Neden Opera, Chrome, Veya diğerleri

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar, Firefox kullanmamanızın nedeni nedir?

Veya neden firefox :D

Bu konunun amacı, Neden firefox kullandığınızı veya kullanmadığınızı öğrenmek, Sizi diğer tarayıcılardan kurtarıp firefox'çu yapmaktır :D

Reaksiyon puanı
68
böyle kolay sorular sormayın:D

Eklenti deteği, özelleştirilmesi, görsel güzeliği, fazla seçenekli,:Pişimi fazlasıyla görüyor:)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Diğerleri sadece tarayıcı olduğu için Opera !:wink:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Sayfaları ilk açdığında daha sayfa yüklenmeden aşağı kaydırınca hafif hafif takılmalar oluyor.
Eklenti manyağı biri olmamam nedeniyle de kullanmak için bir albenisini bulamıyorum.
3.6 dan 4. sürüme güncelleme yaptıkdan sonra da beğenmeyip firefoxu sistemden kaldırdım.
Sonraki güncellemeyle bir şey yaparlarsa kurarız tekrar :)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Neden kullanmıyorum onu söyleyim chrome'a göre fazla ram tüketiyor sayfaları daha yavaş açıyor arada takılmalar oluyor

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
FF Çünkü
KESİNLİKLE Addonları
http://img26.imageshack.us/i/ekranalntslb.jpg/
IE Çünkü HIZI ve Az Ram Tüketimi
Chrome çünkü Gizli Sekme Açma :mrgreen:
Gizli sekme açma firefox'da da var.. 4 kullanıyorsanız resimli anlatabilirim

Sayfaları ilk açdığında daha sayfa yüklenmeden aşağı kaydırınca hafif hafif takılmalar oluyor.
Eklenti manyağı biri olmamam nedeniyle de kullanmak için bir albenisini bulamıyorum.
3.6 dan 4. sürüme güncelleme yaptıkdan sonra da beğenmeyip firefoxu sistemden kaldırdım.
Sonraki güncellemeyle bir şey yaparlarsa kurarız tekrar :)

Neden beğenmediniz?

Neden kullanmıyorum onu söyleyim chrome'a göre fazla ram tüketiyor sayfaları daha yavaş açıyor arada takılmalar oluyor

4'ü denediniz mi acaba? :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Neden beğenmediniz?

Sayfa ilk açıldığında oluşan takılmalardan.

Ve

Firefox 3.x 'de adres çubuğuna bir şey yazınca direk sitesine yönlendiriyordu.
Firefox 4'de ise google'a yönlendiriyor.

Firefox'un tek sevdiğim yanı o adres çubuğu olayıydı zaten onu da kaldırmışlar :)

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
chrome çünkü sade, modern ve kolay anlaşılır bir arayüzü olması
chrome çünkü çok hızlı açılması ve web sayfalarını hızlı açması
chrome çünkü 14000e yakın eklentisi ve 4000 e yakın app olması
chrome çünkü versiyonlar arası uyumsuzluğun en az olması
chrome çünkü kullanıcı deneyimini arttıran yenilikler yapması

chromedan önce tercihim firefoxdu şimdi ben sana sorayım neden firefox

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Sayfa ilk açıldığında oluşan takılmalardan.

Ve

Firefox 3.x 'de adres çubuğuna bir şey yazınca direk sitesine yönlendiriyordu.
Firefox 4'de ise google'a yönlendiriyor.

Firefox'un tek sevdiğim yanı o adres çubuğu olayıydı zaten onu da kaldırmışlar :)
Takılmalar bende hiç olmadı.

kaldırdıklarını bende çok seviyordum ama kısmet :D

chrome çünkü sade, modern ve kolay anlaşılır bir arayüzü olması
chrome çünkü çok hızlı açılması ve web sayfalarını hızlı açması
chrome çünkü 14000e yakın eklentisi ve 4000 e yakın app olması
chrome çünkü versiyonlar arası uyumsuzluğun en az olması
chrome çünkü kullanıcı deneyimini arttıran yenilikler yapması

chromedan önce tercihim firefoxdu şimdi ben sana sorayım neden firefox

Firefox, Hayatımın anlamı :P

Eklenti, Hız, Kullanım kolaylığı, Hatalarını bulanlara ücret ödemesi. Geliştirilmeye bu kadar açık başka tarayıcı var mı?

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
chrome linuxa benzer ne kadar eklenti kurarsan kur yavaşlamaz
firefox windowsa benzer bu konuda...

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sa

Opera kullanıyorum çünkü; Diğerlerine göre sayfa açılışı en hızlı olan ve ayrıca en güvenli olan tarayıcıdır.Tek dezavantajı açılışı biraz yavaş.Fakat ne yazık ki bütün tarayıcılar 64 bit sistemlerde yavaşlar nedenide belli söylemeye gerek yok :)

speedy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ilk sürümlerinden beri firefox kullandım ama performansı yüzünden en sonunda istemeye istemeye chroma gectim ve gecmedigim zamana pismanım.

* video indirme, reklam engelleme,mouse kontrol vs gibi faydalı eklentiler dısında eklentilerin cogunu gereksiz gördügüm icin, önemli eklentilerde chromeda oldugu icin chrome kullanıyorum.
* hicbir tarayici az ram yemez ama yedigini performans olarak en iyi kullanıciya yansıtan oldugu icin chrome. programın açılıs hızı, sayfalari gösterme hizi, yaptiginz her hangi bi işleme verdigi tepki süresi vs kim ne derse desin en hızlı chrome cıplak gözle bile görünüyor testleri zaten saymıyorum.
* tema,eklenti vs yüklemek, kaldirmak inanılmaz kolay yeniden baslatmak gibi gereksiz seyler yok o yüzden chrome.
* eklentileri kendi özelligiymis gibi sahiplenen ve eklenti sayısı nekadar artarsa artsin performası ve stabilitesi ilk günkü gibi oldugu icin chrome. firefoxun 10küsür senedir oldugu icin eklenti sayısı tabiki daha fazla ama hala eklenti sayısı arttıkca zaten kötü olan performansı daha da düsmekte, eklenti kaynaklı kilitlenmeler cökmeler stabilite sorunlari bitmemekte. chrome 50 küsür eklenti yükledim banamisin demedi sıkıldım biraktım yüklemeyi.
* adres cubuguna yapistir git, sayfada metine sag tık googleda ara vs vs cok kullanıslı ayrintilari ilk chromeda gördügüm icin chrome.
* arkasında google gibi bi dev oldugundan internet sayfalarina en uyumlu tarayici oldugu icin chrome.
* sade, basit, şık arayüzü ilk gördügüm tarayici oldugu icin chrome. firefoxta yola geldi ama gec kaldi artik. chromun temasi öyle güzel ve kullanıslı ki hic sıkılmıyorum, firefox kullanırkende chrome teması kullanıyodum zaten en cok indirilen temalarda chrome temalari dolu. firefox arayüzü daha cok özellestirilebiliyor evet ama ben özellestirmek istemiyorum ki zaten chromeda hersey tam olmasi gereken yerde ve boyutta.
* full hızda download yaparken diger tarayicilar google'ı bile acamazken chrome nispeten yavasta olsa internette dolasmamı sagladigi icin chrome.
* mozilla GPU donanım hızlandırması yaptik diye reklam yaparak ama onuda eline yüzüne bulastırıp sayfalardaki fontlari yazılari berbat ettigi icin chrome.
* son olarak isletim sistemi, antivirüs gibi anında sık sık güncellendigi, güncellerken flash vs kendiliginden güncelledigi, mozilla firefox3 gibi iskence bi tarayiciya yıllarca katlanmak zorunda bıraktigi ve yeni sürümü asker yolu gözler gibi beklettigi ve bu kdar bekletip bide utanmadan anasayfasından rekor bekledigi icin chrome. chrome'nin sacma sapan rekor beklentisi yok hatta anasayfasında programın setup'u bile yok online indirme dosyasi koymus adamlar, 3 sene bekletip 30 kere erteleyip sonra sürüm cikartsalardi rekor neymis gösterirlerdi. :)

firefoxun tek artisi eklentileri onuda zaten mozilla yapmiyor senin benim gibi adamlar yapiyor. bu adamlar yavas yavas chrome'a kaydıkca firefoxun da nerelere geldigini hep beraber görücez.

bu yazdıklarim benim sahsi fikirlerimdir kimse bana biseyi savunmasın saygılar.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Sen firefox ürün müdürümüsün bu bağlılık niye :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Benim yarim Firefox'tur. Sevdim seni FF başka tarayıcı sevemem fazla ram tüketir derler tüketsin değişemem. :D :D

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
4'ü denediniz mi acaba?

Denedim 1 gün boyunca kullandım ilk başlarda güzel geldi 4 ama sonra 3.6 sürümlerden pek bir farkı olmadığını anladım güzel gelme sebebi chrome a benzemeye çalışması olmuş ve beni biraz olsun aldattı çok sekme açtığımda işlemciyi hala fazla meşgul ediyordu.Bugün Chrome beta 12. seri sürümü çıkmış bide chrome'un beta versiyonları sürekli güncelleniyor bu çok hoşuma gidiyor sürekli yeniliğe açık tarayıcı iyidir.

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Opera çünkü;
sürü psikolojisine karşıyız :D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Opera nın bin tane artısını, farkını sıralamak isterdim ama sayfa yetmez:D

İşte bunun için opera

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Windows'ta:
Comodo Dragon kullanıyorum çünkü Google Chrome tabanlı,
ve Chrome'un sağladığı her özelliği sağlamasının yanı sıra + olarak daha güvenli, daha uyumlu
Linux'ta:
Chromium kullanıyorum çünkü Comodo Dragon yok, çünkü Google Chrome kullandığım sürüme tam entegre değil
:)

Madagasgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazıları "Diğerleri"nden Olmak İster Herkesin Kullandığı Saati Takmaz En Cinsini Alır ki Farklı Olduğunu Düşünür . Herkesin Kullandığı Telefonu Almaz En Dandiğini Alır Bu Bana "Alo" Dedim mi Yeter Der . Aslında Haset Bin Beşyüzdür :)

İşte Firefox ve Diğerleri Kavramıda Buna benzer :)

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bazıları "Diğerleri"nden Olmak İster Herkesin Kullandığı Saati Takmaz En Cinsini Alır ki Farklı Olduğunu Düşünür . Herkesin Kullandığı Telefonu Almaz En Dandiğini Alır Bu Bana "Alo" Dedim mi Yeter Der . Aslında Haset Bin Beşyüzdür :)

İşte Firefox ve Diğerleri Kavramıda Buna benzer :)
firefox u geç maxton dan chromiuma kadar hepsi kurulu kullandığım sistemlerde ama kullandığım sadece opera kendi adıma,
bu firefox kullanıcılarının kaç tanesi bizim diğer tarayıcıları tanıdığımız kadar operayı tanıyor?
oyun deyip eklenti deyip firefox diyorsanız dünya oyundan ibaret değil...
firefox saplantısından kurtulup diğerlerine bakın bi adamlar ne noktada diye...

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Opera çünkü ; çok kullanışlı ve yıllardır kullanıyorum.Lazım olan hemen her özellik varsayılan olarak geliyor ve bu özellikler yıllardır var.Çok hızlı.
Link ile verilerimi saklıyorum,
Turbo ile bağlantı hızı düştüğünden hızım düşmüyor
Unite ile arkadaşlarımla bilgisayarımdaki her şeyi paylaşabiliyorum
Hızlı Erişim zaten vazgeçilmezim
Notes ile istediğim siteden not alabiliyorum
E posta ve rss ekleyip bunları başka programa gerek kalmadan tarayıcı içinden okuyorum,e posta gönderiyorum
Gizli Gezinti
Eklenti ve tema ekliyorum ve tarayıcımı yeniden başlatmadan kullanmaya başlıyorum
Her hangi bir siteyi sağ tıkla başka bir tarayıcıda açabiliyorum
Fare hareketleri
Sesli Komut
İçerik engelleme
Arama oluşturma

vs. vs. vs.....

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Opera çünkü;
sürü psikolojisine karşıyız :D

21427831.jpg
21427831.jpg

Sürü psikolojisi :biggrin:

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Diğerleri diye bir şey yok, kandırmışlar sizi :D Firefox varken diğerleri de neymiş :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sürü psikolojisi karikatürü 10 numara :D Yiğit Özgür'ün işine benziyor :)

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kimin olduğunu bilmiyorum geçen görmüştüm yazıyı okuyunca direk aklıma geldi :D