcide biraz daha önde diye

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Noktayı koydun kardeşim helal :) bunun üzerine yorum yazacak kişi tanımıyorum Tolga abi de dedi videoda note2 işlemcide biraz daha önde diye

noktayı koymak filan diye birşey yok hocam ben sadece şuan telefonumdan yaptığım testi paylaştım.bir yanlışlık olduğunu düşündüğüm için bunu göstermek istedim.alacak arkadaşların aklında soru işareti kalmasın maksat

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=70290]Genero[/MENTION] orda yapılan testler telefon fabrika ayarlarındayken yapılıyor bazı uygulamalar veya güncellemeler ile puanın artabilir onunla alakalıdır sanırsam

benim söylemek istediğim arkadaş bilmeden Exynos işlemciler bana göre daha iyidir, grafik işlemcileri tıpa tıp aynıdır demiş bende buna karşılık performans testlerinin linkini attım.. zaten alacak arkadaş kararını vermiş alacak kişi yanlış yönlendirilmesin diye konuştum ben :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Adreno 320 gpusu mali 400 den cok daha iyi ekrana bakarsan xperia zde full hd ve su gecrmez

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
@Genero orda yapılan testler telefon fabrika ayarlarındayken yapılıyor bazı uygulamalar veya güncellemeler ile puanın artabilir onunla alakalıdır sanırsam

benim söylemek istediğim arkadaş bilmeden Exynos işlemciler bana göre daha iyidir, grafik işlemcileri tıpa tıp aynıdır demiş bende buna karşılık performans testlerinin linkini attım.. zaten alacak arkadaş kararını vermiş alacak kişi yanlış yönlendirilmesin diye konuştum ben :)
edebiyat dersiniz var mı sizin Liseyi okudun tahmin ediyorum ki orada AD AKTARMASI MECAZ İ MÜRSEL yaptım

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@Genero orda yapılan testler telefon fabrika ayarlarındayken yapılıyor bazı uygulamalar veya güncellemeler ile puanın artabilir onunla alakalıdır sanırsam

hocam telefonum rootsuz üzerinde hiç birşeyini oynamadım sadece güncellerim ben oda kies'e geldimi güncellerim bu arada

http://shiftdelete.net/sony-xperia-z-video-inceleme-42992.html

burdada testte zaten çok az farklarla ya z yada note 2 birbirini geçiyor yani performans bakımından neredeyse aynı diyebiliriz iki telefon için. tasarım malzeme kalitesi kamera vs. konularda zaten Z tartışmasız önde

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Yemişim T cetveli Sony'leri, Samsung en iyisini yapıyor.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1

çok inandırıcı bir test sonuçları yok burda

http://shiftdelete.net/sony-xperia-z-video-inceleme-42992.html burdakilere bak istersen birde antutu testlerimi paylaştım yukarıda ben güncel versiyonda sizin verdiğiniz sitede neredeyse 7200 puanla z önde ..sdn incelemesinde 1000 puanla note2 önde sence bu fark neden doğru düzgün yapmıyorlar çünkü adam birine güncel antutu sürümü kullanıyor birinde 2 sürüm öncesini .. sdn hepsinde aynısını kullanıyor ki belirtmişler zaten güncel antutu puanı note2 nin 17700 çıkıyor bende

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
çok inandırıcı bir test sonuçları yok burda

http://shiftdelete.net/sony-xperia-z-video-inceleme-42992.html burdakilere bak istersen birde antutu testlerimi paylaştım yukarıda ben güncel versiyonda sizin verdiğiniz sitede neredeyse 7200 puanla z önde ..sdn incelemesinde 1000 puanla note2 önde sence bu fark neden doğru düzgün yapmıyorlar çünkü adam birine güncel antutu sürümü kullanıyor birinde 2 sürüm öncesini .. sdn hepsinde aynısını kullanıyor ki belirtmişler zaten güncel antutu puanı note2 nin 17700 çıkıyor bende

gsmarena.com dünyanın en büyük telefon inceleme sitesidir. öyle bir hata yapmaz.

tabi kimse inanmak zorunda değil. herkesin popisi kendine.

gsmarena yeni testler de yapacaktır. bu ön inceleme idi, gerçek incelemede daha çok test yaparlar.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
gsmarena.com dünyanın en büyük telefon inceleme sitesidir. öyle bir hata yapmaz.

ee kardeşim bu fark nerden geliyor o zaman ? sdn mi hata yapıyor ? sdn testindede note 2 önce .. eski sürümde 12000 civarı puan alan z eğer gsmareninki yeni sürümse 20000 alıyor tamam ama note 2 iki testtede 13000 civarında kalıyor. bende son sürüm kurulu bende 17700 alıyorum . veriler çok tutarsız . donanım performansı olarak nerdeyse aynı seviyede telefonlar

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ee kardeşim bu fark nerden geliyor o zaman ? sdn mi hata yapıyor ? sdn testindede note 2 önce .. eski sürümde 12000 civarı puan alan z eğer gsmareninki yeni sürümse 20000 alıyor tamam ama note 2 iki testtede 13000 civarında kalıyor. bende son sürüm kurulu bende 17700 alıyorum . veriler çok tutarsız . donanım performansı olarak nerdeyse aynı seviyede telefonlar

yazılım olarak son sürümü kurarsan daha yüksek puanlar alman normaldir, bazı video incelemelerinde Xperia Z ile antutudan 23 bin küsür puanlar alınabiliyordu.. Sdn, antutu benchmark testinde eski sürümü kullanıyor bu yüzden belki farklılıklar vardır fakat gsmarena sitesinde görüldüğü üzere birçok testte Xperia Z daha önde

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
neyin tartismasini yapiyorsunuz ,tartistiginiz puanlamalar neyi gösteriyor yani mantigim almiyor .sg3 olsun one x olsun artik sony xperia z de cok assagi puan aliyor,ama islevde cokmu eksiklik var ,yani gecen yil tanitildiginda hic kasmayan telefonlar simdi 1 yil sonra kasacagimi aklina geldi ,yapmayin oltaya geliyorsunuz,su su puani almis su söyle öndeymis ,sizin o oyun dediginiz isleride ez gecin telefonlar sanki o zevki verecek kadar boyuttalar da,birde full hd cözünürlük yapiyorlar ,hosunuza gideni alin fiyatsal olarak performans olarak geneli aynidir

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=260105]ryodo[/MENTION] yenisinde yüksek puan almak normal tamam bende burda okeyim iyide kardeşim gsmarenada 13000 puan almış note 2 .. neyse siz iyisini bilirsiniz

İrResistible-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
XPERİAZ full hd oldugu için çok fazla pil tüketimi olacak hiç bi önemi yok 2330 mah bataryanın ( ÇÖPE AT )

1.5 ghz işlemcisi var note 2 nin 1.6 ghz ( ÇÖPE AT )

grafik performansları tıpa tıp aynı Adreno gpu

Xperiaz 32 gb a destekliyor Full hd video çeksem 10 videoda biter ( ÇÖPE AT )

Sonuç : lumıa 920 kullanıyorum bana göre 1 ghz lik telefonda hızlıdır. her yeni bi ürün çıktıgında diğerini kötüüyorsunuz . kötülediğiniz üründe 1600 tl uyuz oluyorum böyle şeylere. xperia z + çıkar bu seferde xperia z + ezer dersiniz türk mantıgı işte

Sen nerde yasıyon ya XPERİA Z Nin işlemcisi ile Note 2 nin işlemcisini Karsılastırmıs Xperia Z Eziyo Geçiyo Arkadas hala GHZ e Bakıyo Grafik Performansı Aynıymıs Gir Bak Adreno 320 vs Mali400MP4 Karsılastırmasına.Note 2 De 16 Gb dahılı depolama var.Ayrıca Pil Konusu na gelince ekranı daha kucuk note 2 den ıslemcısı 28 nanometre ayrıca 1.5 ghz de calısıyo ekranında Ips panel yok Bence pili gayet yeterli olacaktır .

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
XPERİAZ full hd oldugu için çok fazla pil tüketimi olacak hiç bi önemi yok 2330 mah bataryanın ( ÇÖPE AT )

1.5 ghz işlemcisi var note 2 nin 1.6 ghz ( ÇÖPE AT )

grafik performansları tıpa tıp aynı Adreno gpu

Xperiaz 32 gb a destekliyor Full hd video çeksem 10 videoda biter ( ÇÖPE AT )

Sonuç : lumıa 920 kullanıyorum bana göre 1 ghz lik telefonda hızlıdır. her yeni bi ürün çıktıgında diğerini kötüüyorsunuz . kötülediğiniz üründe 1600 tl uyuz oluyorum böyle şeylere. xperia z + çıkar bu seferde xperia z + ezer dersiniz türk mantıgı işte

Nasıl oluyor da note 2 bin 1.6 ghz işlemcisi olmasına rağmen xperia z performans testlerinde note 2 yi geçiyor
Ayrıca xperia z de farklı bir geliştirme
Kullanılmış ve sen ekranı kapatınca bütün uygulamalari kapatiyor ve şarj sorunu yasanmıyor ve Sony bu cihaza güncelleme sözü verdi note 2 de eski nesil işlemci kullanılmış
Xperia z de snapdragon s4 pro işlemci var ve bu işlemci az güç tüketerek çok işin altından kalkabilir!!!

damacana dediğiniz telefonu ne kadarda övüyordunuz bir zamanlar :) Apple ' ı tahtından etti galaxy s3 en değerli firma samsung oldu . HTC SONY LG vb bu telefonların modellerinin hepsin aynı hiç bi değişikliği yok logosu dışında x peria z nin tipi çok özel bi tip değilki bütün telefonlarda var sony xperia s , sony xperia ıon hepsinin tipi aynı

Demek:
Xperia s
Xperia ion
Xperia z
Bunlarin hepsi birbirinin aynı demek ?
Bir de şu modellerin görsellerini gez sene aynı mı
Galaxy s
Galaxy s2
Galaxy s3
Note 2
Galaxy ace 2 vs. vs.
Nerdeyse bütün galaxy serisi aynı sadece telefon büyümüş sen daha neyin hesabini yapiyorsun.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
buyur

k6mdb.png

k6mdt.png

Hocam şimdi yanlışın şu sen amatör bir kişi olarak test ediyorsun. O zaman Başkasının eline geçsin XPeria Z o test etsin de öyle görelim. Shiftdeletedekiler aynı şartlarda aynı koşullarda yapmışlar. Ne malum senin telefon onlar ile aynı şartta , yapmayın yahu. Birde performansı yakın diyorsun tamam ama CPU da bariz fark var. Mali400 Adreno ve PowerMP serilerinin yanında sönük kalıyor.

edebiyat dersiniz var mı sizin Liseyi okudun tahmin ediyorum ki orada AD AKTARMASI MECAZ İ MÜRSEL yaptım

Daha Mecaz-ı Mürsel ne demek onu bilmiyorsun :) Alakası yok o konuyla . Sen bilip bilmeden gereksiz yorumlar atma kafa karıştırmayın. Bir bilginiz var ise paylaşın bilip bilmeden milletin aklını çelmeyin.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Fan gibi konuşurum tabi öyle yazılmış mesaja böyle cevap müstehak. Şimdiye kadar Samsung yada bir başka markaya yazılmış böyle bir mesajım yoktur ki Samsung ürünlerinde kullandığı malzeme kalitesini hiç beğenmediğim halde.

Olayı daha fazla uzatmayacağım ama emin ol araştırması gereken kişi ben değilim.

Malzeme kalitesi olarak nesi kötü? Bizim milletin anlamadığı bütün cihazlar ''plastikten'' üretilir,sizin deyişiniz ile.

Size kalırsa Samsung laylondan diğer markalar,çelikten yada maden ocaklarında üretiyor cihazları.

Sony Xperia Z'de,

İşlemci,gpu,batarya,tasarım vs. aynı,yenilik olarak sadece full hd ekran ve su geçirmez özelliği mevcut.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Malzeme kalitesi olarak nesi kötü? Bizim milletin anlamadığı bütün cihazlar ''plastikten'' üretilir,sizin deyişiniz ile.

Size kalırsa Samsung laylondan diğer markalar,çelikten yada maden ocaklarında üretiyor cihazları.

Sony Xperia Z'de,

İşlemci,gpu,batarya,tasarım vs. aynı,yenilik olarak sadece full hd ekran ve su geçirmez özelliği mevcut.

Samsung XPeria Z ' yi silip süpürür diyorsun. Hangi özelliği ile ? Yalandan 8 Çekirdek Hikayesi ile mi ? Yoksa Amoled ekranı ile mi ?

Samsungdan çok iyi bir şey beklememelisin. Bombayı Htc patlatacak.

Dr. Oetker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsung XPeria Z ' yi silip süpürür diyorsun. Hangi özelliği ile ? Yalandan 8 Çekirdek Hikayesi ile mi ? Yoksa Amoled ekranı ile mi ?

Samsungdan çok iyi bir şey beklememelisin. Bombayı Htc patlatacak.

Amoled ekran sanırım Xperia Z nin ekranından daha parlak daha canlı gösteriyor. Samsung un multi window özelliği yeter benim görüşümce.

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Amoled ekran sanırım Xperia Z nin ekranından daha parlak daha canlı gösteriyor. Samsung un multi window özelliği yeter benim görüşümce.

Kişiseldir bazıları canlı ve parlak renkleri sever ben gerçekçi renkleri severim ve Htc Süper Lcd ekranıyla bunu başarıyor.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hocam şimdi yanlışın şu sen amatör bir kişi olarak test ediyorsun. O zaman Başkasının eline geçsin XPeria Z o test etsin de öyle görelim. Shiftdeletedekiler aynı şartlarda aynı koşullarda yapmışlar. Ne malum senin telefon onlar ile aynı şartta , yapmayın yahu. Birde performansı yakın diyorsun tamam ama CPU da bariz fark var. Mali400 Adreno ve PowerMP serilerinin yanında sönük kalıyor.

Daha Mecaz-ı Mürsel ne demek onu bilmiyorsun :) Alakası yok o konuyla . Sen bilip bilmeden gereksiz yorumlar atma kafa karıştırmayın. Bir bilginiz var ise paylaşın bilip bilmeden milletin aklını çelmeyin.

hocam ben hiçbir root vs. işlem yapmadım sdn eski antutu kullanıyor ben mevcut sürümü