Nietzsche Ağladığında - Irvin D.Yalom

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gülfem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gülfem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nietzschealadndazy1.jpg

Çeviren: Aysun Babacan
342 sayfa
3. Hm. Kağıt
13x19,5 cm
Karton Kapak
ISBN:9755391460
Dili: Türkçe

"Bir gün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salome, Nietzsche'den habersiz Breuer'e gelir. 'Avrupa'nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz. Ona yardım edin, ' der. Breuer Salome'yi tekrar görebilmek umuduyla 'peki' der. Ve varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade... ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar... Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere... "

(Arka Kapak)

Yazar Nietzsche'nin hayatından kesitlerle ümitsizlik konusunu işlemiş. Dr. Breuer'ün Nietzsche'yi tedavi etmek isterken kendi hastalığını farketmesi, psikolojik tedavi ve tedavileri anlatan öyküleri kitabın beni cezbeden yanları.Aslında yorumlamaktansa kitaptan kısa kesitlerle tanıtmayı tercih ediyorum.Güzel bir kitap okumanızı tavsiye ederim..

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Canım bu kitabı çok aradım.Adını söylediğimde öle bi kitap yok diolar.Mutlaka bulunca okucam çok merak ediyorum ;(
Paylaşımın için çok sağoL

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
mdkbet dedi ki:
uzun zaman önce okumuştum harikak bi kitap
şurdan satın alınabilir.
http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim.asp?sid=BPJZ8X5XON7EM989VVFG

@Muzurr
kitabı alkımda gördüm kadıköydeki şubesinde.
ayrıca akmarda da bulabilirsin
pasaja girip niçeee diye seslenirsen eline tutuşturuyorlar hemen :D öyle bi kitap yok demeleri çok garip

şey ben iki yerden kitap alıorum.Bir gaziosmanpaşada evkurun yanında duran kişiden , bide beyazıttın saaflar kapısından girince sağ taraftaki kitapçıdan ikisinde de yoktu.Mutlaka bulunur oralarda yoktu almak kısmet olmadı (A)

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Ben dün sahaflardaydım, kendimi tutamadım bir kitap aldım. Bakayım bu kitap nasılmış. ;)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ben bu kitabı uzun zaman önce okdum, felsefesi konusunda aklımda çok şey kalmamış olsa da hiç beğenmediğimi ve Nietzsche'nin çok kibirli biri olduğıunu ve anlamsız şeyleri felsefikmiş gibi göstermeye çalıştığını anımsıyorum. Bence çok okunulası bir kitap değil.

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
lise sonda iken okumuştum bu kitabı..eğer hayata dair insanlara dair çok bir deneyiminiz yoksa çok anlaşılabilcek bir kitap değil...lise son bile çok erken bi yaştı okumak için beni açımdan..

o sebeple geçen yıl tekrar okumuştum...nietzsche narsist, acı çeken, psikolojik rahatsızlıklarının, mutsuzluğunun ve herşeye olumsuz bakışının farkında olan ama bunların hiçbirinden vazgeçmeyen bir adam...her kitabında da farklı konuları anlatırken bu karaterini çok baskın br şekilde ortaya koyuyor..

ama bence okunası bir filozof...ben 4 kitabını okUdum çok da farklı bakış açıları edindim her seferinde...hayata olumsuz yönde bakarken aslında, farketmeden hayatımızda var olAN olumlu tarafların kıymetini aklına getirtiyor insanın..

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Muzurr dedi ki:
mdkbet dedi ki:
uzun zaman önce okumuştum harikak bi kitap
şurdan satın alınabilir.
http://www.ideefixe.com/Kitap/tanim.asp?sid=BPJZ8X5XON7EM989VVFG

@Muzurr
kitabı alkımda gördüm kadıköydeki şubesinde.
ayrıca akmarda da bulabilirsin
pasaja girip niçeee diye seslenirsen eline tutuşturuyorlar hemen :D öyle bi kitap yok demeleri çok garip

şey ben iki yerden kitap alıorum.Bir gaziosmanpaşada evkurun yanında duran kişiden , bide beyazıttın saaflar kapısından girince sağ taraftaki kitapçıdan ikisinde de yoktu.Mutlaka bulunur oralarda yoktu almak kısmet olmadı (A)

bende adamların kitaptan haberleri yok sandım,
oldukça bilinen bi kitap nasıl bilmezler diye düşüyordum :)

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
evet bilinen bir kitap :)
araştırdım okuyabileceğim tarzda sanırım.SDNde de görmek ayrı bi güzel oldu :]

eagle2002

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar çok güzel bir kitap kesinlikle sadece Nietzsche yi değil dönemi kavramak ve Nietzsche'nin düşünce yapısını da öğrenmek istiyorsanız bu akıcı kitabı kaçırmayın derim

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eger ki felsefeye azicik merakli iseniz, azicik da psikoloji'ye ilgi duyuyorsaniz cok cok zevk alacaginiz bir kitap. yok benim o taraklarda bezim olmaz derseniz 'ortaokul cocuguna suc ve ceza' etkisini gosterir bunyede en fazla.

Antoine

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Irvin D.Yalom'un en iyi kitabıdır bana göre. Kalın bir kitap olması ürkütmesin, bir çırpıda bitirirsiniz. Filmi de çekilmiştir ancak kitabındaki etkiyi bırakamaz insan üzerinde.