Norton antivirüs 2009 hakindaki tecrübeleriniz

pcxman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, Norton antivirüs 2009 kurmayı düşünüyorum, kullananınız varmı, tecrübeleriniz nedir, tavsiye edermisiniz?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Tavsiye etmem norton kasıyor

Ya kasperky yada nod32 yada Antivir kur kardeş..:)

pcxman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasması sorun değil, sistemim gayet iyi bir donanıma sahip :) benim öğrenmek istediğim koruması hakkında bilgi edinebilmek.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@spybot hangi sürümünü denediniz de kastığını söylüyorsunuz ?

3 yıllık bilgisayarımda Norton Internet Security 2009 kullanıyorum,bir kere bile nortondan dolayı kasma sorunu yaşamadım. Norton kasıyor diyenlerin çoğu 2007 öncesi sürümleri kullanıp,yeni sürümleri kullanmamış kişiler.

Koruması iyi,almışken Internet Security sürümünü almanızı tavsiye ederim,güvenlik duvarı özelliği gayet iyi çünkü. Tek sorunu spyware konusunda symantec henüz pek geliştiremedi nortonu. Ara sıra AdAware! veya başka bir ücretsiz antispyware programıyla bilgisayarınızı taratmanız bilgisayarınız için iyi olur.

Pointer*

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Hayatimda para verip aldigim tek antivirustur(onceki surumlerinden).
Simdi ise sistemi kastigi, suluk gibi yapisip uninstall bile olmadigi icin Nortonun butun urunlerinden ozenle uzak durmayi tercih ederim.

pcxman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasma olayı sistem özelliklerine bağlıdır muhtemelen, kişiden kişiye farklılık göstermiş zaten, firewall olarak zaten en iyisini yani Comodo yu kullanıyorum, o nedenle internet security sürümünü düşünmedim.

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Paran varsa eset nod32 al
Ücretsiz istiyom diyosan avg tavsiyemdir fakat anlık koruma yok onu da kendin yapacan artık:)

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
P4 işlemci 3.0.
Nvidia 6200 Ekran kartı.
INTEL DG31PR Anakart.
KINGSTON 1 GB DDR2 667 MHz ram.

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
P4 işlemci 3.0.
Nvidia 6200 Ekran kartı.
INTEL DG31PR Anakart.
KINGSTON 1 GB DDR2 667 MHz ram.
Bu makinaya kasmaması normal
Bende sandım celeron 1.60 gibisinden yazacan sandım

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
NIS nedense hep Bir Adım Geriden Geliyor Bence Kaspersky Ve ya NOD32 Kullan

Sistemle Daha iyi Entegre Oluyolar

pcxman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NIS nedense hep Bir Adım Geriden Geliyor Bence Kaspersky Ve ya NOD32 Kullan

Sistemle Daha iyi Entegre Oluyolar

av-comparatives test sitesinin en son yaptığı teste baktım,

Kaspersky %97.1
Nod32 %97.6
Norton %98.7
Avast pro %98.2

almış, Norton hepsinin önünde

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
@spybot hangi sürümünü denediniz de kastığını söylüyorsunuz ?

3 yıllık bilgisayarımda Norton Internet Security 2009 kullanıyorum,bir kere bile nortondan dolayı kasma sorunu yaşamadım. Norton kasıyor diyenlerin çoğu 2007 öncesi sürümleri kullanıp,yeni sürümleri kullanmamış kişiler.

Koruması iyi,almışken Internet Security sürümünü almanızı tavsiye ederim,güvenlik duvarı özelliği gayet iyi çünkü. Tek sorunu spyware konusunda symantec henüz pek geliştiremedi nortonu. Ara sıra AdAware! veya başka bir ücretsiz antispyware programıyla bilgisayarınızı taratmanız bilgisayarınız için iyi olur.

2006 sürümü laptopu aldığımda içinde gelmişti...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
av-comparatives test sitesinin en son yaptığı teste baktım,

Kaspersky %97.1
Nod32 %97.6
Norton %98.7
Avast pro %98.2

almış, Norton hepsinin önünde

Bunun Gibi Yüzlerce Test Var pcxman Hepsinde de ilk 5 Sürekli Değişiyor . Sen Kendi Deneyimlerine Güven .!

Benim Önerimde Tamamen Kendi Deneyimlerinden ibaret.!

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
2006 sürümü laptopu aldığımda içinde gelmişti...

Peki ben ne yazmışım :)
"2007 öncesi sürümleri kullanıp,yeni sürümleri kullanmamış kişiler."

Artık iddialılıar programın kasmayacağı konusunda. Hatta norton kendisi gösteriyor işlemciyi ve belleği ne kadar kullandığını.

nacar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Tecrübe mi? :D

Kendi görüşümü kısaca şöyle anlatayım kardeş :
Norton'un lisans ücreti 150 dolarsa, norton yöneticileri bana;
"senden para almıyoruz, hatta üstüne bir 150 dolar da biz veriyoruz" deseler ki, değil bilgisayarıma kurmak, hemen karakola şikayet ederim, semtime giremesin diye :) :D

Bu kadar kısa ve öz anlattığım için zorton severler kızmasın lütfen...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
2vt5p4o.png

sarı olan yerler norton'un geçmiş dk larda kullandığı cpu ve ram miktarı.

kendi deyişinle norton kasıyomuş ya, kaspersky kasmıyo mu??

norton_insight_large.png

Bu gördüğünüz şeyin adı norton insight;

NIS 2009'daki bu performans artışının en önemli etkenlerinden biri, yeni sürüm Norton'a eklenen 'Norton Insight' fonksiyonu.

Güvenli görülen dosyaları tarama işleminden geçirmeyen ve şüpheli dosyalar üzerinde yoğunlaşan NIS 2009, böylece gereksiz performans kaybının da önüne geçmiş oluyor.

Güvenilir dosyalar ise şöyle belirleniyor: Her PC'de bulunan ve genel olarak tehdit unsuru içermeyen dosyalar NIS tarafından 'güvenli' görülerek tarama işlemine tabi tutulmuyor. Bunun anlamı ise ciddi bir performans artışı demek; zira Symantec'in hesaplarına göre NIS, artık dosyaların neredeyse %65'ini taramayacak.

Norton Process Trust penceresinde grafiksel olarak kullanıcılara bu konuda bilgi verilirken, sistemde bulunan dosyaların ne kadarının tarama işleminden geçeceğini de bu şekilde öğrenebilmek mümkün.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/On-inceleme-NIS-2009-Norton-Insight_8033_4.html

Nightwalker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sene norton 2009 için kasma sorunu ortadan kalktı diyorlar, esasında güçlü antivirüs ama genede adı çıktı Nortonun sistemi kastırıyor diye, birde yeni format ile kurmanı tavsiye ederim, birçok antivirus ve temizlik programı ile çok feci çakışabiliyor, çok başıma geldi; antivirus programımı değiştirirken sistemi kitleyen aşırı zorlayan, çakışmalara yol açan sorunlar...

Ama antiviruste tavsiyem kesinlikle kaspersky 2010, en ufak virusu bile kaçırmıyor, usb den bulaşan zararsız ama adamı rahatsız eden bir virusum vardı, eset, norton ve avg silemedi görmediler bile ama kaspersky 2010 hemen buldu, daha Türkçe desteği olmasada favorim Kaspersky 2010 bunu kullan...

muhammet19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş ben parayla satın aldım çok güzel koruma sağlıyor....tavsiye ederim..1 yıl kullandım ne pc çöktü nede virüs bulaştı...

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Norton 2008 yılından beri kasma sorunu halletti. Bir denemenizi tavsiye ederim.

Ben lisanslı olarak kullanıyorum. Önce deneme sürümünü kullandım. 1 ay önce falan satın aldım. Gayet memnunum. Herhangi bir kasma olsa siler atarım zaten. Gözünün yaşına bakmam :D aşağıda firefox açık olduğu halde bellek kullanım 300 mb civarı gördüğünüz gibi.

2dhvj94.png

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Valla ben kurmak istemiyorum nortonu şuan Nod32 4 kullanıyorum..:)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Eset smart security 4 ü lisanslı kullanıyorum ve hiç kafa yormayan bi antivirüs.

crazymafya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Norton hem AV hem de IS olarak 2009 sürümleriyle gerçekten mükemmel bir koruma/performans dengesi kurmuş ki 512 RAM 1.73 Ghz PC'mde bile tık demeden çalıştı ki bi teste göre açık ara farkla en sık güncellenen tarayıcı.
Norton'un update mantığı da farklı zaten. Pulse update denen bişey. 5-15 dk'da bir güncelleniyor. Hem size saat başı veya günlük ani yük binmiyor hem de korunmuş oluyorsunuz. Bence bu da güzel. Ha bende Avira PSS var o ayrı. :D