Nereden başlayacağımı bilmiyorum

sabrosa23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
daha doğrusu hiç ama hiç bişi bilmiyorum 0 elde 0 ama çok öğrenmek istiyorum programlamayı html,php, asp,css,javascript,flash,c++,c#,birsürü şey var en temeli nedir beyler bana temeli söyleyin tüm bunları öğrenebilmem bi uzman olabilmem için nerden başlayabilirim ? yardımcı olursanız çok sevinirim tşkler

YouKing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk önce kendine sormalısın
Masaüstünde çalışan programlar mı yazmak istiyorum (örn:winamp,msn messenger)
yoksa
web de çalışan programlar mı (örn:hotmail.com, mynet.com,sahibinden.com)

İkisinide seçebilirsin ama iki araba birden sürülmez ilk önce bir dalda uzmanlaş ondan sonra kendi kararını kendin verebileceksin.

Hangisi daha kolay diye bir soru da sorma ikiside başlangıç da zordur ama öğrenmeye başlayınca zevk alırsın.

Web programlama olsun masaüstü programlama olsun hangi dalda uzmanlaşmak istediğine karar verdikden sonra asp.net mi php mi öğreneyim gibi sorular soracaksın kendine bence gir kariyer.net gibi sitelere hangi kriterlerde eleman arıyorlar ona göre değerlendir kendi kararını kendin vermeye çalış seçtiyin dil veya dillerin altyapılarını araştır sor sonra öğrenmeye çalışırken zorlandığın zaman örn; asp.net mi öğrenseydim o daha mı kolay olurdu diye başladığın işi yarım bırakıp başka dillere geçme yoksa bir cacık olamazsın :) bence

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Okulda html ,mysql ,php sırasında gidiyorlar ama html öğrenmeden diğerlerine geçme bence temel html.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
htmlye başladım ama taglar felan çok karışık video olarak izliyorum sizce yazıp ezberlemelimiyim ?
Bana sorarsan bilgisayarda kendin yazarak öğrenmeye çalış, örneği incele sonra kendin yapmaya çalış sonra eksiklerine bakıp tekrar dene ...

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
sonuçta herşeyin belirli bi mantığı var, gördüğün herşey taglardan ibaret, ve bunların özelliklerinden. html head body en belirgin taglar, herşey tag ve bunların belirli bi düzende iç içe dizilimi ve özelliklerinin atanmasına da tasarım deniyo (benim şu yapamadığım şey :D )

emin ol çook fazla ciddiye alıyorsun html'i, o kadar abartılacak bişey değil.