Nokia Tel. Fiyatı Düşer mi?

Hangi rengi tavsiye edersiniz?

• Gri

Kullanılan: 4 80.0%
  • Beyaz

Kullanılan: 1 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu ürünü almak istiyorum. beğendim. velakin fiyatı bütçemi aşıyor. sizce bu ürünün fiyatı 200-250 bandına düşermi. en önemlisi, ne kadarlık sürede düşebilir.

bu sektörde çalışan arkadaşlardan bu bilgiyi rica ediyorum.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Düşeceğini sanmam çünkü telefon daha yeni satışa sunuldu.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
66
Kısa süre içinde o fiyatlara inmez bu telefon,2 el olabilir dediğin fiyatlara.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
17 nisanda 2010da 530tlye aldığım 5800ın şimdiki fiyatına bakın ortalamayı kendiniz bulabilirsiniz. Ama yine de söyleyeyim mümkün değil kısa sürede o fiyatlara inmesi.

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
17 nisanda 2010da 530tlye aldığım 5800ın şimdiki fiyatına bakın ortalamayı kendiniz bulabilirsiniz. Ama yine de söyleyeyim mümkün değil kısa sürede o fiyatlara inmesi.

hımm evt. bir sene geç bile, o fiyata inecek gibi görünmüyor. çok zor herhalde. uzun süredir- nokia 3120 kullanıyorum. artık bunun demode old. düşündüğümden elden çıkarmak istedim. nokia C5'in 2.elide olabilir. ama o da çok güvendiğim birisinden olursa içime siner.

en iyisi beş - altı ay beklemek. 300 TL gibi bir fiyata indiği zaman şipariş veririm.

sorumu cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. :clover:

mutlu2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o telefon 300 altına düşmeden piyasadan çıkar

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o telefon 300 altına düşmeden piyasadan çıkar

yani ben dört veya yedi ay sonra alamayacak mıyım? öyle olursa kötü olur. herhalde yine satan birileri olur? ya

o zaman şunu da sorayım. Nokia C5-00 'ın eşleniği Samsung'ta hangi model ve seri. eğer piyasada bulamazsan samsung alırım. ne dersiniz arkadaşlar

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung alma derım
bır cok yonden olumsuz yanları var en basıt sarj bakımından oldukca kısa gıdıyor dıyebılırım

Nokıa bu alan da en ıyılerden bırısı

ben sana bu telefonunu onerırım hem bıraz daha ucuz hem de daha sık duruyor... ustelık dokunmatık http://www.hepsiburada.com/Liste/no...aspx?productId=telcepnok5250&categoryId=16001

bende nokiadan memnunum. ne bileyim, c5 serisini bulamasam, ona eş değer birşey almak istedim. şarf olayını bilmiyorum ama kullanım kolaylığı açısından samsung nokiadan biraz önde gibi.

sizin tlf. çok güzel. beğendim. ama ben ince bir telefon istiyorum. sizin ki biraz kalın ve geniş gibi. ayrı bir tuş takımı ( klavyesi ) var mı? kasası sürgülü mü? tuş takımı da mı dokunmatik? bunlar nasıl

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
bende nokiadan memnunum. ne bileyim, c5 serisini bulamasam, ona eş değer birşey almak istedim. şarf olayını bilmiyorum ama kullanım kolaylığı açısından samsung nokiadan biraz önde gibi.

sizin tlf. çok güzel. beğendim. ama ben ince bir telefon istiyorum. sizin ki biraz kalın ve geniş gibi. ayrı bir tuş takımı ( klavyesi ) var mı? kasası sürgülü mü? tuş takımı da mı dokunmatik? bunlar nasıl

Ayrı bır klavyesı yok tamamen dokunmatık ekran sadece alt tarafındakı konumlar dokunmatık degıl...
Telefon bar tıpı yanı surgulu degıl..

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Geliş olarak dolar fiyatı düşmeden, tek şansınız dövizin düştüğü bir anı yakalamak.Mesela bundan sanırım bir kaç sene önceydi, dolar 1.20'lere falan düştüğünde 18TL'ye Kingston 1GB 800MHz RAM aldığımı hatırlıyorum! :D

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar samsung ta buna eşdeğer bir telefon model ve serisi var mı? ne dersiniz?

mutlu2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsungları bende pek bilmiyorum dediğiniz telefon güzel bir cihaz inceleme fırsatım oldu zevkler renkler tartışılmaz tabiki. Büyük ihtimal 300 altını görmez ama kesinde denemez tabi. Açıkcası cihaz çokda tutmadı.

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsungları bende pek bilmiyorum dediğiniz telefon güzel bir cihaz inceleme fırsatım oldu zevkler renkler tartışılmaz tabiki. Büyük ihtimal 300 altını görmez ama kesinde denemez tabi. Açıkcası cihaz çokda tutmadı.

samsugların da C5 serileri var, inceledim. özellikleri nokia C5 ile yarışamaz düzeyde düşük. Nokia C5 'in özellikleriyle aynı modelleri var ama onlarda C5'e göre pahalı. açıkçası samsung'u almamaya karar verdim. tek kararım nokia . çünkü; nokia gibi zarif durmuyor. gerçekten tasarımda nokianın hakkını vermek gerekiyor. güzel iş çıkarıyorlar.

benim beğendiğim cihaz şık, özellikleri tatmin düzeyinde olan bir cihaz. kim bu cihazı gördüyse hep beğeniyor. fakat tutmamasının en önemli özelliğinin tuş kombinasyonlu olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. yani, genç kitleye hitap etmiyor. genelde millet teyzem, babam vs. için almak istiyorum diyor. yani, orta yaşa hitap ediyor gibi. dokunmatik olmayışı en büyük dez avantaj. wifi ve kamera da otofokus özelliğinin olmaması yine eksilerinden. sanırım bu yönlerden dolayı tutmadı.

kısacası; bu cihazı iş amaçlı kullanacak iseniz çok işinize yarar. özellikle navigasyonu. :) açıkçası diğer konularda memnun etmeyebilir. işte bundan dolayı genç kitle uzak duruyor gibi me geldi.

*

şunuda söyleyeyim. internetten fiyatı 360 civarı. dün cep tlf. mağazalarına uğradım. bir ne göreyim. satıcılar 420 tl civarı bir bedel biçmişler. resmen şaşırdım. bu kadar fiyat farkına.

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
1.34 sar değeri taşıyan bir cihazdan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederm!!!
http://sar.nokia.com/sar/index.jsp
Ayrıca 5800 fiyatı 2009de 899liraydı,şimdi 490 lira.1 yılda yarı yarıya ucuzlamış.Ama bir ara piyasadan çekilmişti,şimdi yeniden satıyorlar.Bunda nokianın fiyat düşürme kararı da etkili.Dolayısıyla c5in bu kadar ucuzlayacağını sanmam.En fazla %30 ucuzlar bana göre.

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
1.34 sar değeri taşıyan bir cihazdan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederm!!!
http://sar.nokia.com/sar/index.jsp
Aşağıda bu konuda yanlış bilgi vermenizi önleyeceğini düşündüğüm bir yazı paylaşacağım:

@ http://www.engadget.com/2010/10/01/fcc-quietly-changes-guidance-on-cellphone-radiation-risks-furthe/

Bir çok kişi SAR değeri daha düşük olarak belirtilen bir cep telefonu kullanmanın maruz kaldıkları radyasyon miktarının azalacağını veya SAR değeri daha yüksek olan telefonlara kıyasla daha güvenli olacağı yanılgısı içerisinde. SAR değerleri her hangi bir model cep telefonundan maruz kalınabilecek azami radyasyon değerinin yargılanmasında önemli bir araç olsa da, yalnızca SAR değeri cep telefonlarını tipik kullanım senaryoları altında birbirleri ile karşılaştırmak ve maruz kalınacak radyasyon değerini ölçmek için yeterli bilgi vermemektedir. SAR değeri ölçümleri yalnızca cihazın çalıştığı süre içerisinde yaydığı azami radyasyon miktarının belirli sınırlar altında kalıp kalmadığını incelemek amacı ile yapılmaktadır fakat normal şartlar altında bir kullanıcının maruz kalacağı radyasyon miktarının ölçüsü olamazlar.
--------------------------------------------------
Many people mistakenly assume that using a cell phone with a lower reported SAR value necessarily decreases a user's exposure to RF emissions, or is somehow "safer" than using a cell phone with a high SAR value. While SAR values are an important tool in judging the maximum possible exposure to RF energy from a particular model of cell phone, a single SAR value does not provide sufficient information about the amount of RF exposure under typical usage conditions to reliably compare individual cell phone models. Rather, the SAR values collected by the FCC are intended only to ensure that the cell phone does not exceed the FCC's maximum permissible exposure levels even when operating in conditions which result in the device's highest possible – but not its typical - RF energy absorption for a user.
Yani kısaca SAR değeri en kötü şartlarda cihazın yayacağı radyasyon miktarını temsil eder, kullanıcının absorblayacağı miktarı değil (çünkü öncelikle dokusal farklılıklar nedeni ile her kullanıcı aynı miktarda radyasyonu absorblayamaz)

Ayrıca ölçüm metodlarından dolayı (bu azami miktar cep telefonunun neredeyse çekmediği ve bu yüzden şebekeye ulaşmak için en fazla gücü harcadığı en kötü şartlar altında ölçülmektedir) bahsedilen SAR değerine ancak dağ başında evin çekmeyen köşesinde filan maruz kalabilirsiniz.

Son olarak, cihazın içerisinde radyo dalgası üretebilen her aksam bu değeri arttırmaktadır, bu yüzdendir ki bir cihazın WLAN içeren modeli ile içermeyen modeli farklı SAR değerlerine sahiptir. Kaldı ki cep telefonu ile konuşurken aynı anda hem etkin bir WLAN bağlantısı hem de Bluetooth bağlantısı kurmayacaksanız, bahsedilen SAR değerine de maruz kalamayacaksınız demektir.

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aşağıda bu konuda yanlış bilgi vermenizi önleyeceğini düşündüğüm bir yazı paylaşacağım:

Yani kısaca SAR değeri en kötü şartlarda cihazın yayacağı radyasyon miktarını temsil eder, kullanıcının absorblayacağı miktarı değil (çünkü öncelikle dokusal farklılıklar nedeni ile her kullanıcı aynı miktarda radyasyonu absorblayamaz)

Ayrıca ölçüm metodlarından dolayı (bu azami miktar cep telefonunun neredeyse çekmediği ve bu yüzden şebekeye ulaşmak için en fazla gücü harcadığı en kötü şartlar altında ölçülmektedir) bahsedilen SAR değerine ancak dağ başında evin çekmeyen köşesinde filan maruz kalabilirsiniz.

Son olarak, cihazın içerisinde radyo dalgası üretebilen her aksam bu değeri arttırmaktadır, bu yüzdendir ki bir cihazın WLAN içeren modeli ile içermeyen modeli farklı SAR değerlerine sahiptir. Kaldı ki cep telefonu ile konuşurken aynı anda hem etkin bir WLAN bağlantısı hem de Bluetooth bağlantısı kurmayacaksanız, bahsedilen SAR değerine de maruz kalamayacaksınız demektir.

telefon üreticileri normal sar değerini 2.00 altında olarak belirtirken, bazılarıda 0,60 vs. dünya sağlık örgütü de 0,08 olarak belirtmiş. yani; benim alacağım cihazın sar değerinin kötü olduğu konusunda bilimsel bir ağız birliği ve netlik yok.

sanırım cep tlf.da internet, kamera, ve diğer birçok özellik çeşitlenince buna bağlı olarak sarda yükseliyor.

sizin de belirttiğiniz gibi bu sar değeri en kötü şartlar altında ulaşabileceğimiz değerdir. aslında iyi bir gsm operatörü, 5 dk. üzeri görüşmelerde kablolu kulaklık ve cihazı cepte, kemerde taşınacağına ya el çantasında ya da elde taşınırsa vücudumuza vereceği zarar minimuma düşürülebilir. örneğin; kapalı mekanda iyi çekmediğ söylenen avea yerine turkcell, vodafone kullanılabilirse cihazın max. sar değerine ulaşması engellenebilir. ( tabi, bazı arkadaşlar sende avea kullanıyorsun, diyebilir. benim, şehir dışına çıktığım yok. bulunduğum yerde de çok iyi çekiyor. çekim dişleri full. :) şuanlık sorun olmadığından devam diyorum. )

bi de GeceBekcisi moderatörden tercih ettiğim cihaz konusunda fikrini almak isterim. diğer tavsiyesi ne olur? ne dersiniz? ( bütçem:200-300, dokunmatik istemiyorum. foto özelliği, navigasyonu ve özellikle şık olması yeter.)

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
bi de GeceBekcisi moderatörden tercih ettiğim cihaz konusunda fikrini almak isterim. diğer tavsiyesi ne olur? ne dersiniz? ( bütçem:200-300, dokunmatik istemiyorum. foto özelliği, navigasyonu ve özellikle şık olması yeter.)
Açıkcası taleplerinize en uygun cihazı kendiniz belirlemişsiniz, C5-00 isteklerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Belirttiğiniz kriterlere göre arama yaptığımda da fiyatı en uygun cihaz C5-00 çıkıyor. Bütçenizi biraz arttırıp biraz da C5-00'ın fiyatının düşmesini beklerseniz kolay kolay pişman olmayacağınız bir cihaz alacağınıza inanıyorum.

mutlu2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birşey daha eklemek isterim bekleme ve konuşma süreside benzer telefonlara göre oldukça iyidir bu cihazın :)

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son olarak şunu paylaşıp, sorayım.

c5 in gri ve beyaz renkleri var. grinin daha ağır bir görünümü var. ancak beyaz da daha şık gözüküyor. kararsız gibiyim. siz ne dersiniz? tavsiyeniz ne olur?

Ankete de oy verebilirsiniz?

daha gerçekçi görünümleri: