Ne kadar gelişirim ?

Bora Özdüzgün

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese selamlar. Yarın Fitness'a başlayacağım ve aklımda çok merak ettiğim bir soru var. Öncellikle 2 sene önce boyum 1.55-1.60 civarıydı ve kilom 65 idi. İyi basketbol oynuyordum fakat biraz kilolu olduğum için sıkıntı oluyordu ve yeni kulübümle beraber her gün 1 saat antrenman yapmaya başladım ve abartısız 1 ayda 8-10 kilo verdim. 1 sene kulübüme devam ettim fakat antrenörümüzün ailevi sorunları yüzünden kulüp kapandı ve bende başka bir kulübe gitmedim. Şu an boyum 1.74 kilom 70 ve yavaştan rahatsız olmaya başladım vücut endeksimin 23.1 olmasına rağmen. İzmirde Sportland diye bir spor salonu var ve oraya başlamak istiyorum fakat 1 ay gidebileceğim için 1 ayın bana ne gibi artıları olabilir? Ve benim için en önemlisi vücudumdaki gelişim 1 ayda yeterli seviyeye çıkarmı? Okullar açıldıktan sonra 2 tane dumble alıp çalışmaya evde devam edeceğim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. (Yaşım 16)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Elbette gelişirsin ama asıl gelişme o 1 aydan sonra başlar. Evde yapabileceğin hareketler çok kısıtlı + sürekli ağırlık artırarak çalışman lazım. Evinde bench vardır umarım. Salon şart bence. Ev ortamında o istek azalıyor zamanla.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kilonda aşırı bir durum yok illa ki fit olmak istiyorsan sporla beraber aynı kiloda kalırsın yağlar gider kas gelir kilon değişmez ama fit olursun bunun içni salona devam etmen lazım 1-2 ayda olacak şeyler değil düzenli çalışmayla olacak şeyler bunlar.Eğer evde çalışabilirim dersen de yapabilirsin ama en yüksek verimi salonda alırsın..Fakat sadece dumbell ile olacak şey değil tam bir gelişme istiyorsan.

Bora Özdüzgün

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbette gelişirsin ama asıl gelişme o 1 aydan sonra başlar. Evde yapabileceğin hareketler çok kısıtlı + sürekli ağırlık artırarak çalışman lazım. Evinde bench vardır umarım. Salon şart bence. Ev ortamında o istek azalıyor zamanla.
Mazur görün bench dediğiniz ağırlık sehpası demi? Boy uzamasını durdurduğunu duymuştum da ne kadar doğru bir bilgidir bu tartışılır. İnternette bulduğum antrenman programları var bunların bana getirisi olmaz mı ?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ağırlık sehpahası. Örnek;

311K3TN7YqL.jpg

Sadece 2 dumbell ile zor. Ayrıca takılma boy mevzusuymuş falan yaş kaç?

Bora Özdüzgün

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ağırlık sehpahası. Örnek;
Sadece 2 dumbell ile zor. Ayrıca takılma boy mevzusuymuş falan yaş kaç?
Yaşım 16, Aralıkta 17'ye giricem. Önerdiğiniz ağırlık sehpası varmıdır? 300 TL bütçem var.
Bide benim amacım fit bir vücuda sahip olmak sadece. Çünkü 2 sene öncesine kadar göbekten çok çektim gene çekmek istemiyorum :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ben buradan sehpaha önersem bile ağırlıkları cartı curtu var ve gene aylık 90-100 tl verdiğiniz salondaki kadar verim alamayacaksınız. Ben bu spora başlarken salonda başlanmasını öneriyorum, yardımcı olacak anlatacak birileri olmalı yanında çalışırken.

Bora Özdüzgün

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Keşke devam edebilsem 1 ay daha fakat okul zamanı hafta içi çok yoğun olucam ve sadece haftada 2 gün için 100 tl vermeyi pek mantıklı bulmuyorum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda haftada 2 gün bana ne kadar fayda sağlar?