Nereden başlasam

StJoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende GA-8S655FX-L anakart var. Anakartımda 2 tane 400mhz 512mb lık ram var. Ben gidip yeni ram aldım. Ancak aldıgım ramin ddr3 oldugunu farkedemedim. Anakartta 2 tanesi mavi 2 tanesi turuncu olmak üzere 4 slot vardı ve bu ramler turuncu olanlarda idi. Yani yanyana değillerdi.

Taktıktan sonra bilgisayara bir an elektrik geliyor sonra çalışmıyordu. Ram'i çıkardığımda windowsun açıldıgını ancak usb girişlerinin çalışmadıgını farkettim. Hiçbiri çalışmıyor mouse a elektrik gelmiyordu.
DDR3 olan ram i çıkardıktan ve eski ramleri eski yerlerine taktıktan sonra windows açılmamaya başladı.
dosya kontrol sırasında CONFİG/SYSTEM dosyalarından birinde hata olduğunu söyledi.(dosyanın ismini vermedi) Onar yapmanız gerek dedi.

Onar için biostan cd yi boot edince onarma işlemi sırasında REGISTRY_ERROR aldım. Yani her iki şekilde de çıkmaza düştüm. Yakın zamanda registry yi defrag yapmıştım ancak onla alakası oldugunu sanmıyorum zira sistem bu olaydan sonra açılıyordu.

Çok acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar okulla ilgili bir konuda bilgisayara ihtiyacım var. Evet son geceye bırakmak hata gerçi ama yardım edebilirseniz sevinirim.

Not: Ram slotları sağlam. Bıostayken mouse a ışık geliyor bu arada. Windowsta ışık yok. Ancak şimdi windows dahi açılmıyor.

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 18:20 ----------

Yok mu bir bilen? Elimden geldiği kadar detaylı anlattım.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bir süre önce bu sorunu yaşamış biri olarak problemin çözümünün formattan geçtiğini size söyleyebilirim... Uyumsuz ramler, genel olarak işletim sisteminde zarara yol açıyor... Sistemi kurtarma şansınız yok gibi bir şey...Recuva ile dosyalarınızı format sonrasında kurtarabilir ya da elinizin altında cd den çalışan micro xp varsa hdd üzerine herhangi bir veri yazmadan önce de dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz...

StJoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam teşekkürler, formatlıyorum şu anda. Peki formattan sonra elimdeki ddr3 ü değiştirip yerine ddr alırsam nereye takmam gerekir? Cpu-Z anakartta 3 slot olduğunu ama 2 sinin dolu olduğunu göstermişti. Ama anakartta bir mavi bir turuncu olmak üzere 2 set slot var.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Anakart o ddr3 rami desteklemediği için çıkmaza girmiş. :) Bios pilini çıkartıp ve bilgisayardan elektrikten kablosunu çıkartıp bir süre bekle. Daha sonra elektrik kablosunu tak pilsiz çalıştır bir işlem yapmadan kapat bilgisayarı pili tak tekrar çalıştır. Hata işletim sistemi açılırken veriyorsa boot dosyalarını rame kopyaladığı için sorun verebilir. Xp veya Win7 farketmez onarım yap tekrar dene. Sonucu bildir işleme göre hareket edelim.

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 23:01 ----------

Tamam teşekkürler, formatlıyorum şu anda. Peki formattan sonra elimdeki ddr3 ü değiştirip yerine ddr alırsam nereye takmam gerekir? Cpu-Z anakartta 3 slot olduğunu ama 2 sinin dolu olduğunu göstermişti. Ama anakartta bir mavi bir turuncu olmak üzere 2 set slot var.

İçinde önemli bilgilerin yoksa format düzeltebilir.

20fc.jpg

Anakartın bu sanırım ? hangi slot a taktığın farketmez.

StJoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
^MirAge42 dediğini yapmadan önce format denedim, ancak onarma ile aynı hatayı alıyorum. Bilgisayar ciddi bir durumdan kurtarıldı REGISTRY_ERROR.

---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 23:03 ----------

Evet anakartım o. Ben ilk açtığımda ramler turuncu slotlardaydı. Mavi slotlara oturmuyor gibiler.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şuan cepten nete giriyorum ve anakartınızı inceleme şansım yok... Formatı atınca anakartınızın ddr3 destekli olup olmadığına bakın, destek vermiyorsa karta uyumlu ram alarak yükseltme yapın, aksi takdirde bu tip sistem stabilite sorunları devam edecektir... Ramlerin Mhz değerlerini de aynı tutun, ne kadar yüksek mhz alsanız da, ramlerin tümü en düşük mhz değerine sahip olan rame göre kendi değerlerini aşağı çekeceklerdir...

StJoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
^Mirage dediklerini yaptım. Ancak şimdi klavye hiçbirşekilde çalışmıyor ışık gelmiyor. Dolayısıyla cdden önyükleme için bir tuşa basamıyorum. Klavye usb onun yanındaki usb mouse çalışıyor bütün usb slotları denedim ama klavye çalışmıyor.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Bios ayarlarında Usb klavye seçeneği açık mı kontrol eder misin ?

StJoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski mor girişli F klavyeyi takıp hallettim kur a girdim, ancak hala aynı hatayı veriyor.( muhtemelen biosta usb klavye kapalıdır.)

REGISTRY_ERROR

0x00000051 (0x00000003, 0x00000001, 0x0000300, 0xE1235030)