Neymiş Bu Ses Kartı Arkadaş

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar..Ben elektrogitarımı bilgisayara bağlayıp,içinde çeşitli amfi modellemeleri bulunan programlarla müzik yapmaya çalışıyorum! Fakat anca çalışıyorum işte..Çıkan sesler ses olmaktan çok uzak.(Ayrıca gitarı pcye direk jack küçültücü kullanarak bağlıyorum :D )

Guitar rig4,amplitube 3 programlarını kullanıyorum.Fakat harici bir ses kartım olmadığı için heralde, örneğin guitar rigden seçtiğim bi distortion tonunda gereksiz gürültüden kulaklarım kanayacak nerdeyse.Gitarın tellerini elimle susturduğum halde devam ediyor gürültü.(Gecikme gibi bir sorunum yok asio driverları ile.)

Bu derdime çare olacak bir ses kartı aramaktayım.Fakat aradığım ses kartı müzik yapımına uygun olacak,oyun oynamaya film izlemeye değil.Örneğin bu olabilir diyorum kendime

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7709&gid=2161

fakat çok pahalı geliyor şu zamanda.Mümkünse fiyat 150-200 tl yi aşmayacak bir ses kartı önerebilirseniz ne ala :) Önermezseniz bırakıyorum müziği :dil:

Ek olarak birde sorum var;
-Bu ses kartını alıp gitarı bağladığımda yine DI BOX kullanmam gerekiyor mu?

Şimdiden teşekkürler..

--- Mesaj Güncellendi ---

Hayırdır inşallah 3 dür bi cevap alamıyorum ben bu forumdan :/

Reaksiyon puanı
189
Ben elektro gitar ile şu ses kartını kullanarak çok güzel sesler alıyorum bilgisayarda. Tavsiye ederim. Gereksiz gürültüler yok ve ses tertemiz.

http://us.store.creative.com/Sound-Blaster-XFi-Surround-5.1/M/B0017QQQAE.htm

Ürün resmi:
41g2P1RbAUL.jpg

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cgrszone tavsiyen için teşekkürler..Ama sanki 250 tl ona vereceğime biraz daha bekler M-Audio Fasttrack USB II alırım gibi.Gibi tabi o kadar parayı hemen bulmam zor :)

Hsayathiya sanada teşekkürler..Elbette bu kartın ve emsallerinin başı çektiğini biliyorum ama belki biraz daha ucuz yollu bişeyler bulurum diye hayal etmiştim :/

Bide şu korkum var acaba ses kartını aldığım zaman gürültü kesilecek mi emin değilim.Çünkü dip gürültüsü dediğimiz olay telleri susturduğumuzda kesiliyor diye biliyorum.Ama bende gürültü aralıksız devam ediyor.

--- Mesaj Güncellendi ---

Bu arada cgrszone arkadaşım sen gitarı direkt olarak ses kartına mı bağlıyorsun? (Jack küçültücü kullanarak?)
Yoksa gitarla ses kartı arasına da farklı bağlantılar gerekiyor mu? (DI BOX vs gibi?)

Reaksiyon puanı
189
Enstrüman jacklarını küçültmek için aparatlar var. Mono ve altın çıkışlı olanlar, onlardan kullanıyorum. Çünkü piyasadan alınan dandik küçültücüler seste gürültüye sebep oluyor. Kablon ve küçültücün kaliteliyse eğer benim önerdiğim kartta sorun yaşamazsın ama bu kart tabii ki bu iş için değil. Diğer arkadaşın önerdiği ses kartı bu iş için üretilmiş bir kart. Teknik detaylara bakıp seçim yapabilirsin istediğin kart arasında ama bence o kadar parayı o ses kartına verene kadar bir tane marshall amfi al daha iyi...

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aslında bi amfim var ama memnun değilim.Marshall lada durumun çok değişeceğini sanmıyorum.Aradığım tonların nerdeyse hepsi guitar rig 4 ve amplitube 3 de var.

Altın çıkışlı jakcden bahsetmişsin bunu nerden bulabilirim? Dediğin gibi piyasadakiler hep 2-3 liralık ucuz ürünler..

Reaksiyon puanı
189
Kadıköy'de Yazıcıoğlu İş Hanı'nın giriş katında bu tip ürünler satan bir mağaza var, oradan almanı tavsiye ederim.