Nefes alıp veren robot ürpertiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Peter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
İşte Japonların son harika çocuğu. Bir çocuk gibi yürüyor, konuşuyor, bacaklarını sallayabiliyor ve hatta nefes alıyor.

Boyu 1 metre 30 santimetre, 33 kilogram ağırlığında. Japon bilim adamlarının tasarladığı son hümonoid yani insansı robot, bir kez daha teknolojinin ne derece ileride olduğunu kanıtlıyor.
w206.jpg

Bu insansı robot tıpatıp bir insan gibi hareket edebiliyor. Yürüyor, konuşmayı öğreniyor, sandalyenin kenarında otururken bacaklarını sallıyor. İnsandan farkı ise öğrenme kapasitesinin sınırsız olması.
Saçları olmayan, tamamen kel olan bu robot çocuğun en belirgin ve biraz da tüyler ürpertici özelliği tıpkı bir insan gibi nefes alıyor olması. Robotun omuzlarının nefes alıp verme hareketleri taklit etmesi, cansız olmasına rağmen ona canlı ifadesi kazandırıyor.
Biyometrik Bedenli Çocuk CB2 adlı bu hümonoidi 2007'de geliştiren Japonlar, onun 7 yaşındaki bir çocuk gibi hızla öğrendiğini söylüyor. İnsanların yüz mimiklerinden ruh hallerini de anlayabiliyor. Kendisine dokunulduğunda, dokunuşa göre olumlu ya da olumsuz tepki veriyor.
Robotun 'derisi'nin altında ileri derecede geliştirilmiş alıcı ve vericiler bulunmakta. Üzeri silikon yapılmış gri deriyle kaplı olan hümonoid, bu sayede hareket ediyor, tepki verebiliyor ve hatta öğrenebiliyor.
w207.jpg

Kaynak

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Japonlar deyince zaten aklıma hep robotlar gelir..:D

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
son 1 aydır her yerden robot haberleri geliyor şu robot patlaması gelse de robot çağına geçsek de cep telefonları gibi 15 senede her evde bir robot olsa ne güzel olur dee miii

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Japonlar yapıyor ya
vurgu tonunu koruyan adam bu işin piiri :D
robot devini koruyan adam bu işin piiri :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Robotlar olsa güzel olurda :D Ben robot filmini izledikden sonrada Biraz ürperiyor insan :D:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla korktum düşünsenize bu tipte robotlar zombi robotlar ov bu robot işi bana pek cazip gelmiyor birgün yanlış birşey yaparlar sonra bir robot terminatördeki gibi olur özgür kalır diğer robotları uyandırır istila başlar insanları zombi yaparlar(hayal gücüm geniştir de:D)ovv düşüncesi bile korkunç.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Bence yakında bir terminator veya ben robot istilası yaşayabiliriz. Yakında dediğim gerçektende yakında teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken uzak olması zaten imkansız.

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Holywood'un etkisinde kalıp robotlardan korkmak yersiz. Robot işgücünün insan işgücünün yerini alması ile insanlar çalışmak yerine entellektüel faaliyetlere yönelecek ve uygarlık yeni bir rönesans yaşayacaktır diye düşünüyorum.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Robotların isyan bayrağını çekeceğini günü sabırsızlıkla bekliyorum.Aksiyon gerek biraz :D

Reaksiyon puanı
189
bu robota araba sürmesini ve alkol kullanmasını da öğretin de aldığı nefes bi şeye yarasın. en azından alkol testlerinde üfler :D

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Valla o kadar bilemeyecem ? Detaylarında da vermemişler...
Kızmıdır değilmidir? bilmiyorum ... Biz en iyiisi yuvarlak olsun bayan diyelim (:

bu robota araba sürmesini ve alkol kullanmasını da öğretin de aldığı nefes bi şeye yarasın. en azından alkol testlerinde üfler :D

Eğer birşey öğretmeye başlarlarsa ve öğretebilmeyi Türkler öğrenirlerse neler öğretmeye başlarlar tahmin bile edemiyorum... Ucu bucağı yok.. Artık yemek mi yaptır, ütü mü yaptır, yoksa ev mi temizletir vsvs..
(-söyletmeyin işte bana o şeyi-)

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayır haber yeni haber

Evet, sizin kaynak gösterdiğiniz site veteknoloji bunu yeni haber olarak vermiş, benim demek istediğim haberin orjinal ilk duyuruluş tarihi 2007 yaz aylarındaydı... Hani güncellenerek yeniden haber olarak duyurulduysa bilemem... Onu demek istedim yani (:
Konuyla ilgilenen kişiler için aşagıda bir takım linkler koydum.

Yabancı kaynaklar:
1) CB2 Child Robot is possibly the most disturbing machine ever built
2) CB2 Child Robot Lifelike (Yet Creepy) Video: Science Fiction in the News

Yerli Kaynaklar:
Japonlardan çocuk robot -ZAMAN GAZETESİ-
mGazeteler

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
türk versiyonu nasıl olurdu acaba şöyle acılı adana sevicek dürüm iskendere bayılıcak okeye dönücek kahvede sinirlenince ortalık dağıtıcak manita yapıcak mangalsız yapamıcak tavuk kanat falan yellicek mangal başında
ozaman tam adam olurdu robotluktan çıkardı:D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bence yakında bir terminator veya ben robot istilası yaşayabiliriz. Yakında dediğim gerçektende yakında teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken uzak olması zaten imkansız.
Aynen:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:icon_: