Neyin Nesidir Bu?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar merhaba

Benim görev yöneticimde ekrn.exe diye birşey çalışıyor.%75 cpu kullanıyor .İnternetten araştırdığımda esetin programı olduğunu gördüm ama kullanmak istemiyorum ben .Zaten sistemim iyi değil bir de o %75 cpu kullanınca nete bile giremiyorum

Şuan virüs taraması yapıyorum 4 sızıntı var:(Çözemezsem onun da konusunu açacağım.

Lütfen bi yardım edin:)

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
işlemcin büyük ihtimal p4 yada eşdeğer bir işlemcidir eğer öyleyse o kadar işlemci kullanması normal ( ama sürekli değil ara sıra kullanır) esetin başlangıç taramalarını kapat bunun büyük faydası olur. eseti aç gelişmiş moda geçiş yap araçlardan zamanlayıcıya gel ve oradan en alt iki kutucuğun işaretini kaldır ( umarum doğru tarif etmişimdir zira eset kullanmıyorum) yada eseti kaldır alternatif programlara yönel

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
işlemcin büyük ihtimal p4 yada eşdeğer bir işlemcidir eğer öyleyse o kadar işlemci kullanması normal ( ama sürekli değil ara sıra kullanır) esetin başlangıç taramalarını kapat bunun büyük faydası olur. eseti aç gelişmiş moda geçiş yap araçlardan zamanlayıcıya gel ve oradan en alt iki kutucuğun işaretini kaldır ( umarum doğru tarif etmişimdir zira eset kullanmıyorum) yada eseti kaldır alternatif programlara yönel
sorun eset yani?:(Nette dolaşırken kasmıyor ama tivibu'da kardeşim 3d oyun oynarken çok kasıyor:(

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Antivir veya K7 Total Security tavsiye ederim.
Her zaman söylediğimi tekrarlıyorum :
"Eset bir kaç tecrübeden sonra benim için bitmiştir; güvenlik yazılımı olarak kabul etmiyorum"

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
nod32 her dosyayı açtığında tarama yapıyor. bu da cpu yu zorluyor. zaten demişsin 4 sızıntı var diye. iki türlü yolu var: 1- nod32 nin her işlemde tarama yapmasını engellemek 2-antivirüsünü değiştirmek.

ama bundan önce senin işin 4 virüsü bulmak olmalı.

şöyle bir şey olabilir, msconfigden ekrn.exe yi kapatabilirsin veya hizmetlerden durdurabilirsin.

invertor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sızıntı olan dosya isimlerini ve konumlarını yazarmısınız

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Yazamıyorum çünki taramayı tamamlamıyor tek gördüğüm hacktool virüsü olduğu:(Nasıl çözeceğim hacktool'u

Msn nickim değişiyor kendiliğinden,internetim çok yavaş:S kafayı yemek üzereyim

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Format :D Virus Cozumlerı Yani Yok Ben Format atmak istemiyorum dersen sana belirli anti vursulerı önerebilirim ???

---------- saat 17:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:26 eklenmişti ----------

Ama İşletim Sistemini söylememlisin

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
bi kere virüs bulaştıysa çözüm yok. format at. antivir yükle:)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Benim görev yöneticimde ekrn.exe diye birşey çalışıyor.%75 cpu kullanıyor .İnternetten araştırdığımda esetin programı olduğunu gördüm ama kullanmak istemiyorum ben .Zaten sistemim iyi değil bir de o %75 cpu kullanınca nete bile giremiyorum

eset taramasında pc kasarken kaspersky ı nasıl tavsiye ediyosunuz anlamıyorum

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Nod32 başlangıç taramasını kapatmak
Eset Nod32 kullanıpta sistemi düşük olan bilgisayar açılışında başlangıç taraması yüzünden kasma sorunu yaşanlar için,

1. Antivirüsümüzü açıyoruz,
2. Sol alt köşede Görüntüle: Standart Mod 'Değiştir'e tıklıyoruz,
3. Görüntüle: Gelişmiş Mod'a geçiyoruz,
4. Araçlar sekmesinden Zamanlayıcı'ya giriyoruz,
5. Görevlerden "Başlangıçta Otomatik Dosya Denetimi" etkisizleştiriyoruz (Baştaki kutucukları boş bırakarak) ve bir daha ki açılışta başlangıç taraması yapılmıyor.

* Sorun devam ediyormu görmek amaçlı*uyguladıktan sonra yeniden başlatın.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Nod32 başlangıç taramasını kapatmak
Eset Nod32 kullanıpta sistemi düşük olan bilgisayar açılışında başlangıç taraması yüzünden kasma sorunu yaşanlar için,

1. Antivirüsümüzü açıyoruz,
2. Sol alt köşede Görüntüle: Standart Mod 'Değiştir'e tıklıyoruz,
3. Görüntüle: Gelişmiş Mod'a geçiyoruz,
4. Araçlar sekmesinden Zamanlayıcı'ya giriyoruz,
5. Görevlerden "Başlangıçta Otomatik Dosya Denetimi" etkisizleştiriyoruz (Baştaki kutucukları boş bırakarak) ve bir daha ki açılışta başlangıç taraması yapılmıyor.

* Sorun devam ediyormu görmek amaçlı*uyguladıktan sonra yeniden başlatın.
Başlangıç dediğin ekrn.exe mi?

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
combofix kur beni bugün win32/dursg.a trojanından kurtardı ekrn.exe ye gelince nod32 kerneli bende de güncelleme veyahut tarama yaparken kasıyor bence combofix i kur sorun çözülmesse nod32 i yi kaldır avast kur güvenli modda tarattır

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
eset taramasında pc kasarken kaspersky ı nasıl tavsiye ediyosunuz anlamıyorum

Çünkü kasper durduk yere kasmaz vardır bir sebebi :mrgreen:
1-) Her anti-virüs gibi tarama yaparken kasabilir ve ya ilk kurulduğu anda kasabilir (restart yapmak yeterli) :)
2-) Program kurarken inceleme yapar :D (Bazı arkadaşlar bu özelliğe kasma diyor onun için yazdım :D )
3-) Gavur bir virüs bulaştığı zaman kasabilir :)

Bunların dışında kastığını görmedim :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
pc ne yararsız bişey indirişşin ve bu programla pcne erişebiliyorlar ve değişiklikler yapıyolar benim tavsıyem format at