NOKlA N99i - Made in Chinlandia

qwerty1_1_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlığa aldanıpta Nokia yeni telefon çıkardı sanmayın. N99i tamamen Çin malı ve Nokia'nın taklidi. Fakat Nokia'dan daha fazla özelliklere sahip olduğu su götürmez bir gerçek. Ürünü bugün bir arkadaşımdan ödünç alarak inceledim ve bunu sizinle paylaşmak istedim.

İlk olarak teknik özelliklerini yazıyorum.

- Çift stereo hoparlör
- Çift bluetooth
- 2.0 Mp megapiksel kamera
- Sim karttan bağımsız Analog TV ve radyo
- 3" Dokunmatik ekran
- Türkçe menü
- Sd kart yuvası max. 2 gb

Ayrıca buna telefon demek yanlış olabilir. Ürün sanki bir mp5 cihaza telefon özelliği eklenmiş gibi duruyor.

Şarz2 en az kullanıma göre değişmek kaydıyla 3-4 gün giden bir cihaz. Ağırlığı 130-140 gr civarında. Özellikle müzik dinlerken çıkan sese inanamayacaksınız. Sanki 2+1 bir ses siteminde müzik dinliyormuş hissi veriyor. Çift bluetooth olayaını çözemedim ama nokianın bir modeliyle test ettiğimde veri gönderim hızının hızlı olduğunu gördüm. Televizyon yayınından bahsedecek olursam, tek kelimeyle yayın kalitesi yüksek diyebilirim. Hatta görüntü 2 sn önce geliyor. Radyoyu hoparlör takmadan dinleyebiliyorsunuz. Hemen hemen tüm radyo ve tv yaınlarını aktarabiliyor. Boyutu pek büyük sayılmaz. Dokunmatik ekran biraz sıkıntı yaratabilir fakat kullanırken özen göstermek gerekecektir.

Artılarından epey bahsettik, şimdi sıra geldi eksilerine...

Öncelikle sim kartın takılı olmadığı zaman kullandığınız menü görünümünü sim kart takılıyken göremiyorsunuz. Menü gerçekten çok berbat tasarlanmış. Fakat bunun yanında ana ekranı gayet iyi dizayn edilmiş. Dokunmatik ekranın üzerinde koruyucu şeffaf bir tabaka var. Çoğu kimse bilir, yeni alınan bir telefonun üzerinde jelatin dediğimiz bir şeffaf nesne bulunur. Sakın bunu onlardan sanmayın. Yoksa dokunmatik ekran hemen bozulacaktır. Batarya yuvası ile oynamayın. Bataryayı tutan mandallar aşırı gevşek. USB kablo yuvasının kapağına dikkat edin kırılabilir. Fakat herşeye rağmen bana artıları eksilerinden fazla gibi geldi. IMEI konusunda garanti alabilirsiniz fakat bozulmaya karşı herhangi bir garantisi yok.

Telefonu incelediğim yerde fotoğraf makinası bulunmadığından fotoğraf koyamadım fakat birkaç temsili resmi aşağıya ekliyorum.

7610037_0.jpg

7325610_2.jpg

7325610_0.jpg

Başlıktada yazdığım gibi Made in Chinaland... Marka Finlandiya'dan, üretim Çin'den...

Gelelim fiyatına. Bu ürünü Doğubank'tan 250-275 YTL arası temin edebilirsiniz.

Yazan: Üstat

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Tv izleme özelliği var çok güzel :D

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Gaziantep'te 200-240 arası imiş.

kuzgun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bilindik cep telefonu markalarında insanlar sorun yaşarken , milletin bu tip cep telefonlarını alacağını sanmam!

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
arkadşaım alıyor,hatta yarın tel. geliyor.
bu telefonla sorun yaşayanı da duymadım.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
bunların garantisi yok (n.ş.a. var yazsa da Türkiye de bayiisi mi var ki? ) unutmayın elinizde kalabilir.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Jojoba dedi ki:
bunların garantisi yok (n.ş.a. var yazsa da Türkiye de bayiisi mi var ki? ) uutmayın elinizde kalabilir.

Aaa öle deme alana kadar garantisi var ondan sonra yok :D

qwerty1_1_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kapanmaya karşı garantisi olduğunu söylüyorlar. hem zaten bozulsa bile düşük bş fşyata yaptırılabilir. sonuçta çin malı...

Quarismatic

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İki Gün Sonra Elimizde Kalmazsa Çok HArika Bi Şey Ama... işte.

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaşımda aldı 2 gün sonra tel çöktü onun için fazla güvenmeyelim

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu telefonda 1 artı daha var sesinizi değiştirebiliyorsunuz
çocuk sesi kız sesi genç kadın sesi kadın sesi erkek sesi olgun erkek sesi hüzünlü ses gibi sesler var denedim ve inanmayan kimse ile karşılaşmadım :D

memoreys

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kulaklıgı iyi ses vermiyor ama özellikleri iyi hele o fiyata sunulunca çok cazip