No bootable device insert boot disk and press any key

forgetten73

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.
Yukarıda da belirttiğim gibi bilgisayarım açılmıyor. Bios ayarlarıyla oynadığım için bu hatayı alıyorum. Bilgisayar leptop ve f2 tusuyla falan biosa erisemiyorum. Bilgisayari açmadan biosu nasıl resetleyebilirim bilgisi olan arkadaslar acil yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Del ya da f8 tuşları da mı işe yaramıyor?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
f1, f8, f10 tuşlarını sırasıyla dene. (diğerlerini de dene)

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Bios ayarları ile oynadığınızdan ? ne kadar oynarsanız oynayın boot edilecek cihaz bulunamaması bios la alakalı değildir harddisk i kontrol etmenizde yarar var.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Anakart üzerinde BIOS pili vardır. Onu sök, 3-5 dk bekle. Sonra tekrar yerine takıp PC' yi aç.

forgetten73

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anakart üzerinde BIOS pili vardır. Onu sök, 3-5 dk bekle. Sonra tekrar yerine takıp PC' yi aç.
Teşekkürler dostum. İşime yaradı. Bir soru daha şimdi bilgisayara format atamıyorum çünkü windows bu diske yüklenemiyor disk gpt stilinde diyor. Bana bütün disk bölümlerini sil dediler fakat benim f diskimde çok önemli bilgilerim var. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Yada yardımcı olacak birini tavsiye eder misiniz ? Teşekkürler

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Teşekkürler dostum. İşime yaradı. Bir soru daha şimdi bilgisayara format atamıyorum çünkü windows bu diske yüklenemiyor disk gpt stilinde diyor. Bana bütün disk bölümlerini sil dediler fakat benim f diskimde çok önemli bilgilerim var. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Yada yardımcı olacak birini tavsiye eder misiniz ? Teşekkürler

GPT' yi UEFI BIOS olan sistemler kullanıyor diye biliyorum. Rufus programını kullanarak GPT formatında Windows yükleme medyası oluştur. Nette anlatımı var. Yapamazasan yien yardım ederiz.