Neden S7?

ounaldi1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Ben a
Neden götürmesin ? Bozulmazsa, arıza çıkarmazsa götürür. İşlemci yeterince hızlı, ihtiyacın olacak olan her tür mobil uygulama mevcut. Eğer mobil oyunlar anlamında diyorsan onu bilmem ama bunun için de sana telefon almanı tavsiye etmem. PS Vita al onun için daha iyi. Bunun dışında benim elimden pek çok telefon geçti, şu an elimde 5S var. Eğer bir arıza çıkarmazsa değiştirmem için sebep görmüyorum ? Sonuç olarak son modelin beni etkileyen tek artısı daha akıcı ve şaşalı animasyonlar ile daha hızlı cihaz açılış süresi olacak. İnsanların çoğu sosyal medya/Whatsapp/İnternet/Kamera için telefon alıyor. Bu ihtiyaçları karşılayan herhangi bir telefon bozulmadığı sürece (Apple ürünleri baya sağlamdır. İpad 2 kullanıcısı olarak söylüyorum) hiç bir sıkıntın olmaz. Nasıl bozulur ? Sen düşürürsün, bir hata yaparsın... kendi kendine yaşlılıktan bozulmuş gördüğüm Apple cihaz sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
asında oyun oynamasam gidip 6 yı alacağım ancak oyun performansı düşer mi diye korkuyorum?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ben a

asında oyun oynamasam gidip 6 yı alacağım ancak oyun performansı düşer mi diye korkuyorum?

Oynayacağın oyun topu topu ne mobil oyunlardan ? Asphalt mı ? Clash of Clans mı ? Telefonlar ile konsolları birbirine karıştırmayın yoksa çok gereksiz ve işlevsiz cihazları alıyorsunuz. Telefonun nesi önemli ? Ulaşılabilir olması. Bunun için ne gerek ? Pil. Peki oyun oynarken/film izlerken pil ne kadar dayanır ? Bunları yapmak için ayrı cihaz alsanız daha bile ucuza gelir. iPhone 5S popüler oyunların çoğunu sorunsuz oynatır.

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Ben a

6+ da oyun yönünden hiç sıkıntı yaşamadım. Telefonumda gta sa minecraft dominations vs yüklü. Gta da en ufak kasıntı yok. Diğerleri zaren yağ gibi. Fakat 6 serisinin tek dezavantajı ram olayı. 1gb ram ciddi ciddi sıkıntı çıkarıyor. Oyunda iken bi whatsapp a girip foto gönder tekrar oyuna girdiğin zaman tekrar yeniden başlıyor ( örnekleri çoğaltabilirsin )
Ama ram dışında işlemci vs de darboğaz kesinlikle yaşamadım ( ki 6+ ın çözünürlüğü daha yüksek olduğu halde. İ6 daha iyi bir sonuç verir )
Zamanla performansı düşecektir tabi orası ayrı konu.

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
6+ da oyun yönünden hiç sıkıntı yaşamadım. Telefonumda gta sa minecraft dominations vs yüklü. Gta da en ufak kasıntı yok. Diğerleri zaren yağ gibi. Fakat 6 serisinin tek dezavantajı ram olayı. 1gb ram ciddi ciddi sıkıntı çıkarıyor. Oyunda iken bi whatsapp a girip foto gönder tekrar oyuna girdiğin zaman tekrar yeniden başlıyor ( örnekleri çoğaltabilirsin )
Ama ram dışında işlemci vs de darboğaz kesinlikle yaşamadım ( ki 6+ ın çözünürlüğü daha yüksek olduğu halde. İ6 daha iyi bir sonuç verir )
Zamanla performansı düşecektir tabi orası ayrı konu.

Bir arkadaşım se aldı. Eğer ekranı küçük gelmez ise iphone serisinde bence en uzun ömürlü gidecek 2 cihazdan biridir kendisi. Telefon yağ gibi terimininde ötesinde

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Varsın 1 saniye geç girsin. Kasma her cihazda olur. Ama ayfonda yok diyenler ağır yalan söyler. Belli bir süre sonra apple kastırıyor. Tabi o süre 2-3 yıl falan sürüyor.
Benim 5s ios 10 bile değil 9.1 den sonra parmak izini tanımıyodu valla :)Apple herşeyden kısıyor.arayüz,çözünürlük,pixel ona rağmen eskidikçe bir sürü problem çıkıyor

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Kardeşim Apple sana 3 yıl güncelleme vaat ediyor gerekli her tür yazılımsal ve donanımsal desteği veriyor buraya gelip fanboyluk yapmayın müşteri memnuniyeti konusunda Apple dan daha iyi bir marka yok pahalı diye eleştirebilirsin onun dışında hiçbir şekilde eleştiremezsin. Apple güncelleme veripte kastırıyor diyelim, samsung onu bile çok görüyor :D:D:D:D Herkes kafasına soksun artık dünyanın 1 numarası Apple ve iPhonedur. Samsung da başarılı bir şirket elbette hatta Note7 ile öne bile geçebilirdi fakat aceleci davranıp eline yüzüne bulaştırdı siz hala samsung 3 sene gider deyin Samsunga kalsa her sene size yeni cihaz aldırtmayı düşünüyor. Apple da ise öyle birşey yok 3 sene önceki model bile güncellenerek bir şekilde hala satılıyor kalite budur.

Şimdi gelelim S4 ün kullanılma mevzusuna kim kullanıyor ben pek görmedim belki mecburiyetten kullanan vardır bilmem ama artık S5 bile öldü. Samsung öldürürür... :cool:
Fanboyluk yapmayın dedikten sonra komple apple Fanboyluğu yapmak :) :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Fanboyluk yapmayın dedikten sonra komple apple Fanboyluğu yapmak :) :)
Güzel mizahın var :D
Fanboyluk değil realist olmak. Dediklerimin aksi bir durum varmı ortada?
Evet var, şu an yaptığın realistlik değil çünkü :D Tamam, Apple'ı ben de severim ve 5S kullanıcısıyım ama kullandığım ürünün kötü özelliklerini görmez, bunu eleştirmez ve bana bu marka zaten iyi veriyor boşver diyip tamamen o markaya karşı olan kötü eleştirileri yok sayıp, eleştirenlere karşı tavır sergilemem o markanın ilerlemesine değil, gerilemesine sebep olur. Markalar forumlarda, sosyal ağda (Özellikle Twitter'da) kendileri ile ilgili olumlu/olumsuz bütün eleştirilere bakan elemanlar alıyorlar bunu biliyor muydun? Bu tavırların sevdiğin markayı korumuyor, aksine ona zarar veriyor çünkü kullanıcı kitlesini çoğu senin gibi o lüksün, o havanın sarhoşluğu içinde olduğu için Apple'a kullanıcılarından doğrudan doğruya bir baskı çıkmıyor. Misal kulaklık girişini kaldırdılar, sonra tepkiler geldi ve o giriş geri döndü.

iPhone 7'ye 3.5 mm Kulaklık Jakı Geri Döndü! – Apple Foni

Misal Apple kullanıcılarının pek çoğu iTunes yüzünden madur olmuştur ama kullanıcılar çoğunlukta buna aldırmadılar ve kullanmaya devam ettiler, bu yüzden ben iPhone'uma müzik atmak için Mac'i açmalıyım.

Elbette bu sırf bir kulaklık için ek bir kılıf alman gerek demek oluyor, umarım iPhone 8'de bu hatayı yapmazlar. Kısaca toz kondurmazlık yapmak gerilemeye neden olur. Objektif eleştiri yapın ve başkalarının düşüncelerine saygılı olun. İkinizin farklı düşünmesi ikinizden birinin daha iyi bildiği anlamına gelmiyor çünkü ikinizin de birer görüşü olduğunu gösteriyor ve bu piyasadaki rekabet için önemli.

Son düzenleme:

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Apple'ın yaptığını Ferrari yöneticilerinin yaptığını düşünelim. 300 km/s arabaya hız ayarı yapıp 110 km/s olarak limit koysalar ve deseler ki 3 sene boyunca araba bozulmayacak. Acaba Ferrari sahipleri ne düşünürdü? Apple severlerin ne düşündüğü belli. :D
Lg G4 2015'te 1440x2560 (QHD) ekranı Snapdragon 810 işlemciye koydu. Apple işlemcileriyle övündüğü halde yıl olmuş neredeyse 2017 hala 1080x1920 (FHD) ekran kullan. Sonrada telefonun kasılmamasıyla övün.
Ancak bu kadar başarılı açıklanırdı.Apple stabil apple stabil.Sanki bana piyasadaki maksimum özelliklerle stabilizasyon sağlıyor.Adam harika özellikli bir arayüz yapmış (touchwiz) elbette buna bakmak o kadar kolay olmuyor.Apple Fanboyluğu yapanlar en temelde apple ın niye ana ekran koymadığını bence bi araştırsınlar.Bi annenin 1 çocuğa bakarak yıpranmasıyla 5 çocuğa bakarak yıpranması bir olur mu?

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Apple da şöyle bir strateji var
Çaktırmadan kastıralım ki en kötü 2 senede bir alsın
Önceki telefonum iphone 5 i ios 10 a güncelledim. Cihaz kasmadan ziyade büyük oranda yavaşladı. Ama yavaşladıdan kastım 4-5 aylık s4 kıvamında. Neredeyse 5 inci senesine girecek bir telefon için bu değer çok iyi bence. Bi tanıdıkta s4 gördüm ( birisi vermiş teli bozulunca. Adam kıvranıyordu ya

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Fanboyluk değil realist olmak. Dediklerimin aksi bir durum varmı ortada?
Bir aksilik var şu ki: evinde 4 apple telefonu 1 apple tableti olan biri olarak apple ın aynı Hollywood filmleri olduğunu düşünüyorum.Hayallerle hayatlar bir olmuyor.İlk alan insanlar stabil diye birçok sınırlamasına göz yumuyor ancak bir süre sonra gelen güncellemelerle eskimiş olan cihazınızın gerilemeye başladığını görüyorsunuz.Evdeki 4 adet 5s telefon ios 9.1 güncellemesinden beri parmakizi okumasında problem çıkarıyor adeta okumuyor.İlk aldığımızda yanlışlıkla değsen ekranı açıyordu şimdi sinir krizi geçiriyosun tanısın diye.Anlatmak istediğim apple realitede teorikteki kadar başarılı değil.Ancak Popülarite etkisi cihazı değerli yapıyor.Tıpkı VW arabaları gibi.Adamlar bomboş araba üretiyor ancak Türkiyedeki VW algısı yüzünden yine dünya kadar satıyor.Bilmem açıklayabildim mi?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Biz evde ailecek 5s aldık 9.1 den beri hiçbir cihaz parmak izi okumuyor. :). Böyle güncelleme vereceğine hiç vermese keşke apple
5S var, IOS 10.0.2 versiyon ve her şey olması gerektiği gibi çalışıyor. Bence siz ailecek bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz çünkü aynı yazılımı, aynı donanımı kullanıyoruz :D
Popülarite etkisi cihazı değerli yapıyor
Bunu Samsung için söylüyorsun sanıyorum :D Note 7 saatli bombasından önce de bunları çok görmüştük ama Samsung telefonlar sadece trend bence, çok daha kaliteli markalar var.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Bir aksilik var şu ki: evinde 4 apple telefonu 1 apple tableti olan biri olarak apple ın aynı Hollywood filmleri olduğunu düşünüyorum.Hayallerle hayatlar bir olmuyor.İlk alan insanlar stabil diye birçok sınırlamasına göz yumuyor ancak bir süre sonra gelen güncellemelerle eskimiş olan cihazınızın gerilemeye başladığını görüyorsunuz.Evdeki 4 adet 5s telefon ios 9.1 güncellemesinden beri parmakizi okumasında problem çıkarıyor adeta okumuyor.İlk aldığımızda yanlışlıkla değsen ekranı açıyordu şimdi sinir krizi geçiriyosun tanısın diye.Anlatmak istediğim apple realitede teorikteki kadar başarılı değil.Ancak Popülarite etkisi cihazı değerli yapıyor.Tıpkı VW arabaları gibi.Adamlar bomboş araba üretiyor ancak Türkiyedeki VW algısı yüzünden yine dünya kadar satıyor.Bilmem açıklayabildim mi?

Bence kıyaslama yanlış seninde dediğin gibi ilk aldığında parasının hakkını fazlasıyla vermiş aradan 3 sene geçmiş teknolojisi eskimiş bu gibi durumlar normal, iPhone lar uzun sürelidir dedikte ilk aldığındaki performans ve deneyimi 3-4 sene aynı seviyede verir demedik :D Verdiğin örnekte çok saçmaydı bana göre. Anti-Apple cılık yapmayın ve kısıtlama istemiyorsanız sizde bizim gibi Android tercih edin zaten sizinde dediğiniz gibi göz yumarak alıyorsunuz. Ve kısıtlama dediğiniz pek çok şey normal kullanıcılara göre kısıtlama değil hatta eksikliğini hiç çeken yok, olursada JailBreak diye birşey var... :cool:

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
5S var, IOS 10.0.2 versiyon ve her şey olması gerektiği gibi çalışıyor. Bence siz ailecek bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz çünkü aynı yazılımı, aynı donanımı kullanıyoruz :D
10.0.2 yi bilmem ben en son 9.1.2 ye güncelledim sonra kanser tedavisi görecek aşamaya gelmeden bıraktım.Zaten birçok özelliğine sabrediyordum(sınırlamaları) bu da bardağı taşıran son damla oldu açıkcası.Ben genel olarak şunu söyliyim elbette apple çok başarılı ve kaliteli bir firma ancak insanların şu ayrımı yapması lazım.Apple telefonları diğer telefonlarla kıyaslanmamalı.Çok ayrı bir dünya.Androidler içlerinde kıyaslanabilir.Ama apple alacak bir insan kendine şu soruyu sormalı:Ben telefonun bana verdiği kadarına razı mıyım?Annem etliye sütlüye çok karışmaz o hala memnun ama ben kurcalamayı geliştirmeyi seviyorum ve iphone beni darlıyor.Bence kullanıcıların asıl yapması gereken ayrım bu.Birçok karakter olarak android yanlısı insan iphone kullanıyo pişman oluyor;birçok ios karakterli insan androide iyi bakamadığı için bozulmalarından şikayet ediyor.

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Bence kıyaslama yanlış seninde dediğin gibi ilk aldığında parasının hakkını fazlasıyla vermiş aradan 3 sene geçmiş teknolojisi eskimiş bu gibi durumlar normal, iPhone lar uzun sürelidir dedikte ilk aldığındaki performans ve deneyimi 3-4 sene aynı seviyede verir demedik :D Verdiğin örnekte çok saçmaydı bana göre. Anti-Apple cılık yapmayın ve kısıtlama istemiyorsanız sizde bizim gibi Android tercih edin zaten sizinde dediğiniz gibi göz yumarak alıyorsunuz. Ve kısıtlama dediğiniz pek çok şey normal kullanıcılara göre kısıtlama değil hatta eksikliğini hiç çeken yok, olursada JailBreak diye birşey var... :cool:
Kardeşim sen telefona attığın resim klasörünü silmek için harekat ekibi kurmak nasıl bir duygudur bilir misin :).Cidden bazı şeyler insanın ruhunu daraltıyor o fps oyunlarında harita sınırına gelince yaşadığın çarpma hissini yaşıyorsun 2-3bin liralık telefonda :)Bu insana baya koyuyor açıkcası

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Kardeşim sen telefona attığın resim klasörünü silmek için harekat ekibi kurmak nasıl bir duygudur bilir misin :).Cidden bazı şeyler insanın ruhunu daraltıyor o fps oyunlarında harita sınırına gelince yaşadığın çarpma hissini yaşıyorsun 2-3bin liralık telefonda :)Bu insana baya koyuyor açıkcası

JailBreak at :D :D :D

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Bir de yanlış anlamazsan ios kullanan
jb attıktan sonra apple cihazların acınacak hale geldiğini şahsen görmüş yaşamış bir insanım.Canavar gibi çalışan ipodlarımıza arkadaşla jb attık cihazlar iptal oldu :).Garantiye de girmiyor kaldır at çöpe yani