Nokia'dan Apple'a Dava

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Nokia, Apple'ı patent ihlali yaptığı gerekçesiyle dava açtı. iPhone, Nokia'nın GSM, UMTS ve WLAN teknolojilerini kullanıldığı iddia ediliyor.

Cep telefonu üreticileri Apple ile alıp vermedikleri bir şey yoktu. Ta ki Apple, iPhone'u piyasaya çıkarana kadar. iPhone'un piyasada başarı kazanması cep telefonu üreticilerinin Apple'a olan tutumlarını değiştirdi. En ufak patent ihlali hemen davaya neden olmaya başladı. Buna en güncel örnek, Nokia'nın Apple'a GSM, UMTS ve WLAN teknolojilerinde Patent ihlali yaptığı gerekçesiyle dava açması.

nokia1256405691.jpg
Apple'ın Nokia'nın 10 tane patentini ihlal ettiği iddia ediliyor.
Nokia, araştırma ve geliştirme için oldukça büyük paralar harcıyor. Son 20 yıldır toplam 40 milyar Euro bu araştırmalar için harcandı. Nokia bu yüzden yaptığı araştırmaları ve patentleri korumak istiyor. Ne de olsa dünya çapında 40 adet üretici Nokia'ya lisans ödüyor.
:: Sizce Apple patent ihlali yapmış mıdır?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Apple'dan herşeyi beklerim..

Ürünleri bir garip ama en nefret ettiğim markalardan birisi..

tolgacakiroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yapmista olabilir yapmamista. Nokia, iPhone ve benzeri urunler cikmaya basladiktan sonra pek ismini duyuramaz oldu. Bu nedenle reklam yapmaya calisiyor olabilir.

Apple'dan herşeyi beklerim..

Ürünleri bir garip ama en nefret ettiğim markalardan birisi..

Hayatinda kac defa bir Apple Store'a gidip urunleri dolastigini, kac tane Apple markali urun kullandigini cok merak ettim dogrusu. Urunleri bir garip evet. Cunku cok guzel. E tabi ne demisler. Tilki uzanamadigi ete pis dermis.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Peki ilk çıktığında inceleyip neden itiraz etmemişler bu kadar popüler olduktan sonra dava açma gereği duymuşlar ?

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hayatinda kac defa bir Apple Store'a gidip urunleri dolastigini, kac tane Apple markali urun kullandigini cok merak ettim dogrusu. Urunleri bir garip evet. Cunku cok guzel. E tabi ne demisler. Tilki uzanamadigi ete pis dermis.

Iphone 3G, Macbook kullandım.. Ve diğer bütün ürünlerinden haberdarım.. Iphone'u aldıktan 10 gün sonra sattım.. Macbook'u da aynı şekilde..

Benim demek istediğim.. Yaptıkları ürünleri maliyetinin çok üstünde...altın fiyatına satmaları, patlayan Iphone haberleri, intihar eden Apple çalışını haberi vs. vs. Bu firmadan nefret etmemi sağladı.. Ve hiç sempatik bir firma değil..

Fikrim hiç değişmeyecek..:sneaky2:

(Bu benim kişisel fikrimdir..)

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Nokia'nın Apple'a GSM, UMTS ve WLAN teknolojilerinde Patent ihlali yaptığı gerekçesiyle dava açması. ------ bu ihlali nasil yapmis, komple onlarin teknolojisini mi calmis yoksa, ufak tefek seyleri mi calmis, yoksa nokia gsm,umts,wlan Benim ulannn kullandirmamm yakarim mi demis :)