Nokia N97'yi Minisi İle Kıyasladık

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokia'nn amiral gemisi N97 ve hemen ardından gün yüzüne çıkan N97 Mini İnce detayları karşılaştırmalı olarak inceledik.

Nokia N97 ve hemen ardından duyurulan N97 Mini. Detaylardaki küçük farklar dışında neredeyse tümüyle aynı olan Nokia'nın üst düzey bu iki cihazı, birer rakip olmaktan ziyade, birbirinin alternatifi olmuş durumda. Symbian^2'den önemli tüyolar getiren N97 Mini'de Nokia, çok şikâyet edilen N97 hatalarını da gidermiş. Finlandiya'lı üreticinin üst düzey bu iki cihazını, pek konuşulmayan, marjinal noktalarıyla ele aldık.
N97 Mini, adı gibi ebatlarıyla da N97'den biraz daha küçük. Ön yüzden bakıldığında neredeyse birbirinin aynı iki cihaz gibi görünseler de, detaylara inince ufak farklar karşımıza çıkıyor. En büyük farksa dokunmatik ekranda. N97'nin 3.5 inçlik ekranına karşın Mini 3.2 inçlik rezistif bir ekrana sahip.
Onyuz_fit1258392977.jpg
Klasik dokunmatik ekranlı telefonlarda olduğu gibi sanal bir klavyeye sahip olan her iki cihaz, bunun yanı sıra yatay açılır tam QWERTY klavyeye de sahip. N97 Mini'nin küçülen boyutları, klavyenin de değişmesine sebep olmuş. Özellikle N97 klavyesinin solunda yer alan 5 yönlü navigasyon tuşu, Mini'de kaldırılmış ve tuş aralıkları daha geniş tutulmuş. Bu da kullanım esnasında ciddi bir kolaylık sağlıyor. Ayrıca yön tuşlarının Mini'de sağ tarafta konumlandırılması, kullanım kolaylığı açısından son derece önemli.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bende n97 var aman sakın diyim alacak arkadaşlara ne kendisi ne minisi uzak dursun tavsiye etmem ikisinide arkadaşlar...

*Rorschach*

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Güzel tespitler olmuş, ellerine sağlık.

Mevcut telefonum 6300:D Bu aralar vadesini doldurmaya başladı. Donmalar takılmalar filan. Zaten kulaklığı da tanımıyor:D Bu haliyle 140 tl veririm diyen varsa satarım hemen:D Şaka bir yana telefonu değiştirmeyi düşünüyorum bir süredir. N serisinden bazı telefonları deneme fırsatım olmuştu, tatmin edici özellikleri var. Biraz fiyatı düştüğünde almayı düşünebilirim.

Bu arada EzberimSin ne tür sıkıntılar yaşadın kardeş, vaktin varsa anlatırsan çok makbule geçer. Mutlaka benim gibi almayı düşünen arkadaşların işine yarayacaktır.

erdempolat

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Karşılaştırma güzel olmuş, teşekkürler. Yalnız daha çok ilgimi çeken N97'nin teması:) İsmini öğrenebilir miyim ?

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Karşılaştırma güzel olmuş, teşekkürler. Yalnız daha çok ilgimi çeken N97'nin teması:) İsmini öğrenebilir miyim ?

Symbian Vakfı teması diye geçiyor.
Google'a Symbian Foundation Theme diye yazarsan bulursun eminim ;)

ghoust

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
n97 mini de'de fm fm transmitter olayı olcakmı çok merak ediyorum bu konuda bilgisi olan varmı ?

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
N97 Mini'de FM Transmitter ve birkaç özellik daha mevcut olmayacak. Hoş N97'deki de pek kullanışlı sayılmaz.

tuncayt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dokunmatik ve klavyeli telefon arıyorsanız kesinlikle HTC yi öneriyorum sizlere arkadaşlar..

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
N97 almayı düşünüyorum ancak N97'yi mi yoksa N97 mini mi alsam karar veremedim şimdi bu kadar şeyi okuduktan sonra :) N97 Mini düşünüyorum bu cihaz hakkında sorun yaşayanlar varsa ne tarz sorunlar çıkartıyor anlatabilirlerse sevinirim.

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fiyatı 100$ olduğu zaman 4 hattım var 2 sinden de birer tane alabilirim.........

---------- saat 09:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 09:38 eklenmişti ----------

N97 almayı düşünüyorum ancak N97'yi mi yoksa N97 mini mi alsam karar veremedim şimdi bu kadar şeyi okuduktan sonra :) N97 Mini düşünüyorum bu cihaz hakkında sorun yaşayanlar varsa ne tarz sorunlar çıkartıyor anlatabilirlerse sevinirim.

:D:D:D:D:D açıkcası o kadar parayı bayıldıktan sonra birde hata yada sorun çıkarsa o telefonu paketle nokia ya geri gönder hemde APS ile........:hammer::hammer::hammer::hammer::hammer::hammer::devil2: