Nexus 4 İle İlgili Soru ve Sorunlarım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fox.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Oncelikle yeni bir Nexus 4 sahibiyim.
Bi kac soru sormak istiyorum su kilit tusuna basinca tv kapanir gibi kapanma efektini nasil kapatabiliriz?

Simdi gelelim asil bana sorun gibi gelen sorulara;
1. Bu telefonlarda kronik hoporlor cizirtisi sorunu var mi?
2. Telefonla gorusurken yanaginiza koydugunuzda ekranin kapanmasi gerekiyo kapaniyo da fakat bende ekran karanlik fakat tam kararmiyor. Aradan bi sure gecince karariyo.
3. Kilit tusuna bastigim da tv efekti kapanmasiyla ekran kapaniyo milisaniyelik farkla acik renkli bir ekran daha kapaniyo.

Bu olaylar bu telefonun ozelligi mi? Yoksa bunlar sadece su an benim telefonumda mi var?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Hoparlör cızırtısı, 301 kodlu cihazlarda olduğu söyleniyordu ancak ben böyle bir cızırtı yaşamadım.

Telefon görüşmesi yaparken sensör ekranı kapatır normalde, yarı kapanma gibi bir durum yaşamadım

Kilit ekranı ile ilgili durumla da karşılaşmadım.

Hoparlör cızırtısı hariç, senin telefonla ilgili sorunlar muhtemelen.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben de yakında almayı planlıyorum (hala aklımda s3 le kısylama yapıyorum).

Bu makinenin batarya durumu nedir arkadaşlar ?
Birde google güncelleme desteğini kaç yıl veriyor ?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Ben de yakında almayı planlıyorum (hala aklımda s3 le kısylama yapıyorum).

Bu makinenin batarya durumu nedir arkadaşlar ?
Birde google güncelleme desteğini kaç yıl veriyor ?

Ekran ışığını otomatik moda alıp, oyuna yüklenmezsen 2 gün civarında. Benim telefonum için böyle en azından...

Nexus modelleri Google tarafından ilk ve en uzun süreli güncelleme alacak modeller ayrıca.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ekran ışığını otomatik moda alıp, oyuna yüklenmezsen 2 gün civarında. Benim telefonum için böyle en azından...

Nexus modelleri Google tarafından ilk ve en uzun süreli güncelleme alacak modeller ayrıca.
Hocam beni diğer düşündüren telefonun bataryasının sabit olması.Mesela 2-3 yıl kullandınız diyelim o zamana kadar batarya ölmez mi ?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
500 dolum civarında dolum ömrü var. Batarya öldüğü zaman değişim için işçilik ödemek gerekiyor sadece. Ancak çift gorilla glass ve yekpare kasa çok şık

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
500 dolum civarında dolum ömrü var. Batarya öldüğü zaman değişim için işçilik ödemek gerekiyor sadece. Ancak çift gorilla glass ve yekpare kasa çok şık
Anladım servis orjinal bataya takıp (işçilik parası alıp) veriyor yani.
Hocam bir kaç soru daha.
Bazı yerlerde görüntülü görüşme yok diyor,ben buna inanmadım ?
Bide telefon kutusunda kulaklık yokmuş doğrumu ?
Adope Flash yükleniyor mu, Flashın eksikiğini hissediyor musunuz ?
Kamera kalitesi ve ses kalitesi çok mu kötü ?

Bunları da cevaplarsanız sevinirim :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Operatör üzerinden görüntüşü görüşme yok evet.

Kutudan kulaklık değil, hiçbirşey çıkmıyor. Anca kullanma klavuzu :)

Flash player haricen yükleniyor onda sorun yok. Her zaman olmasa da bazen flash lazım oluyor.

Kamera kalitesi gece ve yetersiz ışık durumunda vasat. Gündüz çekimlerinde tatmin edici. Video çekimleri de aynı şekilde.

Zil seslerinde yeterince güçlü ancak video ve mp3 için biraz zayıf diyebilirim. Orta kalite bir kulaklık ve iyi bir müzik çalarla, keyifli bir şekilde müzik dinleyebilirsin. Sennheiser cx 170 ve vlc player ile güzel ses alıyorum ben.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Baska kullanan arkadaslar fikrinizi alabilirmiyim? Emin olmak istiyorum..

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Operatör üzerinden görüntüşü görüşme yok evet.

Kutudan kulaklık değil, hiçbirşey çıkmıyor. Anca kullanma klavuzu :)

Flash player haricen yükleniyor onda sorun yok. Her zaman olmasa da bazen flash lazım oluyor.

Kamera kalitesi gece ve yetersiz ışık durumunda vasat. Gündüz çekimlerinde tatmin edici. Video çekimleri de aynı şekilde.

Zil seslerinde yeterince güçlü ancak video ve mp3 için biraz zayıf diyebilirim. Orta kalite bir kulaklık ve iyi bir müzik çalarla, keyifli bir şekilde müzik dinleyebilirsin. Sennheiser cx 170 ve vlc player ile güzel ses alıyorum ben.
Olmayan şeyleri aslında benim için o kadar da önemli değil hocam.Kutudan şarj aleti de mi çıkmıyor ? :huh:
Baska kullanan arkadaslar fikrinizi alabilirmiyim? Emin olmak istiyorum..
Hocam kusura bakma senin konuyuda baltaladım ama :blush:

C.A.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bende çok düşündüm geçen kliksada 3-4 gün önce ramazan kampanyası ile 999tl idi sonradan vaz geçtim ekim gibi nexus 5 çıkacak onu bekleyeceğim en azından o zamana kadar daha da düşer bu nexus 4 fiyatı radyo olmaması da büyük sorun

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bende çok düşündüm geçen kliksada 3-4 gün önce ramazan kampanyası ile 999tl idi sonradan vaz geçtim ekim gibi nexus 5 çıkacak onu bekleyeceğim en azından o zamana kadar daha da düşer bu nexus 4 fiyatı radyo olmaması da büyük sorun
Nexus 5 gelir sonra 2.000 TL olur onun fiyatının düşmesini beklersiniz derkeeen 1 yıl geçmiş bu kez de nexus 6 yı beklersiniz :4:

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kliksada 1200 tl iken almıştım telefonu. 999 tl + kasko kampanyası var şuan kaçırmayın alın derim. Batarya performansı aşırı kullanımda 12 13 saat wifi açık gps açık senk açık . sadece edgede senk açık 18 saati buluyor.Kulaklık girişi ne iyi ne kötü diyebilirim ama kaliteli bir kulaklıkla bu sorun çözülebilir. Arka taraf zaten şık telefonun gorilla glass olmasına rağmen bir iki çiziğim var şuan o yüzden güvenmeyin derim. Batarya ömrü bitince ne yapacağız diyenler için ömrü dolduğunda garantisi bitmiş olur büyük ihtimal sizde ebay gibi sitelerden batarya temin eder kendiniz bile değiştirirsiniz. Arkadaşın yaşadığı sorunlara gelince benim seri 302 k sadece konuşmada cızırtılar mevcut ve bir süre sonra alışıyorsunuz. Onun dışında yeni partilerde sorunlar çözülür diye düşünüyorum.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kliksada 1200 tl iken almıştım telefonu. 999 tl + kasko kampanyası var şuan kaçırmayın alın derim. Batarya performansı aşırı kullanımda 12 13 saat wifi açık gps açık senk açık . sadece edgede senk açık 18 saati buluyor.Kulaklık girişi ne iyi ne kötü diyebilirim ama kaliteli bir kulaklıkla bu sorun çözülebilir. Arka taraf zaten şık telefonun gorilla glass olmasına rağmen bir iki çiziğim var şuan o yüzden güvenmeyin derim. Batarya ömrü bitince ne yapacağız diyenler için ömrü dolduğunda garantisi bitmiş olur büyük ihtimal sizde ebay gibi sitelerden batarya temin eder kendiniz bile değiştirirsiniz. Arkadaşın yaşadığı sorunlara gelince benim seri 302 k sadece konuşmada cızırtılar mevcut ve bir süre sonra alışıyorsunuz. Onun dışında yeni partilerde sorunlar çözülür diye düşünüyorum.

Aldigim cihaz 304k hocam beklemiyordum boyle sikintilar.

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Aldigim cihaz 304k hocam beklemiyordum boyle sikintilar.
hoparlor cızırtısı hariç yazılımsal gibi gözüküyor.Servise yollamaya üşeniyorsanız, telefonun yazılımını full wipe ile tekrar yükleyin anlatımları mevcut internette. Aynı sorunlar devam ederse son çareniz servis olsun.

C.A.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Nexus 5 gelir sonra 2.000 TL olur onun fiyatının düşmesini beklersiniz derkeeen 1 yıl geçmiş bu kez de nexus 6 yı beklersiniz :4:

lg optimus g ile nexus 4 aynı özelliklerde çıktı birebir aynı telefonlar yeni çıkacak lg optimus g2 ile nexus 5 de aynı özelliklerde çıkacağa benziyor hiç olmazsa nexus 4 yerine optimus alınabilir her ne kadar f/p ürünü olsada nexus 4te bazı eksiklikler gördüğüm için almadım yoksa fiyat ile ilgili değil çekincem saf android peşindeyim snapdragon 800 işlemcili bir saf android gelirse direk alıcam ki çalışmalar o yönde bu yıl bitmeden s800 işlemcili saf android sunan telefonlar çıkacak her markadan yinede nexus 5 görmek istiyorum en azından lg optimus g2 yi görsekte olur aynısı olacağı için nexus 5in tabi android 5.0 da görmek gerek beklemeyip acele eden hep kaybediyor ya destek alamıyor ya aynı telefonun daha üst işlemcilisi çıkıyor her markada oldu bu bir nexuslarda olmadı o yüzden bekliyorum yoksa fiyatla ilgili değil

alacağın telefon nexus ise bekleyen hep kazanır

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
lg optimus g ile nexus 4 aynı özelliklerde çıktı birebir aynı telefonlar yeni çıkacak lg optimus g2 ile nexus 5 de aynı özelliklerde çıkacağa benziyor hiç olmazsa nexus 4 yerine optimus alınabilir her ne kadar f/p ürünü olsada nexus 4te bazı eksiklikler gördüğüm için almadım yoksa fiyat ile ilgili değil çekincem saf android peşindeyim snapdragon 800 işlemcili bir saf android gelirse direk alıcam ki çalışmalar o yönde bu yıl bitmeden s800 işlemcili saf android sunan telefonlar çıkacak her markadan yinede nexus 5 görmek istiyorum en azından lg optimus g2 yi görsekte olur aynısı olacağı için nexus 5in tabi android 5.0 da görmek gerek beklemeyip acele eden hep kaybediyor ya destek alamıyor ya aynı telefonun daha üst işlemcilisi çıkıyor her markada oldu bu bir nexuslarda olmadı o yüzden bekliyorum yoksa fiyatla ilgili değil

alacağın telefon nexus ise bekleyen hep kazanır
Ben 2 haftaya kesin bir telefon alağım s3 ile nexus 4 arasındayım.Telefon bütçem ise 1.300 tl
S3 ü beğeniyorum yalnız bu son güncellemeler S3 de takılmalara ve donmalara sebeb oluyormuş.S3 almamak için tek sebebim çok kasması oluyormuş.

Nexus 4 ise sürekli güncelleme alması , saf android olması beni kendine çekiyor. Ayrıca s3 e göre 1gb ram fazla olması.

Ben nexus 5 i bekleyeyim diyorum o da eylül veya ekimde çıkacağı söyleniyor o tarihte çıksa bile ülkemize gelmesi çok zaman alır ve pahalı olur o bakımdan bu iki telefon arasında gidip geliyorum :)

Yani senin beklemen ortalama benim tahminime göre 6-7 ayı bulur :)

2_pac

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4x hd xperia sp gibi telefonlarada bakabilrsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bnm nexus 4 de ''exchange malesef durduruldu'' dıyor hotmail giremiyorum Çozumu nedır anlamadım bilen varsa bnm sorunuma cwp werebılır mı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bende birkaç gün önce nexus 4 aldım. telefonu kablo ile bilgisayara bağlıyorum. fakat bılgısayarımda bır turlu cıkmıyor sembolü. medya cihazı ( MTP ) VE Kamera (PTP) seçeneklerini deniyorum olmuyor. Şimdide bluetoothla deniyim dedim. Mğzik ve fotoğrafları atıyorum ama. Rarlı dosyaları ve apk uzantılı dosyaları telefona atamıyorum. babamın 100 lıralık nokıa telefonuna bıle atılırken neden nexusa atamıyorum yardımcı olabılcek bırı var mı :S

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Usb driverlerini kurman lazım, doğrudan görmediyse..

taha652

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende lg nexus 4 var arama yaptığım gibi ekran kararıyor ve konuşma bitene kadara açılmıyor birii telefonunu açmadığında sesli mesaja kadar gidiyor ve boş boş tl gidiyor bi yardım ederseniz lütfen

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
arkadaşlar bende lg nexus 4 var arama yaptığım gibi ekran kararıyor ve konuşma bitene kadara açılmıyor birii telefonunu açmadığında sesli mesaja kadar gidiyor ve boş boş tl gidiyor bi yardım ederseniz lütfen

Ekranda jelatin varsa yapar. Benim de başıma geldi aynısı. Sensöre denk gelen kısmını kesersen sorun çözülür.

taha652

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
jelatini çıkardım bişey fark etmedi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bi yardım etsen kardeş yine kararıyor

fabrika ayarlarına dönsem çözülür mü acaba

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Bir dene istersen. Aklıma şimdilik başka bi şey gelmiyor

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
2.el nexus 4 bakıyorum arkadaşlar var mı ilgilenen :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bende nexus 4 kullanıcısıyım. farklı bi hat taktığımda tlf hattı görmüyo işlem yapmıyo yardımcı olurmusunuz

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
aykut abi ne alcan karar verdin mi :) ik baslarda p6s di sonra nexus 4 oldu sonra discovery elite. ondan da sogumustun sanirim fiyattan dolayı.

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
jelatini çıkardım bişey fark etmedi

bi yardım etsen kardeş yine kararıyor

fabrika ayarlarına dönsem çözülür mü acaba

Konuşma sırasında telefonu kulağa götürünce ekranı kapatan bi sensör var arama ayarlarından sensoru kapatmayı deneyin