Soru Neden askerlik zorunlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,540
Ukrayna'da Rus askerlerinin evlere kadar girdiğini, kadınlara tecavüz ettiklerini falan bilmiyorsunuz herhalde. Biraz olanları tetkik edin de öyle tartışmaya girin.

Ukrayna teknolojisi ile sendeki teknoloji bir mi? Su an senin elindeki parali ve profesyonel asker sayisi zaten fazlaca yeterli. Ukrayna'da oyle bir durum yok. Sen dogudaki veya Suriye'deki cephelere 6 aylik askere gidenler mi gonderiliyor saniyorsun. Takmissin tecavuz de tecavuz...

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Düşman askeri evinize girip evdeki kadınlara kızlara tasallutta bulunursa o zaman ne yapacaksınız? Teknoloji mi evinizi koruyacak?
20 yaşında tecrübesizler dağlarda azmı şehit düştü? Şimdi profesyonel askerler var. Sihalar var her türlü silah var. Koskoca Türkiye burası TSK var JGK var EGM var.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
492
20 yaşında tecrübesizler dağlarda azmı şehit düştü? Şimdi profesyonel askerler var. Sihalar var her türlü silah var. Koskoca Türkiye burası TSK var JGK var EGM var.
Kuzeyden Rusya, batıdan Yunanistan, doğudan Ermenistan saldırdı diyelim, o zaman ne olacak? Zorunlu askerliğe karşı çıkanlar arasında HDPKKlılar da var. Siz de onların tarafındaymış gibi bunu savunmayın.

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
Kuzeyden Rusya, batıdan Yunanistan, doğudan Ermenistan saldırdı diyelim, o zaman ne olacak? Zorunlu askerliğe karşı çıkanlar arasında HDPKKlılar da var. Siz de onların tarafındaymış gibi bunu savunmayın.
Onlarda çok var zaten "bizim aileden asker çıkmaz" vs. diyen.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Hep birlikte saldırdılarmı zaten işimiz yaş. Hainlerde bir şey öğrenmemiş olur işte.;)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Boşuna tartışılıyor. Türkiye gibi bir ülkede askerliğin gönüllüye çevrilmesi çok zor. En olacağı süresinin kısaltılması olacaktır.

Her Türk erkeğinin en az 1 ay gidip o kültürü ve mantığı anlaması lazım. ( Parasını bile ödese 1 ay gidilmeli. )

Avrupadan örnekler veriyor bazıları. Avrupada acaba bizim gibi komşuları olan ülke var mı ?

Alta bakıyon Suriye var 2 sene öncesine kadar Kafa kesen adamlar vardı. Irak desen terör örgütlerinin yuvası. İran desen ne hale görüyorsunuz. Ermenistan desen Türk düşmanı olarak yetiştiriyorlar nesillerini. Üstte Rusya'nın ne yapacağı kime sataşacağı belli değil. Diğer tarafta tarihten bize düşman Yunan var.

4 tarafımız saçma sapan bize düşman ülke dolu. Ve bizim tek silahımız ne yazık ki insan gücümüz. Ve onu asker sayımız ile gösterebiliyoruz. Nato'nun en güçlü 2. ordusu olmak ile boşuna övünmüyoruz.

turkiye_komsu_yakin_ulkeler_haritasi.jpg

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
Hainlerde bir şey öğrenmemiş olur işte.
O hainler, diğerlerine de askerlik gereksiz, şöyle kötü, böyle bilmem ne propagandası yapıyor. Kanunlara göre askerlikten soğutmanın cezası bile vardı, yürürlükten kaldırıldı mı bilmiyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,540

Ermenistan ve Yunanistan dedigin ulke ABD'den izinsiz adim atamaz. Yunanistan zaten Nato'da. Yani Rusya'nin saldirdigi bir senaryo'da ABD, orta dogudaki gucu onlara birakmamak icin dogal olarak bize destek verir. Rusya yillarca Afganistan'dan cikamadi. ABD yillarca Afganistan'a destek verdi niye? Oradaki uyusturucu agini kaptirmamak icin. Oradan o saldirsin buradan bu girsin onlar oyle basit isler degil.

Boşuna tartışılıyor. Türkiye gibi bir ülkede askerliğin gönüllüye çevrilmesi çok zor. En olacağı süresinin kısaltılması olacaktır.

Her Türk erkeğinin en az 1 ay gidip o kültürü ve mantığı anlaması lazım. ( Parasını bile ödese 1 ay gidilmeli. )

Avrupadan örnekler veriyor bazıları. Avrupada acaba bizim gibi komşuları olan ülke var mı ?

Alta bakıyon Suriye var 2 sene öncesine kadar Kafa kesen adamlar vardı. Irak desen terör örgütlerinin yuvası. İran desen ne hale görüyorsunuz. Ermenistan desen Türk düşmanı olarak yetiştiriyorlar nesillerini. Üstte Rusya'nın ne yapacağı kime sataşacağı belli değil. Diğer tarafta tarihten bize düşman Yunan var.

4 tarafımız saçma sapan bize düşman ülke dolu. Ve bizim tek silahımız ne yazık ki insan gücümüz. Ve onu asker sayımız ile gösterebiliyoruz. Nato'nun en güçlü 2. ordusu olmak ile boşuna övünmüyoruz.

turkiye_komsu_yakin_ulkeler_haritasi.jpg

Birak 1 ayi su an 6 ay giden adam bile ne o kulturu ne de o mantigi anliyor. Cunku askeriye eski askeriye degil. Insanlar eski insanlar degil.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Azerbaycan kardeşimiz var. Ermenistanı adam yerine koymayın. İran ordusu hurda sadece füzeleri ve nüfusu var. Rusya zaten Ukrayna'da aldı boyunun ölçüsünü. Atinayı dümdüz eder ordumuz.
O hainler, diğerlerine de askerlik gereksiz, şöyle kötü, böyle bilmem ne propagandası yapıyor. Kanunlara göre askerlikten soğutmanın cezası bile vardı, yürürlükten kaldırıldı mı bilmiyorum.
Askerlikten soğutma hala yasak. TSK zaten profesyonel ordudan memnun. Tamamen profesyonel olması onlara kalmış.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Olaya birçok yönden bakmak lazım. Öncelikle bedelli olayı saçma fakir adam zorunlu gitmek zorunda kalıyor parası olan bastırıp parayı 20 gün tatile gidip geliyor. Ben 6 ay kısa dönem yaptım zordu ama bence gerekliydi. Çünkü olası seferberlik durumlarında savaş çıktığında eli silah tutan adama gereksinim olacak. Tamamen zorunluluk kalkarsa kim savunacak? Yeri gelecek belki aileni savunacaksın. Ben olaya bu şekilde bakıyorum.

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
Surada yapilan yorumlarin 1 tanesi bile askerlikten sogutmayla uzaktan yakindan alakali degil. Sapla samani birbirine karistirmayin.
Nasıl alakası yok? Askerlikte ayak işi yaptırıyorlar ne demek? Teknoloji varken boşuna askerlik yaptırıyorlar ne demek? Burada yazılanlar terör örgütü propagandası gibi neredeyse.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,540

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Nasıl alakası yok? Askerlikte ayak işi yaptırıyorlar ne demek? Teknoloji varken boşuna askerlik yaptırıyorlar ne demek? Burada yazılanlar terör örgütü propagandası gibi neredeyse.
Eziyet ediyorlarmı dedim? Geri hizmette bulunuluyor işte. Askerlik eskisinden daha rahat kolay ben askerliği kötülemiyorum. TSK da bunun bilincine vardı profesyonel asker sayısı arttırılıyor. Sen beni böyle bir şeyle suçlayamazsın haddini bil. Terör örgütü propagandasıymış. Şuan ülkesini koruyan akrabalarım var.

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
Eziyet ediyorlarmı dedim? Geri hizmette bulunuluyor işte. Askerlik eskisinden daha rahat kolay ben askerliği kötülemiyorum. TSK da bunun bilincine vardı profesyonel asker sayısı arttırılıyor. Sen beni böyle bir şeyle suçlayamazsın haddini bil. Terör örgütü propagandasıymış. Şuan ülkesini koruyan akrabalarım var.
Tek tek kimin ne yazdığını hatırlamıyorum ama totalde böyle şeyler yazıldı. Ayrıca sen haddini bil. Burada üstü kapalı propaganda yapıp sıkışınca "ülkesini koruyan akrabalarım" var.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Tek tek kimin ne yazdığını hatırlamıyorum ama totalde böyle şeyler yazıldı. Ayrıca sen haddini bil. Burada üstü kapalı propaganda yapıp sıkışınca "ülkesini koruyan akrabalarım" var.
Sıkıştımmı? :(
:sweatsmile:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Benim babam (kidemli bascavus) asker. Ben askeriyenin icerisinde buyudum zaten.

Babanı sormadım !

Sen askere gittin mi gitmedin mi ? dedim farkıdaysan. ( Benim dedimde 2.5 yıl askerlik yapmış babam 18 ay yapmış ne yapayım şimdi ! )

Şimdi askerlik 6 ay herkes için. Ve komple askerliğin kalkması mümkün görünmüyor.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
492
Bu konunun burada tartışılması bile çok çirkin. Ne demek "neden askerlik zorunlu"? Vatansız mısınız ulan?

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791

"Askerlik profesyonellerin işidir. Profesyonel askerliğe geçiş tamamlandığında askerlik zorunlu değil gönüllü olacak."
————————————————————
Zorunlu askerlik olduğu sürece herkes gidip askerliğini yapacak kimseye gitme denmiyor.

waderix ??

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
68
"Askerlik profesyonellerin işidir. Profesyonel askerliğe geçiş tamamlandığında askerlik zorunlu değil gönüllü olacak."
————————————————————
Böyle bir şey varsa konuyu açan kişiye cevap olarak bunu verirsiniz. Biri diyor ayak işleri yaptırıyorlar, öbürü diyor patates soyduruyorlar. Konu başka yerlere gidiyor. Askerlik hassas bir konudur. Böyle ileri geri konuşanları görünce sinirlerimize dokunuyor.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Böyle bir şey varsa konuyu açan kişiye cevap olarak bunu verirsiniz. Biri diyor ayak işleri yaptırıyorlar, öbürü diyor patates soyduruyorlar. Konu başka yerlere gidiyor. Askerlik hassas bir konudur. Böyle ileri geri konuşanları görünce sinirlerimize dokunuyor.
Asker arkadaşlarınızdan hiç konuşan olmadımı? Çevrenizde askerden gelip konuşan? Askerlikten kimisi çok memnun dönüyor kimisi tam tersi. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...