Nokia C7 vs. Samsung Galaxy Ace !

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Aynen ben C7 satıp Xperia Neo alacağım :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.Ben telefonu telefon özelliğinden çok fotoğraf ve video kaydı özelliğini kullanmak için alıyorum.İşletim sistemi hususunda Symbian beni çok çelişkiye düşürüyor.Lakin Galaxy Ace'nin video kayıt özelliği QVGA 15 FPS kayıt yapıyor ve Ace gibi bir telefonun resmen önüne baltayla vurulmuş.Samsung neden böyle birşey yapmış halen anlam veremıyorum.C7 ise 720 p 25 fps video kayıt yapma özelliğine sahip ve kamerası gerçekten çok iyi.Malzeme ve işçilik olarakda Ace'den iyi olduğunu hissettiriyor ele alınca.Ancak Android beni çok çelişkiye düşürüyor.Bi yandan Android olsun diyorum Ace alayım diyorum ama kamerası ve video kaydı aklıma gelince vazgeçiyorum.C7 'yi alırsam sırf kamerasından dolayı alıcam.Galaxy Ace'yi alırsam sırf Android için alıcam.Bende farkındayım Symbian'dan artık hayır gelmeyeceğini ama kamerası yüzünden C7'nin ocağına düştüm.

Android çok geniş bir işletim sistemi ve çok rahatça yazılımlar sayesinde telefonun özelliklerinde ciddi geliştirmeler yapılabiliyor.Galaxy Ace'yi destek yazılımlarla 720p 25 veya 30 fps özelliğinde video kaydı yaptırılabiliniyormu.Tabiki bunu yaparken donmalar ve uzun süreli gecikmeler olması telefondan soğutur insanı.Eğer bu mümkünse Ace'yi alırım tabiki.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.Ben telefonu telefon özelliğinden çok fotoğraf ve video kaydı özelliğini kullanmak için alıyorum.İşletim sistemi hususunda Symbian beni çok çelişkiye düşürüyor.Lakin Galaxy Ace'nin video kayıt özelliği QVGA 15 FPS kayıt yapıyor ve Ace gibi bir telefonun resmen önüne baltayla vurulmuş.Samsung neden böyle birşey yapmış halen anlam veremıyorum.C7 ise 720 p 25 fps video kayıt yapma özelliğine sahip ve kamerası gerçekten çok iyi.Malzeme ve işçilik olarakda Ace'den iyi olduğunu hissettiriyor ele alınca.Ancak Android beni çok çelişkiye düşürüyor.Bi yandan Android olsun diyorum Ace alayım diyorum ama kamerası ve video kaydı aklıma gelince vazgeçiyorum.C7 'yi alırsam sırf kamerasından dolayı alıcam.Galaxy Ace'yi alırsam sırf Android için alıcam.Bende farkındayım Symbian'dan artık hayır gelmeyeceğini ama kamerası yüzünden C7'nin ocağına düştüm.

Android çok geniş bir işletim sistemi ve çok rahatça yazılımlar sayesinde telefonun özelliklerinde ciddi geliştirmeler yapılabiliyor.Galaxy Ace'yi destek yazılımlarla 720p 25 veya 30 fps özelliğinde video kaydı yaptırılabiliniyormu.Tabiki bunu yaparken donmalar ve uzun süreli gecikmeler olması telefondan soğutur insanı.Eğer bu mümkünse Ace'yi alırım tabiki.
Şahsi önerim fotoğraf ve video kaydı için telefon almanızın gereksiz olduğu yönünde.. Bence samsung galaxy ace'in yanında güzel bir fotoğraf makinası sizin işinizi görecektir =)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Her dışarı çıktığımda yanımda fotoğraf ya da video kamera taşımak zorunda değilim.Ama her dışarı çıktığımda yanıma cep telefonumu almak zorundayım.Bu nedenle bir cihazın içinde mp3 player, HD video kamera, fotoğraf makinası, usb bellek ve daha birçok özellik barındırıyorsa fotoğraf makinasıyla ne işim olur değil mi? Sonuçta profesyonel fotoğraf sanatçısı değilim.Hobi olarak uğraşıyorum bu işle.Önerin için teşeşkür ederim ama.

winchester07

Doçent
Reaksiyon puanı
22
c7'nin kamerası ile ace'in kamerası arasında çok büyük bir fark yok özellikle c7 de otofocus olmaması büyük bir handikap bu durumda smbyian gibi ölmüs bir sistem yerine android almak daha mantıklı.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
700-800 TL lik bu telefonlar yerine LG Optimus Black daha iyi seçim olacaktır. İkinci el 700 sıfırı 900 den başlıyor.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Bende sözümün arkasındayım, evet dediğin sorunlar yaşanıyor olabilir ama bunu arkadaşım yaşamıyor ve emin ol sorunlusu bile symbian gibi bir işletim sisteminden kat kat iyidir, istersen symbian'ın eksikliklerinden ve sorunlarından bahsedelim :D buraya sığmaz taşar :D bana symbian'la android işletim sistemini karşılaştırman bile yersiz geliyor, atla eşeği ayırt etmek lazım ;) ama sen yok symbian kullanıcam diyorsan ona da saygım var :D

arkadaş şakamısın.anlamıyomusun yazdığımdan :S hangi yazımda symbian ve androidi kıyaslamışım.yorumumu tekrar okudum ama göremedim.yazdığım bütün soruunlar bütün i7500 lerde yaşanıyor.dediğim gibi bana inanman yeterli değilse netten araştır.samsung hemen kesti zaten desteğini.burdan anlayabilirsin.hatta turkcell bile desteğini kesti.ben sana birsürü sorundan bahsettim sen tutmuşsun symbian ın daha çok sorunu var diyosun.atla eşeği ayırabiliyorumda sen okuduğunu anlamakta zorluk çekiyosun sanıyorum.

ayrıca madem her programı sorunsuz çalıştırıyo angry birds rio yükle ve çek videoyu.şimdiden söyliyim sapana koyduğum kuşlar 3-4 günde ancak fırlatılabiliyor :)

tekrar ediyim ben telefonu kötüledim.android i değil.telefonun sorunlarını yazdım.sense symbian ı kıyasa sokmuşsun.ilk yorumunda i7500 bile daha iyidir c7 den dedin.arkasını doldur istersen söylediklerinin...

Furious

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tartışmasız ACE derim nokia akıllı telefon pazarında pek de iyi değil bu konuda geride kaldı kendini geliştirmesi gerekir tek bir sistem üzerinde yoğunlaşarak geliştirmeli bence.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
C7'yi sadece kamerası olduğu için almış olmayacaksın.örneğin ekran kalitesi bile çok daha üstün. USB On-the-Go olayı bile benim tercihimi c7'den yana kullanmama neden olurdu...Sadece bir işletim sistemine para verme derim.Bende N8 kullanıyorum, bizzat uzun süreli android telefon kullanmadım ama telefonumdan gayet memnunum..

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tabi ki c7 her zaman üstün. ayrıca nokia ile samsung'u pek karşılaştırmak olmaz nokia piyasanın lideri zaten
kardeş senin bu konularla pek alakan yok galiba nokia eskidi artık android var samsung var htc var uyanalım artık

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Anna geldi Belle gelecek daha ne istiyorsun? Ben kullandım o telefonu arkadaşta var pikseller görünüyordu :/

---------- Post added at 02:17 ---------- Previous post was at 01:02 ----------

[MENTION=164604]samedsymn[/MENTION] ''kardeş senin bu konularla pek alakan yok galiba nokia eskidi artık android var samsung var htc var uyanalım artık''

Demişsin ama seni anlamak zor.Burada konu ne sence?Adam iki telefondan birini önerin demiş!Şimdi çıkıpta Samsung burada iyi dersen yukarda söylediğin lafı kendinle bir tart derim :)

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anna geldi Belle gelecek daha ne istiyorsun? Ben kullandım o telefonu arkadaşta var pikseller görünüyordu :/

---------- Post added at 02:17 ---------- Previous post was at 01:02 ----------

@samedsymn ''kardeş senin bu konularla pek alakan yok galiba nokia eskidi artık android var samsung var htc var uyanalım artık''

Demişsin ama seni anlamak zor.Burada konu ne sence?Adam iki telefondan birini önerin demiş!Şimdi çıkıpta Samsung burada iyi dersen yukarda söylediğin lafı kendinle bir tart derim :)
arkadaş orda nokia piyasanın lideri demişte ona cvp olrak böle bi yorum yazmıştım

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ne anlatacağnızı çok merak ettim bekliyorum o konuyu :D

Forumda bir konu vardı hatta ben açmıştım Symbian'ın Android karşısındaki üstünlüğünü açıklayan.Sanırım SDN makalesiydi

---------- Post added at 03:01 ---------- Previous post was at 02:57 ----------

Buyrun.Konu içerisinde Android ve Symbian karşılaştırmasıda yapılmış

http://forum.shiftdelete.net/nokia/207074-nokia-n8-ve-samsung-galaxy-s-islemci-karsilastirmasi.html

---------- Post added at 03:02 ---------- Previous post was at 03:01 ----------

@gecebekcis i'nin bir yazısıymış.

enesakan96

Asistan
Reaksiyon puanı
1

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
konuyu sabırsızlıkla beklemedeyim ayrıca bence galaxy ama o kendine kalmış bi konu nokianın doananım olarak bir adım önde galaxy de androidli işletim sistemiyle bi adım önde

Bana göre symbian'ın tek eksiği ev ekranı.Bunu da ben Spb Mobile Shell ile gayet güzel kapatıyorum.Bu aylarda da Spb Mobile Shell 3D gelecek daha ne olsun Belle'de gelecek.Windows'a geçene kadar gayet iyi sırtlar bizi :)

enesakan96

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bana göre symbian'ın tek eksiği ev ekranı.Bunu da ben Spb Mobile Shell ile gayet güzel kapatıyorum.Bu aylarda da Spb Mobile Shell 3D gelecek daha ne olsun Belle'de gelecek.Windows'a geçene kadar gayet iyi sırtlar bizi :)
bence symbianın görünümden çok uygulama eksiği var kaliteli her uygulama android ve ios a çıkarken symbian biraz zayıf kalıyo

fiprovet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
vala bende galaxy mini serisi var giriş seviyesi bir telefon olmasına rağmen android sayesinde süper bir makina ACE daha dehşet bi makina ekran boyutu iyi kalite iyi hız iyi en önemlisi adroid uygulamalar çok iyi vede son sürat gelişiyo

Reaksiyon puanı
2,148
hocam sen kullanmayı bilmiyormuşsun demekki.illa imei numaranı vermene gerek yokki.telefonu hack lesen yeterdi.

Hocam ben 5320 XM kullanıyorum, s60 3rd 9.3, hack sadece hellox ile oluyor ona da imei verip sertifika alıp helloxu imzalamak gerekiyor. installserver.exe çıkmadı hala bile, bazı 9.3 modeller için çıkmış ama 5320 için hala yok. Başka 9.3 için imei vermeden bi hackleme yöntemi biliyorsan paylaşırsan sevinirim.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Hocam ben 5320 XM kullanıyorum, s60 3rd 9.3, hack sadece hellox ile oluyor ona da imei verip sertifika alıp helloxu imzalamak gerekiyor. installserver.exe çıkmadı hala bile, bazı 9.3 modeller için çıkmış ama 5320 için hala yok. Başka 9.3 için imei vermeden bi hackleme yöntemi biliyorsan paylaşırsan sevinirim.

bende n82 vardı.forumda moderatör olan bir arkadaş var.ozamanlar normal üyeydi :) o öğretmişti banada.hellox dediğimiz olay benim yaptığım işlemleri tek başına yapan bir program.hello carbid ve xexpllorer gibi 2 ayrı program vardı.isimleri hatalı olabilir.onlarla yapmıştım ben.biraz uğraştırıyo.
çoktandır ilgilenmedim böyle konularla.hatırladığım önce bir programı çalıştırıp bütün işlemleri durduruyoduk.sonra diğer programla telefonun tüm adreslerine erişebiliyorduk.sys klasörünü bulup installserver.exe yi içine atıyoduk falan.

ayrıca çok olmadı,geçenlerde bir yerde gördüm adamlar yine imei vermeden hackliyolardı telefonu.

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
c7 nin ekranı kaliteli amoled yani ikiside birbirnie yakın telefonlar ama ben olsam samsung kullanıyorum ama c7 alırdım

agkorkmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle Ace yarın bende alıcam. Nokia Symbian diye öldürdü kendini. Nokia n8 Android olsa idi şu an piyasadaki en iyi telefondu...

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
C7 , hem pili Aceye gore 2-3 gun daha fazla gidiyor.

Reaksiyon puanı
2,148
bende n82 vardı.forumda moderatör olan bir arkadaş var.ozamanlar normal üyeydi :) o öğretmişti banada.hellox dediğimiz olay benim yaptığım işlemleri tek başına yapan bir program.hello carbid ve xexpllorer gibi 2 ayrı program vardı.isimleri hatalı olabilir.onlarla yapmıştım ben.biraz uğraştırıyo.
çoktandır ilgilenmedim böyle konularla.hatırladığım önce bir programı çalıştırıp bütün işlemleri durduruyoduk.sonra diğer programla telefonun tüm adreslerine erişebiliyorduk.sys klasörünü bulup installserver.exe yi içine atıyoduk falan.

ayrıca çok olmadı,geçenlerde bir yerde gördüm adamlar yine imei vermeden hackliyolardı telefonu.

hocam o telefon 9.2 onda yapılıyor installserver.exe atılarak ama 9.3 lerde şu an mümkün değil, başka yöntem olsa mutlaka cep forumlarında görürdüm hiçbirinde yok