Netim Sürekli Gidiyor

WordPress

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefon kablolarında sorun vardı değiştirdim ve değiştirdikten sonra net her 10 dk bir gidiyor ve telefonu açıp kapatıncaya kadar net gelmiyor.Telefonu açtığımda hışırtı sesleri geliyor.Sorunun cevabını bilen varsa lütfen mesaj atsın.İyi geceler SDN.

cyberorg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adsl-telefon sinyalini ayıran bi kutu vardı adını unuttum onda sorun olabilir...

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bende de aynısı oluyordu. 2,5 yıl sonra sorun'un mahalle santralında olduğu çıktı. Bir arayıp durumu bildir.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Splitter bozulmuş olabilir. Benimde gidiyordu değiştirince sorunum düzelmişti yada müşteri hizmetlerini arayarak sorununuzu öğrenebilirsiniz.

TTelekom

Asistan
Reaksiyon puanı
8
8 mbit kullanıyorsan eğer hattın kaldırmıyorda olabilir. Bu durumda müşteri hizmetleri hızını düşürür :)

Platon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Benimde başıma geldi bu olay 1 hafta önce. Sonra düzeldi. Sanırım telekom kaynaklı bir sorun. Zira ben düzelmesi için bişey yapmadım :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
hısırtı büyük ihtimal kablolarin baglantisiyla alakalidir..kabloya ek yaptiysan iyice bantla yalitarak birbirinden ayir oda olmassa splitter dene iyi bir splittir.bunları yapipta olmadiysa senin yapabilecegin baska birsey yok ttneti ariyip Allah'a dua ediceksin..

mucox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bendede var.Telefondaki hışırtı sorunu bile aynı .Demekki telekomla alakalı bi sorun bu

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Komşuda filan splitter (Telefon ile ADSL hattını ayıran ufak parça) varsa onunla bir denemeni öneririm. Bizim arkadaşta da buna benzer sorun vardı. Telekomdan geldiler, splitteri değiştirin dediler. Değiştirince düzeldi.

Ama dediğim gibi gidip direk splitter alma. İlk önce dene.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Spliter ya da santral.
Spliter değiş ya da hızını azalttır.

WordPress

Asistan
Reaksiyon puanı
1
neti 8 mb yaptığımda ilk 3 ay sorunsuz giriyodu hiç gitmeden.ama sonra telefondan ses gelmeye başladı bende baştan aşağı hattın kablolarını değiştirdim.bu sefer yine ses gitti.aradan 1 ay geçti yine başladı.bu 3. splitter olacak.olmazsa ttneti aricam.hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için.

EraBrown

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Splitter'i cikar, telefonu direk ev ana hattina bagla ve sesi kontrol et. Eger bir kisirti - gelgit vb gibi bir aksaklik varsa apartman hattindan senin evine gelene kadar ki ic hatta sinyal dusuyor, parazit yapiyor olabilir. Bu durumda o hatti yenilemen gerekir. Splitter'i soktukten sonra ana sebeke hattini modemine bagla ve internete baglan, sorun devam ediyor ise sorunun basladigi donemde apartmanda yeni telefon baglatan yada telefon kutusu ile oynayan var mi bir ogren, yeni baglanti durumlari da bunlara yol acabiliyor. Eger sorun devam etmiyor ise zaten splitter'da dir problem.

Komsularina benzer sorunlar yasiyorlar mi bir sor ogren. Eger komsularinda da sorun varsa local adsl sunucunuz beklentiyi karsilayamadigindan oluyor olabilir. Bu durumda hizini dusurmen gerekebilir.

En son TTnet kullaniyorsan sayet 444 03 75 'i ara, ariza kaydi birak, Teknik gorevli istegini belirt, kapinda sinyal olcumu yaptirt. Sinyal olcumu sonucu bir problem varsa onlar halledicektir, seni yonlendirecektir. Ama sinyal olcumleri normal cikarsa kendi telefon hattin veya ev ici sebeken de bir sorun var demektir. Apartman kutusundan evinin icine kendin bir hat cekerek apartman ici sinyal dusumu, parazit vb gibi durumlari engelelyebilirsin.

gecmis olsun.

WordPress

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Splitter'i cikar, telefonu direk ev ana hattina bagla ve sesi kontrol et. Eger bir kisirti - gelgit vb gibi bir aksaklik varsa apartman hattindan senin evine gelene kadar ki ic hatta sinyal dusuyor, parazit yapiyor olabilir. Bu durumda o hatti yenilemen gerekir. Splitter'i soktukten sonra ana sebeke hattini modemine bagla ve internete baglan, sorun devam ediyor ise sorunun basladigi donemde apartmanda yeni telefon baglatan yada telefon kutusu ile oynayan var mi bir ogren, yeni baglanti durumlari da bunlara yol acabiliyor. Eger sorun devam etmiyor ise zaten splitter'da dir problem.

Komsularina benzer sorunlar yasiyorlar mi bir sor ogren. Eger komsularinda da sorun varsa local adsl sunucunuz beklentiyi karsilayamadigindan oluyor olabilir. Bu durumda hizini dusurmen gerekebilir.

En son TTnet kullaniyorsan sayet 444 03 75 'i ara, ariza kaydi birak, Teknik gorevli istegini belirt, kapinda sinyal olcumu yaptirt. Sinyal olcumu sonucu bir problem varsa onlar halledicektir, seni yonlendirecektir. Ama sinyal olcumleri normal cikarsa kendi telefon hattin veya ev ici sebeken de bir sorun var demektir. Apartman kutusundan evinin icine kendin bir hat cekerek apartman ici sinyal dusumu, parazit vb gibi durumlari engelelyebilirsin.

gecmis olsun.

cevabın için çok teşekkür ederim.sorun splitterda galiba. iyi günler.

kaforummp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son 1 haftadır aynı sorun bende de var.
telefonu kaldırıp dinlediğimde 56 k modem baglanma sesi gibi bir ses var arka planda..
net bir anda kesiliyor ve telefonu kaldırınca düzeliyor.
ttnet i aradım arıza kaydı bıraktım

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Teefon kablolarını yeni değiştirdim demişsiniz. isterseniz bir daha kontrol edin doğru bağlamış mısınız arada kopukluk var mı diye, sorun ordan kaynaklanmıyorsa arkadaşların da dediği gibi splitter da olabilir sorun. splitter a giren kabloları da bi kontrol edin, kablolar doğru girişlerde ise ana telefon girişini direk modeme bağlayıp deneyin bir de. sorun çözülmüşse splitter dadır sorun splitterınızı değiştirin. ama sorun hala çözülmediyse son olarak ilgili servis sağlayıcınıza ulaşıp durumu bildirip arıza kaydı bırakablirsiniz.

WordPress

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teefon kablolarını yeni değiştirdim demişsiniz. isterseniz bir daha kontrol edin doğru bağlamış mısınız arada kopukluk var mı diye, sorun ordan kaynaklanmıyorsa arkadaşların da dediği gibi splitter da olabilir sorun. splitter a giren kabloları da bi kontrol edin, kablolar doğru girişlerde ise ana telefon girişini direk modeme bağlayıp deneyin bir de. sorun çözülmüşse splitter dadır sorun splitterınızı değiştirin. ama sorun hala çözülmediyse son olarak ilgili servis sağlayıcınıza ulaşıp durumu bildirip arıza kaydı bırakablirsiniz.

sorun splitterdaymış değiştiricem bugün.yorum yapanlara teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bende bu olaydan çoktan beridir şikayçiyim.benimde sürekli netim kopuyordu.dediğiniz gibi yeni splitter aldım onu taktım ve sorunum düzeldi.Yardımlarınız için teşekkür ederim. :)