Neden S7?

ounaldi1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar forumda gezdiğımde genelde çoğunluk s7 tavsiye ediyor? NedenS7? Arayüz çözülmüş mü? Boş ram ne kadar? Pili nasıl? En önemlisi stabil mi? Neden S7 alınmalı?

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Androidin en iyi telefonu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, Arayüz çözüldü, Ram yönetimi stabil, pili iyi gidiyor, yazılımda hiçbir stabilite sorunu yok, bence S7 alınmamalı :D Kendi fikrim S7 edge varken S7 ye dönüp bakılmaz bütçeni zorla edge al :cool:

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
eae7495ca91c8d6823eb01891b1a6313.jpg

Boş ram gördüğün gibi. Arayüz harika! Kesinlikle geçmelisin.

ounaldi1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Androidin en iyi telefonu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, Arayüz çözüldü, Ram yönetimi stabil, pili iyi gidiyor, yazılımda hiçbir stabilite sorunu yok, bence S7 alınmamalı :D Kendi fikrim S7 edge varken S7 ye dönüp bakılmaz bütçeni zorla edge al :cool:

eae7495ca91c8d6823eb01891b1a6313.jpg

Boş ram gördüğün gibi. Arayüz harika! Kesinlikle geçmelisin.

Hocam S7 mi S7 Edge 'mi?
arkadaşlar ben aslında gidip direk alcam ama 2 3 sene kullanımda sıkıntı çıkarır mı diye korkuyorum.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
3 sene android için çok uzun bir süre, 2 sene öncesinin amiral gemileri bile günümüzde bazıları çöp oldu kullanan yok, örn: Galaxy S5, Xperia Z2-Z3 hatta LG G3 ler elden çıkarılmaya çalışılıyor... İşin içinde birde Samsung olunca 3 yıl zor :D

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
3 sene android için çok uzun bir süre, 2 sene öncesinin amiral gemileri bile günümüzde bazıları çöp oldu kullanan yok, örn: Galaxy S5, Xperia Z2-Z3 hatta LG G3 ler elden çıkarılmaya çalışılıyor... İşin içinde birde Samsung olunca 3 yıl zor :D
Arkadaşım S4 kullanıyor. İP5 ile aynı durumda kasma vs oranı. ki arayüz vs değişti android gelişti artık. 3 sene çıkarır S7.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Arkadaşım S4 kullanıyor. İP5 ile aynı durumda kasma vs oranı. ki arayüz vs değişti android gelişti artık. 3 sene çıkarır S7.

Hayal satmaya gerek yok o ekran çözünürlüğünde o işlemci 1 sene sonra zorlanmaya başlayacaktır, Apple salak mı hep düşük çözünürlük kullanıyor? :D

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
3 sene fersah fersah götürür. Bende kaç yıllık s1 var. Onla aynı yılda çıkmış ip4 ten daha iyi.

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Hayal satmaya gerek yok o ekran çözünürlüğünde o işlemci 1 sene sonra zorlanmaya başlayacaktır, Apple salak mı hep düşük çözünürlük kullanıyor? :D
Varsın 1 saniye geç girsin. Kasma her cihazda olur. Ama ayfonda yok diyenler ağır yalan söyler. Belli bir süre sonra apple kastırıyor. Tabi o süre 2-3 yıl falan sürüyor.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Varsın 1 saniye geç girsin. Kasma her cihazda olur. Ama ayfonda yok diyenler ağır yalan söyler. Belli bir süre sonra apple kastırıyor. Tabi o süre 2-3 yıl falan sürüyor.
Şu anda 5lerin durumunu apple kendi elleriyle yaptı mesela...

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353

Kardeşim Apple sana 3 yıl güncelleme vaat ediyor gerekli her tür yazılımsal ve donanımsal desteği veriyor buraya gelip fanboyluk yapmayın müşteri memnuniyeti konusunda Apple dan daha iyi bir marka yok pahalı diye eleştirebilirsin onun dışında hiçbir şekilde eleştiremezsin. Apple güncelleme veripte kastırıyor diyelim, samsung onu bile çok görüyor :D:D:D:D Herkes kafasına soksun artık dünyanın 1 numarası Apple ve iPhonedur. Samsung da başarılı bir şirket elbette hatta Note7 ile öne bile geçebilirdi fakat aceleci davranıp eline yüzüne bulaştırdı siz hala samsung 3 sene gider deyin Samsunga kalsa her sene size yeni cihaz aldırtmayı düşünüyor. Apple da ise öyle birşey yok 3 sene önceki model bile güncellenerek bir şekilde hala satılıyor kalite budur.

Şimdi gelelim S4 ün kullanılma mevzusuna kim kullanıyor ben pek görmedim belki mecburiyetten kullanan vardır bilmem ama artık S5 bile öldü. Samsung öldürürür... :cool:

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Note 4 um 3. Yılını zorluyor hala turp gibi bir 2 yıl daha zorlar gibime gwliyor içiniz rahat olsun

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Kardeşim Apple sana 3 yıl güncelleme vaat ediyor gerekli her tür yazılımsal ve donanımsal desteği veriyor buraya gelip fanboyluk yapmayın müşteri memnuniyeti konusunda Apple dan daha iyi bir marka yok pahalı diye eleştirebilirsin onun dışında hiçbir şekilde eleştiremezsin. Apple güncelleme veripte kastırıyor diyelim, samsung onu bile çok görüyor :D:D:D:D Herkes kafasına soksun artık dünyanın 1 numarası Apple ve iPhonedur. Samsung da başarılı bir şirket elbette hatta Note7 ile öne bile geçebilirdi fakat aceleci davranıp eline yüzüne bulaştırdı siz hala samsung 3 sene gider deyin Samsunga kalsa her sene size yeni cihaz aldırtmayı düşünüyor. Apple da ise öyle birşey yok 3 sene önceki model bile güncellenerek bir şekilde hala satılıyor kalite budur.

Şimdi gelelim S4 ün kullanılma mevzusuna kim kullanıyor ben pek görmedim belki mecburiyetten kullanan vardır bilmem ama artık S5 bile öldü. Samsung öldürürür... :cool:
Az olsun öz olsun. Apple güncelleme veriyor da ne oluyor ? Yeni modelleri stabilize ediyor İP 7 ile alakalı güncelleme İP 5'e geliyor. Eee marifet mi bu ? Güncelleme ve işlemci için 3500 TL verecek varsa allah bol kazanç versin ne diyelim :) Kimin fanboy olduğu açık ara ortada. iPhone'un kamerasını öve öve bitiremediniz ip7'nin kamerası S7 ile denk bile olamadı. Note 7 patlaması ip7'ye çok büyük farklar atacaktı. 2 sene boyunca S4 kullandım. S4 kasıyordu ama kullanılamayacak derecede değildi. Model yükseltmek istedim yoksa hala kullanıyor olurdum.

garmel.373

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Apple'ın yaptığını Ferrari yöneticilerinin yaptığını düşünelim. 300 km/s arabaya hız ayarı yapıp 110 km/s olarak limit koysalar ve deseler ki 3 sene boyunca araba bozulmayacak. Acaba Ferrari sahipleri ne düşünürdü? Apple severlerin ne düşündüğü belli. :D
Lg G4 2015'te 1440x2560 (QHD) ekranı Snapdragon 810 işlemciye koydu. Apple işlemcileriyle övündüğü halde yıl olmuş neredeyse 2017 hala 1080x1920 (FHD) ekran kullan. Sonrada telefonun kasılmamasıyla övün.

darkhair

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Note 5, s6 edge, s5, s4 kullanmış biri olarak söylüyorum ( 1 yıldır da 6+ kullanıyorum )
Samsung'un ekran kalitesine iphone ucundan bile yetişemedi. Samsung'un kamera kalitesine iphone yetişemedi ( en son 1.5 ay 6s deneyimim oldu, gene de note 5 in yanından geçemiyordu ).
Peki iphone'un özellikleri bu kadar kötü iken insanlar neden sıralarda bekleyip iphone alıyorlar s7 gibi cihazlar dururken?
-Apple deneyim satıyor. İnsanlar bunu anlamıyorlar. Apple satış sonrası destekte #1. 6+ ımı boşbeleş bir sebep yüzünden garantiye verdim ( ana ekran tuşu tam algılamıyor :P ). Hemen yeni cihaz ile değiştiler. Öbür cihazlarda gerçekten olan arızalarda bile kullanıcı hatası dediler
-Apple yazılımına sahip çıkıyor. İnsanlar cihazları yavaşta olsa her tıklayışlarında aynı hızda açılması ( ki buna istikrar, stabilite veya lugatınızdaki başka bir kelime ) insanların gözüne hoş gelen şeyler. Samsung ekranı 60fps, renkleri ultra kaliteli yapıyor ama menü geçişlerinde istemsiz bir takılma var nedense ( diğer markalarında çoğusu böyle )
-Her yeni gelen güncelleme ile beraber tel %15 yavaşlıyor olabilir ama normalde özelleştirilemeyen bir sistemde klasörlerin açılış efektinin bile değişmesi büyük olay oluyor maalesef ( bu konuda kesinlikle apple ın en kötüsü olduğunu düşünüyorum. Kendi sistemini elletmese bile en azından bir launcher sistemine yer verebilirdi )
Bu arada konu başlığına gelecek olursam, eğer kamera, kas gücü, kaliteli ekran, görece iyi bir tasarım ve nispeten stabil bir os için s7 tercih edilebilir.
Saygılar
Uzun oldu farkındayım k.b.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Samsung, General Mobile ve operatör telefonlarından (Turkcell, Vodafone, Avea cihazlarından) uzak dur. Sana tavsiyem LG, HTC, Huawei, Apple (5S), Asus gibi markalara bakman. Bugün bir iPhone 5S'i 1500TL'ye tarifeye ek alabiliyorsun. Eğer IOS sevmiyorsan sana tavsiyem google'da Top Smart Phones of 2016 yada Top Budget Smart Phones of 2016 (2000TL'den az bütçen var ise) yaz ve arat. Sonuçları karşılaştır ve beğendiğini al.

ounaldi1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Samsung, General Mobile ve operatör telefonlarından (Turkcell, Vodafone, Avea cihazlarından) uzak dur. Sana tavsiyem LG, HTC, Huawei, Apple (5S), Asus gibi markalara bakman. Bugün bir iPhone 5S'i 1500TL'ye tarifeye ek alabiliyorsun. Eğer IOS sevmiyorsan sana tavsiyem google'da Top Smart Phones of 2016 yada Top Budget Smart Phones of 2016 (2000TL'den az bütçen var ise) yaz ve arat. Sonuçları karşılaştır ve beğendiğini al.
Kardeşim lg htc Huawei al diyorsun da ne lg nin ne asusun bulunduğum yerde markanın kendine ait servisi var. Sadece Samsung'un ve Apple ın servisi var.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Arkadaşlar forumda gezdiğımde genelde çoğunluk s7 tavsiye ediyor? NedenS7? Arayüz çözülmüş mü? Boş ram ne kadar? Pili nasıl? En önemlisi stabil mi? Neden S7 alınmalı?
Bu zamana kadar hiç mi teknoloji marketine gidip incelemedin? Ara yüz çözülmüş mü diye soruyorsun? :D Touchwiz arayüzü S4'ten beri sorunsuz.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
İphone 6 alsam 2 sene rahat götürür değil mi?
Neden götürmesin ? Bozulmazsa, arıza çıkarmazsa götürür. İşlemci yeterince hızlı, ihtiyacın olacak olan her tür mobil uygulama mevcut. Eğer mobil oyunlar anlamında diyorsan onu bilmem ama bunun için de sana telefon almanı tavsiye etmem. PS Vita al onun için daha iyi. Bunun dışında benim elimden pek çok telefon geçti, şu an elimde 5S var. Eğer bir arıza çıkarmazsa değiştirmem için sebep görmüyorum ? Sonuç olarak son modelin beni etkileyen tek artısı daha akıcı ve şaşalı animasyonlar ile daha hızlı cihaz açılış süresi olacak. İnsanların çoğu sosyal medya/Whatsapp/İnternet/Kamera için telefon alıyor. Bu ihtiyaçları karşılayan herhangi bir telefon bozulmadığı sürece (Apple ürünleri baya sağlamdır. İpad 2 kullanıcısı olarak söylüyorum) hiç bir sıkıntın olmaz. Nasıl bozulur ? Sen düşürürsün, bir hata yaparsın... kendi kendine yaşlılıktan bozulmuş gördüğüm Apple cihaz sayısı bir elin parmaklarını geçmez.