Nokia 5800 Güncellendi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alabula
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokia'nın rekortmen telefonu 5800 Xpress Music birçok konuda ilk olmasıyla da oldukça fazla önem taşıyordu. Ülkemizde de çok tutulan 5800XM halefi Nokialarda yer alan birçok özellikten mahrum bırakılmıştı. Her yeni güncellemede bu özelliklerin gelebilme umuduyla bekleyen kullanıcılar, beklentilerine V40 sürüm numaralı firmware ile kavuşuyor.

5800-V400005_haber1263402814.jpg

Güncelleme ile geçiş animasyonlarında yapılan iyileştirmenin yanı sıra, müzik çalarda da küçük düzenlemeler yapılmış. Özellikle menü seçeneklerinde yaşanan donmalar neredeyse tümüyle giderilmiş. Web tarayıcının da daha hızlı bir yapıya kavuşması gözlenen bir başka önemli detay. Giderilen hatalar ve sistem işleyişinde yapılan iyileştirmelerin dışında hiç şüphesiz firmware ile gelen ve kullanıcıları en çok sevindirecek özellik 5800'ın N97, i8910HD, Sony Ericsson Satio gibi cihazlarda olduğu gibi Kinetic Scrolling fonksiyonuna kavuşmuş olması.

Yüzlerce yeni özelliği beraberinde getiren bu kapsamlı firmware, kullanıcı verilerini korumayı amaçlayan UDP fonksiyonuna sahip ve Nokia Software Updater ya da FOTA yolu ile edinilebiliyor.

:: Güncellemede karşılaştığınız olumlu ve olumsuz durumları SDN forumlarında paylaşın.

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bende cihazınızda desteklenen en yeni yazılım zaten mevcut güncelleştirme gerekmiyor yazıyor :S

SalaV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye' de henüz yayımlanmadı sanırım güncelleme.
Bir de tam ekran qwerty secenegi kaldırıldı gibi bir sey okudum insallah dogru degildir.

"keyboard switches automatically to full screen QWERTY when you tilt it." olay buymus telefonu yana yatırdıgımızda otomatik tam ekran qwerty acılıyormus. :)

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
0573741: Euro2 Turkey Black
0559373: Euro2 Turkey BLUE
0559083: Euro2 Turkey RED

Bu product code'a sahip cihazlarda an itibari ile güncelleme sağlanabiliyor.

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
product code nedır kı

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bi kaç gün sora bizede gelir

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yok saol telefona hack felan yapmak istemiorum v31dede aynı olmuştu bikaç gün sora çıkmıştı

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben biraz önce güncelledim bilgisayardan baya uzun zaman aldı ama güzel oldu gerçekten kinetic scroll özelliği geldi

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ovi suitte güncelleme gören varmı arkadaşlar

---------- saat 10:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 08:55 eklenmişti ----------

forumda allak bullak olmuş zaten bi sorun var galiba

_F_19o7_B_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Namesis Programıyla Telefonun Product Codesini

0573741: Euro2 Turkey Black
0559373: Euro2 Turkey BLUE
0559083: Euro2 Turkey RED

Bunlardan uygun olanla değiştirdim. Orjinal Product Codeyide biyere yazdım. Güncellemeyi yaptıktan sonra tekrar eski codeyi yazarak güncelleme sorununu çözdüm şuan v40.0.005 i kullanıyorum :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
N78 için bekleye bekleye bir hal olduk,şarj konusunda iyileştirme bekliyorum ben :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Güncellemesi beni ilgilendirmiyor da i8910Hdyi az da olsa incelemiştim ama o özelliğin olduğunu burdan öğrendiğim iyi oldu:d

pcmanyağı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar dediklerinizi hepsini yaptım product code u da değiştirdim fakat "hiçbir güncelleme yok" dio amason güncellemede güncellenmedi yazıo bi fikri olan varmı

gagarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
güncellemeyi bugün yükledim. Oluşan tek sorun wifi bağlantısında çıktı. telefonu kapatıp açarak sorunu aştım.

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
product codu değiştirene kadar göbeğim çatladı

windows 7 de güncelleme yaparken cihazı yeniden tanıyayım derken telefon 3 defa güncelleme yapamayıp çöktü ama en sonunda güncelledim biraz hızlanmış

tavsiye olarak güncelledikten sonra fabrika ayarlarına dönüp kişisel ayarlarınızı tekrar yapın farkı hissetmek güzel hayırlı olsun

apocaliypse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar V.40 güncellemesinden sonra Büyük QWERTY kılavye yok oldu sadece küçüğü var.Bu güncelemeyi yapmadan önce bir düşünün ben bir nokia Club' cu olarak bu uygulamayı pek doğru bulmadım.ama yine takdir sizin ben küçük klavye ile de yapabilirim diyenler Nokia wep siresinden güncellemeleri ücretsiz indirebilirsiniz.

gagarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar V.40 güncellemesinden sonra Büyük QWERTY kılavye yok oldu sadece küçüğü var.Bu güncelemeyi yapmadan önce bir düşünün ben bir nokia Club' cu olarak bu uygulamayı pek doğru bulmadım.ama yine takdir sizin ben küçük klavye ile de yapabilirim diyenler Nokia wep siresinden güncellemeleri ücretsiz indirebilirsiniz.
Arkadaşım telefon dik dururken çıkan küçük qwerty klavye telefonu yan çevirince büyüğüyle değişiyor. Kaybolma veya eksikliği yok.

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
ayrıca bu product code lar gecersız olmus artık