Ne yapacagım ben :(

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Yaş 22 lise mezunuyum, meslegim yok, bir bankada engelli kadrosunda asgari ucretle çalışıyorum.

Hayattan bezdim, bıktım, aldıgım para yetersiz geliyor arabam yok.

Gerçekten ölümün benim için hayırlı oldugunu dusunuyorum. Bu isi bırakmak istiyorum ama iş bulamıyorum, ya tezgahtarlık, yada temizlik görevlisi işi var bana göre. Ne iş yapacagımı şaşırdım, kendi işimi kurmak istiyorum ama tecrubem yok sermeyam yok.

En son eminönünde mısır satmak istiyorum ama daha önce hic denemedim acaba yapabilirmiyim ? neler gerekiyor hic bir fikrim yok.

Hić bir destegim yok, babam öldü, akrabalar bize düşman gibiler, millete bakıyorum herkes ne kadar mutlu altlarında son model arabalar, su gibi para harcıyorlar.

SELO BEY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
502
Negatif olma pozitif ol
Mesela şu kullanıcı adını bir değiştir öncelikle.

Kimse yoksul değil...
Allah yardım etsin:(:(

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Negatif olma pozitif ol
Mesela şu kullanıcı adını bir değiştir öncelikle.

Kimse yoksul değil...
Allah yardım etsin:(:(
Arkadaşı tanımıyorsun galiba :) Konu ve mesajlarını tek tek oku istersen .

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Arkadaşım güne kadar bu forumda abartmıyorum belki aynı sorundan 500 tane konu türettin ve bu konulara toplam bin tane mesaj gelmiştir. 1000 mesaj içerisinden artık bul kendini hayatın için bir şeyler yap. Birilerinin senin elinden tutmasını beklersen daha çok isyan edersin.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Senin derdini öyle kişilere anlatırımki keşke bende öyle olsaydım der
Gölge yerde çalışıyorsun belki klima vardır

Gel birgün beraber beton atalım kilit taşı döşeyelim pazar yeri temizleyelim tuvalet yıkayalım çöp arabasına binip çöp toplayalım kalıp çakalım
Kürek ve kazma ile kanal kazalım

Ne diyorsun bu işe gelde bir canını çıkarayım akşamaca ne güzel gölgede iş bulmussun bulanıyorsun

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
yolsulgencimiz her konusu isyan fakirlik parasızlık olumsuzluk üzerine kurulu pozitif lik ona ters
Adamın pozitif olması için bir sebep mi var allah aşkına? Büyük ihtimalle sürekli 9'dan 5'e çalışıp hiçbir sosyal aktivitesi olmadan yaşıyor, fakir. Tabii ki de gelip buraya içini dökecek. Bu gibi durumlarda karşıdaki kişiyle empati kurmak önemli. Konularını kitlemek değil.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Adamın pozitif olması için bir sebep mi var allah aşkına? Büyük ihtimalle sürekli 9'dan 5'e çalışıp hiçbir sosyal aktivitesi olmadan yaşıyor, fakir. Tabii ki de gelip buraya içini dökecek. Bu gibi durumlarda karşıdaki kişiyle empati kurmak önemli. Konularını kitlemek değil.
Maşallahın var ha kilitli konuya yazıyorsun işin şakası tabi bu arkadaşın gercekten bu şekil olduğuna inanan varmı forumda bilmiyorum ama tek bu arkadaş değil sabah işe gidip akşam gelen veya asgari ücretle çalışan o yüzden arkadaşın sadece bu tip konular açarak forumda acındırma isteği oluşturmak adaına konu açtığını anlayabiliriz ha bu arada arkadaşın ilk hesabı değil

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Maşallahın var ha kilitli konuya yazıyorsun işin şakası tabi bu arkadaşın gercekten bu şekil olduğuna inanan varmı forumda bilmiyorum ama tek bu arkadaş değil sabah işe gidip akşam gelen veya asgari ücretle çalışan o yüzden arkadaşın sadece bu tip konular açarak forumda acındırma isteği oluşturmak adaına konu açtığını anlayabiliriz ha bu arada arkadaşın ilk hesabı değil
Gelsin bide benle çalışsın akşama eve sağ giderse bende maaşımı ona veririm

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
O kadar üzülüyorum ki, buradakiler bile beni anlamıyor, ben çalışmaktan yakınmıyorum, bir şeye sahip olamamaktan, alım gucumuzden yakınıyorum. Amerikada ford mustang 25,000 dolar, bizde 500,000 lira

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Hayatta ezen taraf var ezilen taraf var. İkisinden biri olmazsa dünya düzeni kalmaz, yapacak bir şey yok. Amerikada arabaların daha ucuz olmasından bahsetmişşsin, tamam onlar daha kolay alabiliyorlar arabaları fakat yinede hayvan gibi çalışmaları gerekiyorlar alabilmeleri için, o 25 bin doları az para gibi düşünme, orada kiralar, vergiler ne kadar haberin var mı? Orada asgari ücretle çalışan 1+1 ev kiralayamıyor. Dolar kullanıyorlar ama aynı zamanda dolar harcıyorlar. Hayat hiçbir yerde kolay değil bunuda göz önünde bulundurman lazım.

Son düzenleme:

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Hayatta ezen taraf var ezilen taraf var. İkisinden biri olmazsa dünya düzeni kalmaz, yapacak bir şey yok. Amerikada arabaların daha ucuz olmasından bahsetmişşsin, tamam onlar daha kolay alabiliyorlar arabaları fakat yinede hayvan gibi çalışmaları gerekiyorlar alabilmeleri için, o 25 bin doları az para gibi düşünme, orada kiralar, vergiler ne kadar haberin var mı? Orada asgari ücretle çalışan 1+1 ev kiralayamıyor. Dolar kullanıyorlar ama aynı zamanda dolar harcıyorlar. Hayat hiçbir yerde kolay değil bunuda göz önünde bulundurman lazım.
2+1 daire 650 dolar kirası dolar harcamasına göre ortalama aynı bura gibi o para burda değerli olur
Alım güçleri ucuz sadece giğim kısmı pahalıymış meybe ve sebzeler tane hesabı bu yüzden hemen hemen aynı

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
yolsulgencimiz her konusu isyan fakirlik parasızlık olumsuzluk üzerine kurulu pozitif lik ona ters
abi bu arkadaş önceden de mi vardı ne ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaş 22 lise mezunuyum, meslegim yok, bir bankada engelli kadrosunda asgari ucretle çalışıyorum.

Hayattan bezdim, bıktım, aldıgım para yetersiz geliyor arabam yok.

Gerçekten ölümün benim için hayırlı oldugunu dusunuyorum. Bu isi bırakmak istiyorum ama iş bulamıyorum, ya tezgahtarlık, yada temizlik görevlisi işi var bana göre. Ne iş yapacagımı şaşırdım, kendi işimi kurmak istiyorum ama tecrubem yok sermeyam yok.

En son eminönünde mısır satmak istiyorum ama daha önce hic denemedim acaba yapabilirmiyim ? neler gerekiyor hic bir fikrim yok.

Hić bir destegim yok, babam öldü, akrabalar bize düşman gibiler, millete bakıyorum herkes ne kadar mutlu altlarında son model arabalar, su gibi para harcıyorlar.
Tasarruflu harcaman gerekiyor.
Ama İstanbulda falansan bilemem bide evin kiraysa ama evli değilsen ve çocuğun fln yada bakmak zorunda olmadığın biri yoksa o para sana hayli hayli yeter bence <3

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Askere gidip şehit olmak istiyorum fakat annem çok üzülüyor, böylede hayat cekilmiyor

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Askere gidip şehit olmak istiyorum fakat annem çok üzülüyor, böylede hayat cekilmiyor
Askere gidip kendine ölüm sebebi yaratırsan şehit değil, intihar etmiş olursun. Ve yaratıcı konular açın bence artık.

bvbMDZ.png