NFS Hot Pursuit i Sev(e)meyenler

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Eski serilerin hastasıyım benim dediğim oyun böyle dağlar ovalar arasında olacak ben sokak yarışı sevmem arkadaş nerede o eski günler.

Split screen 2 kişilik oynadığımız dönemler alırdık fzr 2000 i akşama kadar oynardık millet nfs u2 oynarken ben kardeşimle nfs 2 SE oynuyordum ve zevkimide alıyordum.

Nfs hot pursuit ise başarmış diyeceğim ancak sadece araç zenginliği ve harita bakımından otoban fazla yok ne güzel orman falan geziyorum istediğim oyun böyle olmalı.

EA istediği kadar oyun yapsın NFS 2 SE, NFS 3, NFS 4 ve NFS 5 Porsche unutturacak oyun yapamaz baksanıza şimdi de Shift 2 geliyor yok almayayım GRID, DİRT2 10 basar zaten Dirt3 geliyor az kaldı

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Araba yarışları 2 ye ayrılır. GRID ve diğerleri.

grid derken codemasters'ın yaptığı diğer oyunlarıda kastediyorum. colin mc rally serisi ve dirt serisi.

grid oynadıkdan sonra nfs serisinin herhangi bir oyunu asla tatmin etmez.

Uyku_Treni

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben dirt2 de çok güzek kontrol sağlıyordum ancak en son grid indirdim.. çok ama çok zorlandım kontrolde..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
grid'te kontroler biraz zor ama alisana kadar, düz yolda zor oluyo sag sol yapmak gerekiyo biraz düz yol bırak kolu düz gitsin yok... ama alisinca süper hele virajlar gercek gibi az gaz kes al viraji ver gazi...gercekci oyun böyle olur..

olympuskiller

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7
NFS, Underground serilerine kadar olanki oyunları bir nebze de olsa tekrar yapmaya çalışmış ,bir devam filmi gibi olmuş ama fena da olmamış , PS 1 de oynadığım NFS 4 'ü arıyorum her NFS çıktığında. Ama artık codemasters var ve Grid+Dirt serileri bir yana diğerleri bir yana

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
grid'te kontroler biraz zor ama alisana kadar, düz yolda zor oluyo sag sol yapmak gerekiyo biraz düz yol bırak kolu düz gitsin yok... ama alisinca süper hele virajlar gercek gibi az gaz kes al viraji ver gazi...gercekci oyun böyle olur..
Ahahaha sanırım bir çoğunuz grid ile tanıdınız araba simulasyonlarını :) :D
Gran Turismo ve Toca Race Driver serilerinden bahseden yok :)...

olympuskiller

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7
Ahahaha sanırım bir çoğunuz grid ile tanıdınız araba simulasyonlarını :) :D
Gran Turismo ve Toca Race Driver serilerinden bahseden yok :)...

GT den bahsetmeden olmaz haklısın,zaten "Real Driving Simulaor" yazması her şeyi özetliyor.Sabahlara kadar Endurance yarışları oynardım PS 1 ve PS 2'de. GT'deki gerçeklik zaten hiç bir oyunda yoktu bundan sonra olacağına sanmıyorum çok zor yani,araç sesleri bu kadar mı gerçek olur GT 1 ilk oynadığımı hatırlıyorumda araç seslerine hayran kalmamak imkansızdı.Çıkan diğer serilerde zaten sürekli geliştirdiler, hala ara ara PS2 'de GT 4 oynarım T:)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
GT iyidir ama playstation beni ilgilendirmiyo malesef... toca oynadım ama pek begenmedim codemaster yapmasına rahmen. pc'de bu isi codemasters'tan baskasi yapamiyo...olsun oda yeter

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence bu firma (e.a) most wanted'ı üzerinde hiç oynamadan grafiklerini geliştirerek sürsünler piyasaya..
Başka bir şey istemem

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bakalım yarın benim Gran Turismo 5 geliyor umarım 1 senedir oyunlar konusunda istediğimi bulamayan ben bu sefer bu oyunda bulurum :D

s7v7n

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Nfs aslında bu işi iki koldan yürütüyor. Shift serisi daha similasyonumsu. Diğer serileri arcade şeklinde devam ediyor. Bu son çıkan oyununda da oyunu hiç frensiz oynamak mümkün, hasar modellemeleri gerçeği yansıtmıyor, yine aynı şekilde fizikte gerçekten uzakta. 250 ile viraj dönmek mümkün mesela. Arkadaş ses sistemini övmüş felan ama hikaye. Oyunun motor sesleri güdük kalmış bencede. Direksiyonla oynanacak, dirt, grid tadında bir oyun değil.

Ha ne olur, multiplayer arkadaşlarınla polis, yarışçı modeli oynarsın keyf alırsın gider oturursun yerine.

ea-GTR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
shift'e kadar oynadım henüs hot pursuit'i oynamadım , ama bence araç kontrolü olarak en iyi nfs oyunu most wanted, hot pursuit ise polis'e daha çok ağırlık verildiği için oynanacaktır heralde :)

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Oyunun tarzı arcade olabilir. Ama aşırı derecede arcade. Fizik kanunlarını hiç iplemiyor oyun.Benim gibi kaşar oyuncular Test Drive 5 ve 6'yı hatırlarlar. Zamanın oyun dergileri fizik kurallarını uymuyor diye bu iki oyunu yerden yere vurmuşlardı. Aynı şekilde NFS daha simülasyonumsu diye methiyeler düzülüyordu. TD 5'in ardından 12,TD 6'nın ardından 11 yıl geçti.Hot Pursuit ise bu iki oyundan çok daha sürrealist olmuş.

Aslında oyunun daha büyük eksileri var. Her şeyden önce oyunun menüsünde anti-aliasingi ayarlama seçeneği yer almıyor. Ekran kartınızın yazılımında istediğiniz uygulamada keskinlik yumuşatma ayarını değiştirme seçeneği yoksa,ne yapacağınızı bilmiyorum. Nvidia ürünleri kullananların herhangi bir problemi yok.

Oyunun grafikleri de son derece ilkel. Tamam manzaralar iyi hoş ama son derece kalitesiz bir şekilde render ediliyor. Dünya kadar para verip bir süper bilgisayar aldıysanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

Araçlar ile ilgili sorunlar var. Aracı istediğimiz gibi boyayamıyoruz. Önceden belirlenmiş renklerden birini seçebiliyorsunuz. Araçlar hakkında detaylı bilgi de verilmemiş.

Oynadığım kadarıyla oyunu pek beğenmedim. Edge of The Earth ve giriş videosu dışında. Sonuna kadar oynarsam belki yorum yaparım. Daha önce Prototype'ı da ilk başlarda beğenmemiştim ama sonra beğenmiştim.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Oyunun tarzı arcade olabilir. Ama aşırı derecede arcade. Fizik kanunlarını hiç iplemiyor oyun.Benim gibi kaşar oyuncular Test Drive 5 ve 6'yı hatırlarlar. Zamanın oyun dergileri fizik kurallarını uymuyor diye bu iki oyunu yerden yere vurmuşlardı. Aynı şekilde NFS daha simülasyonumsu diye methiyeler düzülüyordu. TD 5'in ardından 12,TD 6'nın ardından 11 yıl geçti.Hot Pursuit ise bu iki oyundan çok daha sürrealist olmuş.

Aslında oyunun daha büyük eksileri var. Her şeyden önce oyunun menüsünde anti-aliasingi ayarlama seçeneği yer almıyor. Ekran kartınızın yazılımında istediğiniz uygulamada keskinlik yumuşatma ayarını değiştirme seçeneği yoksa,ne yapacağınızı bilmiyorum. Nvidia ürünleri kullananların herhangi bir problemi yok.

Oyunun grafikleri de son derece ilkel. Tamam manzaralar iyi hoş ama son derece kalitesiz bir şekilde render ediliyor. Dünya kadar para verip bir süper bilgisayar aldıysanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

Araçlar ile ilgili sorunlar var. Aracı istediğimiz gibi boyayamıyoruz. Önceden belirlenmiş renklerden birini seçebiliyorsunuz. Araçlar hakkında detaylı bilgi de verilmemiş.

Oynadığım kadarıyla oyunu pek beğenmedim. Edge of The Earth ve giriş videosu dışında. Sonuna kadar oynarsam belki yorum yaparım. Daha önce Prototype'ı da ilk başlarda beğenmemiştim ama sonra beğenmiştim.

Yav aslınla ben de ilk mesajda böyle demek istmeiştim:D:D

Maşallah yahu bir nefeste okudum akıcı ve etkileyici bir üslup ayrıca güzel bir üslup... Hocam çok raha t bir şekilde oyun editörü olabilecek ışık var sende

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ben oyunu sevdim harika görsellik ve ihtişamlı arabalar. o kadar ince düşünmeye gerek yok.
yalnız bir problemi dile getirmekte yarar var oda benim ayarlayıp kaydettiğim klavye kontrolleri her açılışta sıfırlanıyor ve yeniden yapmak zorunda kalıyorum.

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Dirt2 akar :) EA halt etmiş Codemaster bu işi biliyor Dirt3 ü sabırsızlıkla bekliyorum:))

Benden resimler

dirt2game20101207150212.jpg

dirt2game20101207150312.jpg

dirt2game20101207150316.jpg

dirt2game20101207150317.jpg

dirt2game20101207150322.jpg

dirt2game20101207150344.jpg

dirt2game20101207150349.jpg

GRİD bile Shift ten daha güzel

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
valla ben gran turismo ya geçiş yaptım direksiyonumuda aldım akıyorum asfaltta :D mükemmel olmuş Türkçe olmasıda cabası :D mutlaka direksiyonla oynayın özellikle logitech gt serisi :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
olurmu ya pc icin en gercekci araba oyunu grid ve dirt serisi

apoxlost

Asistan
Reaksiyon puanı
2
valla bence yapılmış en iyi nfs ; arabalar süper ben arabalara hasta oldum , ( ama gaza basınca kükreyen bi motor sesi duymak isterdim dorusu) hasarlar çok gercekçi belki benim ayarlardandır oyun süreli yarışlarda cok zor . kötü yanı ; yarış yaparken çeşitli silahlar var bence tamamen gereksiz , şehir içi yarişlar ve dolaşma imkanı daha çok olmalıydı.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
büyük bir ihtimal arcade tarzı oyunları sevdiğin için beğenmemişsindir topal :) simulasyon oyunlarını oynamak biraz sabır ister :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Grid i indirmemle silmem bir oldu. aynı ben DİRT 2 yi hayranlıkla oynuyordum..ve kontrolü sağlayarak.. GRİD de kontroş sağlayamadım ve sanki bir direksiyona ihtiyacım oldugunu hissettim o oyunda..

---------- Post added at 01:05 ---------- Previous post was at 01:03 ----------

kontroş da neyse artık:D

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
ben başarılı buldum oynarken tek sıkıldıgım konu su zamana karsı yarıslar ılerledıkce zorlasıyr umarm onlarıda atlatıcam :)

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Nfs shift oyna Süper oyunda müzik yok.:S Bide Fren kontrolünü oto yaparsan :PPPP

kani6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Carbon dan beri pc ye nfs kurmuyorum hot pursuiti kurayım dedim bakayım nasıl olmuş oyun pc de 1-2 saat durdu.. underground2 deki o tat hiç bir oyunda yookk..

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bence idare eder bi oyun olmuş. Özellikle çarptığın sırada çıkıp etrafa dağılan şeyler çok kötü olmuş. biraz gerçekçi olabilirdi bu çarpma sahneleri. Onun haricinde grafik olarak iyi sayılır özellikle modellemeler. Nfs de vazgeçilmez olan serbest gezme ve modifiye de olsa bu yollarda bu arabalarla daha güzel bi oyun olabilirdi.

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bende hiç sevmedim.Yükledikten 1 saat sonra kaldırdım.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Kontrol kişiden kişiye el alışkanlığına ve oyun tecrübesine göre değişir.