Nfs Carbon ve Vista

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan h@y@let
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ben vista home basic kullanıyorum pc ye nfs carbon oyununu kurmak istiyorum fakat setupı çalıştırınca böyle bir hata veriyor sizce nasıl çözerim bu sorunu ???

adszie8.jpg

NOT: Kurulum dosyası sağlam xp yüklü pc de çalışıyor!

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
CD'yi taktın mı? Düzgün kurulum yapamamış da olabilirsin. HD'te kurulum yerinde NFSC_SetupData.001 dosyasını bulamıyor galiba.

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Setupı çalıştırıp ileri deyince bu hatayı veriyor cd tabiki takılı.

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kurulum yaptın mı peki? Kurulum için gerekli dosyaları bulamamaktan şikayetçi garibim.

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kurulum yapmıyor setupa çift tıklıyorum ileri yazısına tıkladığımda bu hatayı veriyor ve iptal oluyor kurulum.

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kaynak cd'in orjinal mi? CD'de bozukluk var mı? Program kurma yetkin var mı? CD içerisinde kurulum dosyasına sağ tıklayıp uyumluluktan xp'yi seçip çalıştırmayı dene olmazsa yine.

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet herşey normal xp de deniyorum sorunsuz kuruyor vistada denediğimde sorun veriyor bir türlü anlamadım :S

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
"CD içerisinde kurulum dosyasına sağ tıklayıp uyumluluktan xp'yi seçip çalıştırmayı dene" dedim. Bu şekilde deneme yaptın mı vistadayken?

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet onuda denedim işe yaramadı :(

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Anlaşılan vistada çalışmıcak bu oyun :(

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İnternette kuramadım diye yorum yok. Sadece çalıştıramadım diye yorum var. Kusura bakma yardımcı olamıyorum. :(

Bir de önceki kurulumları yaparken temp dosyasına kurulum dosyaları atıyor ya, onları silip kurmayı dene bir. Belki işe yarar.

Vistada Need For Speed Carbon kurulum esnasında sorun yaşayıp sonra kurabilen varsa cevap verebilir mi?

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İlgilendiğin için çok tşk. ederim arkadaşım.

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İstersen resimde belirtildiği gibi gamesload.de sitesine gidip NFSC_Setupdata.001 dosyasını indirip kurmayı dene. Belki kurabilirsin bu yöntemle.

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet o dosyayı buldum 1.73 gb boyutunda :S

bgracn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasım vista home basıc desteklemıyo oyunun bazı dosyalarını kolay gele home premıumda kullanırsan oluyo ;D

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
(ben daha önce home premium'a kurmuştum)

uyumluluklar olabilir. senden denemeni istiyebiliceğim, autorun.exe ye sağ tıkla özelliklerden uyumluluğu windows2000 yap tamam a tıkla daha sonra aç setup'u.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
hmmmm. şanslı günündesin kardeş :)
ben de vista'da ilk carbon'u kurduktan sonra Sp1'li vista kurunca yeniden kurmam gerekmişti o zaman kuramamıştım. Sonra şöyle bir çözüm buldum. Winrar sisteminde kurulu umarım kurulu ise işin kolay olacak.
Önce "X:\program files\electronic arts\nfs carbon\" klasörünü oluşturalım. sonra oyunun bulunduğu dvd'ya girelim ve dvd'deki dosyaları bu klasöre kopyaşayalım. Sonra bu açılmayan NFSC_SetupData.001 dosyasının içine girelim ve tüm içeriği bu klasörün içine çıkaralım ayrıca bu açılmayan dosyaya benzer 1 veya 2 tane daha olacak onlar için de aynı işlemi yapalım. en sonunda da exe dosyamızı eğer değiştirmemiz gerekiyorsa değiştirelim ve gazı kökleyelim:)

cyber-mx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı oyunu bende indirdim internetten almancaydı benzer bi hata verdi sildim xp de dene calısıyomu acaba... veya da baska bi carbon dene cünkü bu elindeki carbon editlenmiş..

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Cd yada dvd de hata var rahatlıkla söylebilirim.Nfs Carbon Eng. (Usa) var.Vistada sorunsuz çalışıyor.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ben problemi Çözdüm

İlk Önce NFSC_SetupData.EXE'nin adını NFSC_SetupData.001 oLrk değiştiriyorz s0nra Sonra NFSC_Setup.exe'dan kuruluma baslıyoruz..
[ 2si aynı kLasörde oLmaLı ]

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İnternette kuramadım diye yorum yok. Sadece çalıştıramadım diye yorum var. Kusura bakma yardımcı olamıyorum. :(

Bir de önceki kurulumları yaparken temp dosyasına kurulum dosyaları atıyor ya, onları silip kurmayı dene bir. Belki işe yarar.

Vistada Need For Speed Carbon kurulum esnasında sorun yaşayıp sonra kurabilen varsa cevap verebilir mi?

Ben bu oyunla ilgili vistada sorun yaşadım.. Ve sorunu çözmede kullandığım yolları yazayım;

- İlk olarak Cd veya Dvd'de bulunan dosyaları masaüstünde bir klasör oluşturup oraya kopyaladım.. ( Sorun devam etti.. )

- Daha sonra Denetim Masasında "Kullanıcı Hesapları" kısmında Kullanıcı denetimlerini kapattım.. Bilgisayarı yeniden başlattım ve setup dosyasını sağ tıklayıp "yönetici olarak çalıştır" seçeneğini tıkladım.. ( oyunu kurdu.. )

- Ama oyunu çalıştıramadım.. Bunun içinde Mevcut exe dosyasına sağ tıklayıp Özellikler/Uyumluluk kısmında Uyumluluk modunu: Windows 98 seçtim.. bazı oyunlarda da Windows 95 olarak bile seçebilirsiniz.. ( Oyun çalıştı.. )

Vistada Oyun kurmada ve oynamada sorun yaşayan arkadaşlara bu yolu kullanmalarını tavsiye ederim.. Service Pack 1 eklentisi olan vistalarda bu sorun yaşanmıyor.. Bu oyunla ilgili sorunu sp1 olmadan önce yaşamıştım.. Sp1 den sonra böyle bir sorun yaşamadım..

Kolay gelsin..