PetyrBaelish
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3
Nexus 4 al.
En azından güncelleme sıkıntısı çekmezsin.
En azından güncelleme sıkıntısı çekmezsin.
İhtiyaca göre değişir. Tamam nexus un rami falan filan yüksek olabilir . Ama kamera ses multimedya isteyen, romdan roottan anlamayan adam nexus u ne yapsın ?SP nin neresini övüyorlar anlamıyorum ram 1gb işlemci çift çekirdek hafıza 8gb. Nexus ta ise bunların iki katı var hemde en güncel cihaz
İhtiyaca göre değişir. Tamam nexus un rami falan filan yüksek olabilir . Ama kamera ses multimedya isteyen, romdan roottan anlamayan adam nexus u ne yapsın ?
Bu arada çift çekirdek dediğin telefonun çekirdek hızı 1.7. Ayrıca o işlemci S4 pro.
Piyasada çok çeşitli benchmarklar var; browser, işlemci, grafik... Oyun için dikkate alınması gereken benchmarklar "GFX Bench" , "epic citadel" , "3D mark". Bunların hepsinde Nexus 4 , Xperia SP , Optimus G benzer puanları alıyorlar. Günlük kullanımda bir şey ifade etmez. Yani oyun açısından eşitler bence. Diğer özelliklerini değerlendirmek lazım.Eyvallah kardeşim evet sp ye baktım çok güzel telefon android güncellemesini de alıcak ama aklımdan nexus 4 ü çıkartamıyorum bir videoda nexus 4 ve xperia sp yi benchmark da karşılaştırıyorlar sp 22.000 alıyor nexus 17.000 lerde alıyor diğer bir video da tam tersi nexus 20.000 rahatlıkla geçiyor sp geçemiyor anlamış değilim .
Piyasada çok çeşitli benchmarklar var; browser, işlemci, grafik... Oyun için dikkate alınması gereken benchmarklar "GFX Bench" , "epic citadel" , "3D mark". Bunların hepsinde Nexus 4 , Xperia SP , Optimus G benzer puanları alıyorlar. Günlük kullanımda bir şey ifade etmez. Yani oyun açısından eşitler bence. Diğer özelliklerini değerlendirmek lazım.
eyvallah haklısın .
Telefonda kasma istemeyip sınırsız güncelleme istiyorsan Nexus 4 al Sp den tartışmasız daha akıcı bir cihaz. Kamera ve multimedia yıda göz ardı edersin artık.
Nexus'un hızlı olduğu herkes tarafından kabul ediliyor
Ama Sp ninde aşağı kalır yanı yok bence adreno 320 ve çift çekirdekli 1.7ghz hızındaki S4 Pro ile iyi işler çıkartıyor .
Bence sırf hız için bir cihaz seçilmemeli multimedya özellikleride bir o kadar önemli.
Hem hız hem multimedya olan bir cihaz yerine ben sadece hızı fazla diye bir cihazı almayı tercih etmem doğrusu .
Rom root işleride sadece Nexuslara yapılmıyor hatırlatmak isterim![]()
Nexustaki Stock android arayüzü bir süre sonra seni sıkabileceğinden böyle diyorlar çünkü üzerinde çok çalışılmış bir arayüz değil hemen hemen boş bir arayüz bile diyebilirim sanahaklısın sadece hız için telefon almaz ama beni uzun süre idare edebilecek 2 telefon var sp ve nexus içimi bir türlü sinmiyor sp sonye çok güvenmiyorum rom ve root olmadan nexus kullanılmaz diyorlar onu anlamıyorum . ?
Nexustaki Stock android arayüzü bir süre sonra seni sıkabileceğinden böyle diyorlar çünkü üzerinde çok çalışılmış bir arayüz değil hemen hemen boş bir arayüz bile diyebilirim sana
Çeşitli romlar atarsan arayüzünü , kullanılabilirliği , cihazın işlevlerini ve fonksiyonelliğini artırabilirsin bu yüzden bu yönde tavsiyelerde bulunuyorlar hatta bende bulunuyorum .
Fakat Sp almak hala daha mantıklı geliyor bana gerek kamerası gerek arayüzü güncelleme desteği olsun bence gayet ileride sp
Ha bir Nexus ile güncelleme yarışamaz orası ayrı ama nexusa gelen güncellemede normal akıllı cihaz üreticilerin gönderdiği güncellemeler boyutunda olmuyor 10-20mblık güncellemeler![]()
Nexus 4 'ün Android 5'i 6'yı da alacağını hesaba katmanı dilerim.![]()
Lg Optimus G.:thumbup1:
kliksada 1150 tl nexus 4 alırsan arayüzden sıkılırsın ve multimedia konusunda başarılı değil lg optimus g ise performans multimedia ve kasa açısından daha iyi alabiliyosan optimus g.Doğru bir konuya yeltendin nexus 4 ün sonuna kadar güncelleme alacak bir telefon ve hesaba da kattım . teşekkürler
- - - Mesaj Güncellendi - - -
öyle diyorsun ama bu telefon benim için pahalı ve f/p bir ürün değil . malesef .