Nolur Yardımcı Olun, Galiba Yakında Sinir Krizi Geçireceğim, Ne Oluyor Bana?

Reaksiyon puanı
33
Lütfen beş dakikanızı ayırıp okuyun, cevap yazmadan geçmeyin önerilerinixe ihtiyacım var.
Derdimi nasıl anlatırım bilemiyorum ama çok öfkeliyim. En ufak şeyde aklıma kötü anılarım geliyor, sinirden delirecek gibi oluyorum. Abim bana kötü bir laf söylediği anda tir tir titremeye başlıyorum, neredeyse sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. Etrafımdakilerin hep bana kötü davrandığını düşünüyorum. Ailemin abimi daha çok sevdiğine inanıyorum, zaten benim yerinde olsanız siz de öyle derdiniz . Akrabalarıma öfkeleniyorum. Üstünden bir ay geçtiği halde teyzemin bana yaptığı haksızlıkları unutamıyorum. Arkadaşımın beni satmasını, bir hocanın beni salak olarak gördüğü zamanları unutamıyorum. Sınıfta bir anlık sinirle yaptığım saçmalıkları hatırlayıp utanıyorum. Annenim dış görünüşün hakkında ikide bir yorum yapmasından, öneri vermesinden bıktım. Birkaç fazla kilom var, annemin ve abimin şunu yeme çok kilo aldın ya da kilo verince inceldin demesinden bıktım. Galiba sinir krizi geçiriyorum. Ne sorunum var benim? İnsanların kötü davranışlarını, utançlarımı, geçmişimi sindiremiyorum. Buna bir isim bile taktım : Geçmiş Hazımsızlığı :D
Nasıl atlatırım bu süreci, böyle giderse intihar ederim ben, tabii ki istemem yapmayı ama yakında kendimi kaybedeceğim galiba, aklımı yitireceğim . Tipimden, sivilcemdenn şekil almayan saçlarımdan 1.70 olmayan boyumdan beni aşırı tipsiz yapan gözlüğümden nefret ediyorum. Bu stres sağlığıma zarar verecek hatta veriyor ama çok kötü durumdayım. Depresyon mu, ne bu bilmiyorum ama aşmak için çözüm önerisi istiyorum. Böyle bir süreçten geçen var mı?
Lütfen okuyup geçmeyin, öneride bulunun, kaba saba davranmayın berbat durumdayım

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Öncelikle yaş kaç bide okuyor musun üniversite falan ayrıca askerlik yaptın mı?

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Özgüvenin yok,depresyona girmişsin. Maddi durumun varsa düzenli olarak spora git. Vücudun şekil aldıkça mutlu olmaya başlayacaksın. Devamlı evde durma arkadaşlarınla dışarı git. Sinemaya,cafeye,gezmeye bisiklet sürmeye belki de spor yapmaya. Ama evde fazla zaman geçirme. Saçların şekil almıyorsa uzatma. Uzatma sebebin nedir bilmiyorum ama. Her kız uzun saçlı erkekten hoşlanmaz. Kimisi 3 numara sever. Kimisinede gerçekten 3 numara yakışır. Mesela bana uzun saç yakışmıyor. Bakımlı ol. Sivilcen varsa cildiyeye git. Vücudunun nekadar yağlı olduğuna bağlı olarak illaki etkisi olur. Ama sakın pes etme 1 ayda olacak işte değil (benim sivilcelerim 6-7 ayda geçti.) Belki sivilcelerin 1 yılda geçecek belki 3-4 ayda geçecek. Kendine bakmayı öğren, ve en önemlisi ASLA PES ETME.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Sizde kindarlık var bu bendede var 7 yasındayken bir çocuğun bana yaptığı pisliği bile unutamıyorum :) bu iyi bir şey değil kendinizi kontrol altına almalısınız ve kendinize güvenmelisiniz etrafınızı boşverin kim ne derse desin umursamayın kendinize bir yol belirleyip sapmadan devam edin belirli hedefler sizi hayatta tutacaktır psikolojig olarak .

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Nick ile pek bağdaştıramadım yazdıklarınızı fakat her şeyi bu kadar kafaya takmamalısın. İleride sıyırırsın mazallah. Haline şükretmeye çalış. Sağlıklısın, elin, kolun, bacağın yerinde. Şükret. Onkoloji hastanesinin koridorunda bir gez bakayım. Ne hayatlar, ne acılar var. Bu yazdıkların bir şey değil. Her insanın imtihanı başkadır. Ben de migrenden çekiyorum, hiçbir tane akrabam adam akıllı olmadığı için, bize faydadan çok zararları dokunduğu için birisiyle bile görüşmüyoruz vs vs. Çok kafaya takmak ileride sağlık problemlerine yol açar. Sonra keşke kafaya takmasaydım bunlar bir şey değilmiş dersin. Hele ki intiharı düşünmüşsün. Kendine bu kötülüğü yapmayı düşünecek kadar bütün olumsuzlukları takma kafana. Dik dur kendini toparla.

Reaksiyon puanı
33
Özgüvenin yok,depresyona girmişsin. Maddi durumun varsa düzenli olarak spora git. Vücudun şekil aldıkça mutlu olmaya başlayacaksın. Devamlı evde durma arkadaşlarınla dışarı git. Sinemaya,cafeye,gezmeye bisiklet sürmeye belki de spor yapmaya. Ama evde fazla zaman geçirme. Saçların şekil almıyorsa uzatma. Uzatma sebebin nedir bilmiyorum ama. Her kız uzun saçlı erkekten hoşlanmaz. Kimisi 3 numara sever. Kimisinede gerçekten 3 numara yakışır. Mesela bana uzun saç yakışmıyor. Bakımlı ol. Sivilcen varsa cildiyeye git. Vücudunun nekadar yağlı olduğuna bağlı olarak illaki etkisi olur. Ama sakın pes etme 1 ayda olacak işte değil (benim sivilcelerim 6-7 ayda geçti.) Belki sivilcelerin 1 yılda geçecek belki 3-4 ayda geçecek. Kendine bakmayı öğren, ve en önemlisi ASLA PES ETME.
Cevabınız için teşekkürler. Beni görseniz, çok kilolusun demezsiniz. Birkaç kilo fazlam var. Onu da düzeltmeye çalışıyorum. Çok rahat verebilirim. Yaz gelince eve kapandım. Çok arkadasım yok, arkadaşım da satıyor beni zaten. Sivilceler için eliöden geleni yapıyorum ama geçmiyor namussuzlar

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
33
Nick ile pek bağdaştıramadım yazdıklarınızı fakat her şeyi bu kadar kafaya takmamalısın. İleride sıyırırsın mazallah. Haline şükretmeye çalış. Sağlıklısın, elin, kolun, bacağın yerinde. Şükret. Onkoloji hastanesinin koridorunda bir gez bakayım. Ne hayatlar, ne acılar var. Bu yazdıkların bir şey değil. Her insanın imtihanı başkadır. Ben de migrenden çekiyorum, hiçbir tane akrabam adam akıllı olmadığı için, bize faydadan çok zararları dokunduğu için birisiyle bile görüşmüyoruz vs vs. Çok kafaya takmak ileride sağlık problemlerine yol açar. Sonra keşke kafaya takmasaydım bunlar bir şey değilmiş dersin. Hele ki intiharı düşünmüşsün. Kendine bu kötülüğü yapmayı düşünecek kadar bütün olumsuzlukları takma kafana. Dik dur kendini toparla.
Yanlış anladınız, kesinlikle intihar düşünmüyorum. Ama yakında kendimi kaybedeceğim böyle giderse. Ne yaptığımı bilemez hale gelcem. Yoksa Allah tan korkarım ben. İntihar doğru cehenneme. Kendimi kaybedersem olur diyorum. Haklısınız birçok acı var, teşekkürler

neymar_fato

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
cevap yazmadan üstteki yorumları okudum ve sormak istediklerimi sormuşlar
bunlar bence toplum kavramını kavrayamama tam anlamıyla entegre olamamanın sonuçlarıdır diye düşünüyorum
eğer gerçekten çözümü arıyorsan
insanlarla bol bol muhattap olabileceğin ve birazda kurumlsallığı olan bir yerde bi kaç sene çalış düzenli bir hayata bürün
örnek bim , vatan , lcwaikiki gibi yerler

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Kardeşim hepsini okudum. Bir psikoloğa git kesinlikle yardimci olur.:)

DenizTendik

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşların dediğin gibi profesyonel yardım almak sizin için en iyisi olacaktır. Ayrıca evde saç bakımını kendinde uygulayabilirsin

Eski hesap22

Profesör
Reaksiyon puanı
801
Ergenliğin getirdiği şeyler kan yukarı akıyor + psikoloğa git.

Reaksiyon puanı
33
Lütfen beş dakikanızı ayırıp okuyun, cevap yazmadan geçmeyin önerilerinixe ihtiyacım var.
Derdimi nasıl anlatırım bilemiyorum ama çok öfkeliyim. En ufak şeyde aklıma kötü anılarım geliyor, sinirden delirecek gibi oluyorum. Abim bana kötü bir laf söylediği anda tir tir titremeye başlıyorum, neredeyse sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. Etrafımdakilerin hep bana kötü davrandığını düşünüyorum. Ailemin abimi daha çok sevdiğine inanıyorum, zaten benim yerinde olsanız siz de öyle derdiniz . Akrabalarıma öfkeleniyorum. Üstünden bir ay geçtiği halde teyzemin bana yaptığı haksızlıkları unutamıyorum. Arkadaşımın beni satmasını, bir hocanın beni salak olarak gördüğü zamanları unutamıyorum. Sınıfta bir anlık sinirle yaptığım saçmalıkları hatırlayıp utanıyorum. Annenim dış görünüşün hakkında ikide bir yorum yapmasından, öneri vermesinden bıktım. Birkaç fazla kilom var, annemin ve abimin şunu yeme çok kilo aldın ya da kilo verince inceldin demesinden bıktım. Galiba sinir krizi geçiriyorum. Ne sorunum var benim? İnsanların kötü davranışlarını, utançlarımı, geçmişimi sindiremiyorum. Buna bir isim bile taktım : Geçmiş Hazımsızlığı :D
Nasıl atlatırım bu süreci, böyle giderse intihar ederim ben, tabii ki istemem yapmayı ama yakında kendimi kaybedeceğim galiba, aklımı yitireceğim . Tipimden, sivilcemdenn şekil almayan saçlarımdan 1.70 olmayan boyumdan beni aşırı tipsiz yapan gözlüğümden nefret ediyorum. Bu stres sağlığıma zarar verecek hatta veriyor ama çok kötü durumdayım. Depresyon mu, ne bu bilmiyorum ama aşmak için çözüm önerisi istiyorum. Böyle bir süreçten geçen var mı?
Lütfen okuyup geçmeyin, öneride bulunun, kaba saba davranmayın berbat durumdayım
Hahahahhaahshhshs 5 sene sonra buraya geldim, delirmeye ufaktan başlamışım o yaşlarda :D kimse görmeyecek de bu yazıdan dört sene sonra hastaneye yattım suisidal düşünceler psikotik depresyon okb sosyal kaygı ve bipolar bozukluk diye. Ölüyordum neredeyse hahshdhdh. Allah korkusu falan demişim de bir atakta her şeyi unutuyormuşsun dünyanın en inançlı insanı da olsan ateist de olsan bir şey fark etmiyormuş. Resmen geleceği tahmin etmişim (!) kendimi kaybedeceğim falan diye. Keşke o zamanlar bunun bir hastalık olduğunu anlayabilebilecek ve yardım alacak olgunlukta olsaydım da bunları yaşamasaydım, gerçi altıncı sınıfın bittiği yaz tatilinde yazmışım ne bilecektim o yaşta :)) neyse konuya denk gelen olursa diye söylüyorum, böyle aşırı öfke efendime söyleyim özgüvensizlik yaşıyorsanız hele en ufak ölüm düşünceniz varsa direkt doktora gidin. Kendinizde bir gariplik varsa yardım almaktan çekinmeyin ayıp bir şey değil (bunu, hastanede yattığını ilaç aldığını herkesten sır gibi saklayan birinin söylemesi ayrı bi garip ama neyse). Sonu fena oluyor yoksa.

İhriz

Asistan
Reaksiyon puanı
297
5 yıl önceki konu nasıl tekrar gündeme geldi?

Reaksiyon puanı
33
@HAYAT GÜZELLLL..., İyi olması güzel bir şey. İyi olalım ve iyi düşünelim ki hayatta hep güzel bir yer olsun. :)
Çok doğru söylüyorsunuz :) çok teşekkürler :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

5 yıl önceki konu nasıl tekrar gündeme geldi?
Bilmiyorum :) birden aklıma geldi aaa ben böyle bir konu açmıştım diye hahahahsh, foruma da senelerdir girmemiştim, girmeye bahane oldu :)