Nokia Photo Browser (İngilizce | Signed | S60v5)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alabula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokia betalabs geliştirdiği ilginç ve son derece faydalı uygulamalarla Symbian kullanıcıları tarafından oldukça takdir gören bir ekip. Ve bu ekibin son gözde uygulaması ise "Nokia Photo Browser"

Çarpıcı 3 boyutlu efektleri ve hayran bırakan özellikleriyle ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu hemen belli ediyor.

Symbian os9 v5 işletim sistemli dokunmatik ekran Symbian cihazlar son derece yavaş ve sıkıcı bir galeri uygulaması ile birlikte geliyor. Ancak bunun yanısıra piyasadaki rakipleri son derece güçlü ve eğlenceli arayüzlerle son kullanıcının ilgisini çekmeyi başarıyor. Nokia beta labs bu uygulama ile bu sorunu aşacak gibi görünüyor. "Parmak dostu ve hızlı bir uygulama ile kolayca galeride gezebilmeniz için tasarlandı" şeklinde sunulan program çarpıcı özelliklere sahip.

MagnifierWhiteBg.JPG

Mükemmel 3D efektler ve geçişler, sezgisel yakınlaştırma seçenekleri, "fisheye" adını verilen büyütme özelliği ilk kullanımda dikkat çeken özellikler. Sezgisel yakınlaştırma konusuna biraz açıklama getirmek istiyorum. Uygulama "magglass" adı verilen bir dizi yöntemle resmi hissetmek için bir dizi işlem yapar ve buna göre yakınlaştırma durumunu ve koordinatlarını belirler. Yakınlaştırma sabit bir noktaya değil sezgisel olarak sizin istediğiniz noktaya yapılmaya çalışılır. Ayrıca yüz tanıma özelliği programın bir başka güzel yanı olarak dikkat çekiyor.

FaceBrowsingWhiteBg.JPG

İnteraktif 3 boyutlu duvar tek ekranda daha fazla resim görmenize olanak tanıyarak aradığınız bir resme daha kolay ulşamanıza olana tanıyor.

GridViewWhiteBg.JPG

Nokia beta labs tarafından yayınlalan video;
http://www.youtube.com/watch?v=pV18PH5LjT4

Bu başarılı uygulama Nokia beta labs tarafndan son zamanlarda yayınlalan en büyük hareket olarak lanse ediliyor pek çok etkileyici ve yenilikçi özellik sunan kullanıcı arayüzü halen geliştirme aşamasında ve her geçen gün yeni özellikler eklenerek büyümeye devam ediyor.

Hoş görsel efektleri, hassas kullanıcı arayüzü, büyüteç, yüz tarama gibi özellikleri sunan program şu anda sadece s60 5. sürüm cihazlar için (5800XM ve yaklaşmakta olan N97) ancak yakın bir zaman içinde s60 3. sürüm cihazlar içinde başka bir sürüm yayınlanacak.

NOT:
Nokia 5800XM ile denenmiştir.

http://nds2.betalabs.nokia.com/PhotoBrowser/PhotoBrowser_0_9_3.sisx

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yüklüyorum bakayım gerçekten çok güzel görünüyo

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yükledim ben de. Tabi beta olmasından dolayı bazı eksikleri olmakla birlikte arayüzü çok güzel olmuş. Nokia Beta Labs ın daha çok çalışması dileğiyle :)

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
ellerıne saglık

uygulamayı kapatma seceneklerı maalesef yok. dırek "no" tusuyla cıkıldıgında arka planda calısıyor gorunuyor. ben mı beceremedım yoksa gercekten bu konuda sıkıntı mı var