• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Nereye Kadar ??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TazzzY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Bir kaç gün önce Başıma gelen bir olaydan bahsedicem aslında türkiyenin Genel yaşanan olaylarından

Msnde müzik dinliyorum dinlediğim tarz ise zülfü livaneli Ve ahmet kayadan arada edip akbayram takılıyorum ama dinlediğim müziği sölüyen kişinin nereye mesebli olduğunu biliyorum ama o taraflarla hiç bir alakam yok olsada sölerim zaten bana göre saçma şeyler ama Sanatada Bir şeyler bulaştırmak isteyen zihniyetler Var msnde bir şahıs bana sen solcumusun gibisinden laflar etti anlamıyorum dinlediğim müzik beni o tarafamı itiyor yada omu oluyorum kominizim faşizm emperyalizim bunlar bana göre diil zaten türk gencini bölen parçalayan yerinde koşturan kavramlar diilmi bunlar ? Ama bu zihniyetten ne zaman kurtulcağımızı merak ediyorum Anlamıyorum yıllarca önce bazı insanların yaptığını bugun neden bir kesim kendine maal ediyor veya grub kuruyor Veya bu ülkeyi bölüyorlar Sağcı solcu kavramı ile daha nereye kadar gidicez?

Ama ailede bitiyor yine iş, çoçuk ailesinin fikri zikri ile ilerlemeye başlıyor sonra lisede kafası şekilleniyor üniversitede kafası tamamen bulanıyor bir grub kafasını yıkıyor Ve bu sefer bu çoçuk bir kesime gıcık veya düşman oluyor ama olduğu kesim bu halkın insanı diilmi Ataları yıllar önce aynı cephede can vermedimi aynı tastan aynı kaptan yemek yemedimi ee peki nedir bu saçmalık ? Nereye kadar?

Yıllar önce amerikada zenci beyaz kavgası vardı birde şimdi bakın ne haldeler kardeş kardeş yaşıyorlar çünkü aştılar artık biz nereye kadar böle gidicez Yoksa bize oyunmu oynanıyor Anlamıyorum Sırf bazı partiyi sempati duyduğum için bazı kesimler beni laiklik veya atatürkü sevmememle suçluyorlar ama anlamıyorum benim içimde olan bu sevgi senin demenle yokmu olucak Nereye kadar bu halkı bölücekler koca osmanlı 600 sene ayakta kaldı kaç Millet ile biz iki kıtaya sıkışmış türkler yan yana yaşıyamıyoruz bu kavga niye anlamıyorum Biz Ne zaman aşıcaz Biz ne zaman şahlanıcaz Dış devletleri görüyorsunuz üstümüze geliyorlar bizi ellerinde oynatıyorlar Bizki koca osmanlının torunları bu hale düştük buna kafa yorucağımıza hala birbirimizi yemiyomuyuz ?

Sağcılık solculuk emperyalizim kominizim faşizim bunlar saçma şeyler ben hiçbiri diilim Ben Türk evladıyım Ben türk çoçuğuyum benim atamki çanakkaleyi kendi zırh yapmış Avrupanın parçalayan makinaları bile geçememiş ama Biz hala ne haldeyiz uyanma zamanı gelmedimi ?

Ben bu mesheplerden veya grubların hiç birinden anlamam bunları açıklarsanızda sevinirim yazımda hiç bir kurumu veya grubu aşşalamadım lütfen polemik ve saygısızlık yapmayalım yorumlar için teşekkürler...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Valla o saydıklarını ben de sevmiyorum ve dinlemiyorum.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275

Sevmemek dinlememek önmli diilde sonutça sanatır zaten Sadece başını okumuşsun yazının Ben konuyu nereye deyindirdim bunlar bizim önümüzü tıkayan şeyler...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Valla bazıları sanatın dışına çıkıp başka şeyler de yapıyor. Çok hassas olduğumuz konuların içinde olanlar var.

Mesela bebek katilinin resimleriyle dolu (ismini ağzıma almak istemiyorum anlamışsınızdır) bir alanda ona seni özledik diyerek şarkı söyleyen bir insanı bana bir Allahın kulu dinlettiremez.

O yüzden çok gerekmediği sürece böyle tartışmalara girmem. Sonuçta bazılarını iyi tanıyoruz. Değmez...

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Valla bazıları sanatın dışına çıkıp başka şeyler de yapıyor. Çok hassas olduğumuz konuların içinde olanlar var.

Mesela bebek katilinin resimleriyle dolu (ismini ağzıma almak istemiyorum anlamışsınızdır) bir alanda ona seni özledik diyerek şarkı söyleyen bir insanı bana bir Allahın kulu dinlettiremez.

O yüzden çok gerekmediği sürece böyle tartışmalara girmem. Sonuçta bazılarını iyi tanıyoruz. Değmez...

Zaten Bende bunlara deyindim ben adamın mesebine karışmam ama albümünü ona para kazancak bişide yapmam internetten dinlerim sesi güzel Ama bu onun suçsuz olduğunuda kabullenmiyorum suçludur bana görede Ama bazı kesimleride anlamakta zorluk çekiyorum Eğer dinlediğim şeyler yüzünden yargılanıyorsam ooo kimisi rap dinler kimisi rapin undergrand küfürlüsünü sever kimisi pop rock metal bunlar insanın mesebini veya fikrini değiştirmez ama bunu bazı arkadaşlar anlamakta zorluk çekiyorlar..

Az önce giremedim shiftdelete bi sorunmu vardı ? :wheelchair:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Evet giremedik foruma bir süre.

Neyse böyle işte. Dediğim gibi bazı konular çok hassas. Şahsen taviz vermem bu konularda.

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Deşti beni . yeni mi değişiyorum, tecrübelerin doruğuna mı çıkıyorum yoksa ? Bi tayfa için değişik olduğunu kanıtlamak mı gerek !. burada benim düşüncem bütün mantığın tek tarafa kayması.. yaşıyacaksın en ucunda , ama abi senin annen kapalı sen o zaman sağ kısmı destekliyosun biraz duraksamacı yani( en kötüsü de bu [güya iyi niyette] seni kırmamak istiyor )) .. abi sen değiştin bu günlerde oysaki bizi hep kandırmışın , şimdi anlayabiliyorum insanlara değer verilmemesi gerektiğini .. sen bi insanı nasıl bu kadar kolay ayırabilirsin solcu sağcı diye ?. bir insanı değerlendirme kabiliyetine ulaşmak 3yılını (herşeyi tecrübe ederek onla beraber) alır vesselam...

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Deşti beni . yeni mi değişiyorum, tecrübelerin doruğuna mı çıkıyorum yoksa ? Bi tayfa için değişik olduğunu kanıtlamak mı gerek !. burada benim düşüncem bütün mantığın tek tarafa kayması.. yaşıyacaksın en ucunda , ama abi senin annen kapalı sen o zaman sağ kısmı destekliyosun biraz duraksamacı yani( en kötüsü de bu [güya iyi niyette] seni kırmamak istiyor )) .. abi sen değiştin bu günlerde oysaki bizi hep kandırmışın , şimdi anlayabiliyorum insanlara değer verilmemesi gerektiğini .. sen bi insanı nasıl bu kadar kolay ayırabilirsin solcu sağcı diye ?. bir insanı değerlendirme kabiliyetine ulaşmak 3yılını (herşeyi tecrübe ederek onla beraber) alır vesselam...

Aynen öle insanların görünüşe göre verdikleri cevab hep aynı ama fikirlere gelince hiç kimse insanın fikrini veya zikrini sormuyor :wassat:

Frespo

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aynen öle insanların görünüşe göre verdikleri cevab hep aynı ama fikirlere gelince hiç kimse insanın fikrini veya zikrini sormuyor :wassat:

Ben şuna vardım her ne kadar yapamasam da eğer o kişiye değer vermiyorsan takmıcaksın abi olay budur

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3

diğer yorumlarını okudumda..sen zaten istesende dinleyemezsin dinlesende anlayamazsın. dinlememene çok sevindim.sevgiler saygılar.siyaseti herşeye salça etmeyin.