Nexus 4 vs Huawei ascend p6 ?

Hangi telefon ?

• Nexus 4

Kullanılan: 18 90.0%
  • Huawei ascend p6

Kullanılan: 2 10.0%

• Kullanılan toplam oy
    20

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Nexus 4 al.

En azından güncelleme sıkıntısı çekmezsin.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
SP nin neresini övüyorlar anlamıyorum ram 1gb işlemci çift çekirdek hafıza 8gb. Nexus ta ise bunların iki katı var hemde en güncel cihaz
İhtiyaca göre değişir. Tamam nexus un rami falan filan yüksek olabilir . Ama kamera ses multimedya isteyen, romdan roottan anlamayan adam nexus u ne yapsın ?
Bu arada çift çekirdek dediğin telefonun çekirdek hızı 1.7. Ayrıca o işlemci S4 pro.

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İhtiyaca göre değişir. Tamam nexus un rami falan filan yüksek olabilir . Ama kamera ses multimedya isteyen, romdan roottan anlamayan adam nexus u ne yapsın ?
Bu arada çift çekirdek dediğin telefonun çekirdek hızı 1.7. Ayrıca o işlemci S4 pro.

haklısın pek fazla anlamıyorum rom dan root dan ama biraz fazla araştırmayla çözebilirim .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eyvallah kardeşim evet sp ye baktım çok güzel telefon android güncellemesini de alıcak ama aklımdan nexus 4 ü çıkartamıyorum bir videoda nexus 4 ve xperia sp yi benchmark da karşılaştırıyorlar sp 22.000 alıyor nexus 17.000 lerde alıyor diğer bir video da tam tersi nexus 20.000 rahatlıkla geçiyor sp geçemiyor anlamış değilim .
Piyasada çok çeşitli benchmarklar var; browser, işlemci, grafik... Oyun için dikkate alınması gereken benchmarklar "GFX Bench" , "epic citadel" , "3D mark". Bunların hepsinde Nexus 4 , Xperia SP , Optimus G benzer puanları alıyorlar. Günlük kullanımda bir şey ifade etmez. Yani oyun açısından eşitler bence. Diğer özelliklerini değerlendirmek lazım.

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Piyasada çok çeşitli benchmarklar var; browser, işlemci, grafik... Oyun için dikkate alınması gereken benchmarklar "GFX Bench" , "epic citadel" , "3D mark". Bunların hepsinde Nexus 4 , Xperia SP , Optimus G benzer puanları alıyorlar. Günlük kullanımda bir şey ifade etmez. Yani oyun açısından eşitler bence. Diğer özelliklerini değerlendirmek lazım.

eyvallah haklısın .

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefonda kasma istemeyip sınırsız güncelleme istiyorsan Nexus 4 al Sp den tartışmasız daha akıcı bir cihaz. Kamera ve multimedia yıda göz ardı edersin artık.

bencede daha iyi bir seçim olur çünkü nexus 4 sonuna kadar gidecek telefon ama sp nin üstünde 3 büyük telefon var yakın zamanda sp yi de unuturlar diye düşünüyorum romsuz rootsuz nexus 4 ü kimse kullanamaz diyorlar çünkü bi zaman sonra arayüzden sıkılırlar ama sense 5.0 arayüzü gelince daha bir hoş görüntü çıkacak nexus 5 gibi olucak multimedya dan işe yarayacak uygulamaları marketten bulabilirim diye düşünüyorum sence ?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Nexus'un hızlı olduğu herkes tarafından kabul ediliyor
Ama Sp ninde aşağı kalır yanı yok bence adreno 320 ve çift çekirdekli 1.7ghz hızındaki S4 Pro ile iyi işler çıkartıyor .
Bence sırf hız için bir cihaz seçilmemeli multimedya özellikleride bir o kadar önemli.
Hem hız hem multimedya olan bir cihaz yerine ben sadece hızı fazla diye bir cihazı almayı tercih etmem doğrusu .
Rom root işleride sadece Nexuslara yapılmıyor hatırlatmak isterim :)

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nexus'un hızlı olduğu herkes tarafından kabul ediliyor
Ama Sp ninde aşağı kalır yanı yok bence adreno 320 ve çift çekirdekli 1.7ghz hızındaki S4 Pro ile iyi işler çıkartıyor .
Bence sırf hız için bir cihaz seçilmemeli multimedya özellikleride bir o kadar önemli.
Hem hız hem multimedya olan bir cihaz yerine ben sadece hızı fazla diye bir cihazı almayı tercih etmem doğrusu .
Rom root işleride sadece Nexuslara yapılmıyor hatırlatmak isterim :)

haklısın sadece hız için telefon almaz ama beni uzun süre idare edebilecek 2 telefon var sp ve nexus içimi bir türlü sinmiyor sp sonye çok güvenmiyorum rom ve root olmadan nexus kullanılmaz diyorlar onu anlamıyorum . ?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
haklısın sadece hız için telefon almaz ama beni uzun süre idare edebilecek 2 telefon var sp ve nexus içimi bir türlü sinmiyor sp sonye çok güvenmiyorum rom ve root olmadan nexus kullanılmaz diyorlar onu anlamıyorum . ?
Nexustaki Stock android arayüzü bir süre sonra seni sıkabileceğinden böyle diyorlar çünkü üzerinde çok çalışılmış bir arayüz değil hemen hemen boş bir arayüz bile diyebilirim sana :)
Çeşitli romlar atarsan arayüzünü , kullanılabilirliği , cihazın işlevlerini ve fonksiyonelliğini artırabilirsin bu yüzden bu yönde tavsiyelerde bulunuyorlar hatta bende bulunuyorum .
Fakat Sp almak hala daha mantıklı geliyor bana gerek kamerası gerek arayüzü güncelleme desteği olsun bence gayet ileride sp
Ha bir Nexus ile güncelleme yarışamaz orası ayrı ama nexusa gelen güncellemede normal akıllı cihaz üreticilerin gönderdiği güncellemeler boyutunda olmuyor 10-20mblık güncellemeler :)

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nexustaki Stock android arayüzü bir süre sonra seni sıkabileceğinden böyle diyorlar çünkü üzerinde çok çalışılmış bir arayüz değil hemen hemen boş bir arayüz bile diyebilirim sana :)
Çeşitli romlar atarsan arayüzünü , kullanılabilirliği , cihazın işlevlerini ve fonksiyonelliğini artırabilirsin bu yüzden bu yönde tavsiyelerde bulunuyorlar hatta bende bulunuyorum .
Fakat Sp almak hala daha mantıklı geliyor bana gerek kamerası gerek arayüzü güncelleme desteği olsun bence gayet ileride sp
Ha bir Nexus ile güncelleme yarışamaz orası ayrı ama nexusa gelen güncellemede normal akıllı cihaz üreticilerin gönderdiği güncellemeler boyutunda olmuyor 10-20mblık güncellemeler :)

eyvallah valla ne diyebilirim ki doğru söylüyorsun ben biraz daha düşünücem . teşekkürler . :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Nexus 4 'ün Android 5'i 6'yı da alacağını hesaba katmanı dilerim.:)

Eren0704

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Doğru bir konuya yeltendin nexus 4 ün sonuna kadar güncelleme alacak bir telefon ve hesaba da kattım . teşekkürler :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

öyle diyorsun ama bu telefon benim için pahalı ve f/p bir ürün değil . malesef .
kliksada 1150 tl nexus 4 alırsan arayüzden sıkılırsın ve multimedia konusunda başarılı değil lg optimus g ise performans multimedia ve kasa açısından daha iyi alabiliyosan optimus g.

kingkum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir vodafone bayisine gidip ascend p6 yı denemelisin, kamera veya yüklüyse oyun veya yazılım sorunları falan neler varmıs denemek zarar vermez bi incele telefonun görüntüsüne diyecek birşey kimsenin yoktur, sorunlu falan deniyor bendekinde sorun yok başkalarını bilmiyorum kimsede görmedim daha , ama bi iincele öyle al derim sp falan cok kaba telefonlar