Navigasyon hangisini alayım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yesil26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yesil26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir navigasyon almak istiyorum ama kararsız kaldım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Navitech QX-B513 ve Next YE-G 545 arasında kararsız kaldım. Başka üründe önerebilirsiniz.

Navitech ömür boyu güncelleme ile öne çıkıyor ama görüntü kalitesi ve seslendirmesini beğenmeyenler oluyor.
Next görüntü kalitesi ve çözünürlülüğü ile öne çıkıyor 3 yıl güncelleme var

Güncelleme önemli mi, daha çok şehir içlerinde lazım oluyor. Şehir içinde de yollar pek değişmez belki POI verisi güncellenir iş yerleri vs. diye düşünüyorum. Ömür boyu güncelleme ile görüntü kalitesi arasında kararsız kaldım.

Sizce hangi navigasyonu alalım.

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[video=youtube;eDBp1oiXUjQ]http://www.youtube.com/watch?v=eDBp1oiXUjQ[/video]

bu olmaz mı? :D

yesil26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olabilir ama o ne hangisi

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Garmin. Tek geçerim. ekranı küçük fakat seni heryere birtek o sapasağlam götürür. poileri iidir. özellikleri yeterl..

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
igo 8 veya igo primo kullanan bir cihaz al. çözünürlüğün yüksek olması iyi olur. çünkü düşük çözünürlükte ekran güneş ışığında görünmüyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bence alma. Bildiğimiz yolu, test etmek için navigasyona uyarak gittik. güngören'de ters yöne soktu bizi, az daha dayak yiyorduk. aptal alet. :P

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
piranha lar var.bozulsa bile 10 gün içerisinde yapıyorlarmış.ömür boyu güncelleme garantisi var.teknoloji marketlerine gidip test ederek al.bazıları dokunuşları algılayamıyor.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
http://www.tomtom.com/tr_tr/products/car-navigation/ Tomtom al pahalı ama iyidir. Piranha nın ise yeni haritası güzel.

Piranha Özellikleri

Online Trafik durum bilgisi ve Trafik durumuna göre Navigasyon yapabilme (Türkiye’de ilk kez: 11.08.2011 tarihi baz alınmış
ve Noterle tescil edilmiştir.)
• Google üzerinden adres arama ve bulunan sonuçlara navigasyon yapabilme (Türkiye’de ilk kez)
• Foursquare navigasyon özelliği Üye foursqure mekanları arama ve sonuçlara navigasyon yapabilme. Navigasyon sonunda ise otomatik check-in! (Türkiye’de ilk kez)
• Facebook üzerinde bulunduğunuz konum ve rota paylaşımı! (Türkiye’de ilk kez)
• Anlık Hava durumu bilgisi ve hava durumu tahmini (Türkiye’de ilk kez)
• Piranha Avantajlar dünyası .Çevrenizdeki alışveriş mekanlarında size özel indirimli kampanyalar. (Türkiye’de ilk kez)
• İstanbul,Ankara,Bursa ve İzmir ile birlikte şehirler arası yollar (En kapsamlı Trafik bilgisi)

Genel Özellikleri

• Genel navigasyon kullanım özellikleri
• 81 İl tüm Türkiye harita (Yılda en az 4 güncelleme ile beraber)
• Tarihi ve önemli yerlerin gerçek 3D Görsel ve bilgileri
• Kullanıcı dostu kolay kullanım ve şık tasarımlı ara yüz
• Türkçe sesli yönlendirme
• Yol tabelaları ve şerit bilgilerini görebilme
• Yol hız limiti bilgileri
• EDS Kameraları ve Trafik ışıkları ekleyebilme
• Radar noktası ekleyebilme
• Diğer ülkelerin haritalarını satın alabilme

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Piranha al.Ömür boyu harita güncellemesi var.İgo kullanıyor.Daha ne olsun.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tomtom, Garmin gibi firmaların ürünleri yerine Piranha, Navitech, Next gibi markaların ürünlerini almak daha mantıklı. Hem donanım olarak daha iyiler, hem sınırsız güncelleme ve ömür boyu (7 yıl) garantileri oluyor. Hemde fiyatları neredeyse yarı yarıya ucuz.
Seçtiğin ürünlerden ekran çözünürlüğü açısından Next öne çıkıyor. Navitech'te 480 - 272 piksel ekran mevcut.

yesil26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Navitech aldım düşündüm çizim yapmayacağım çözünürlülükten taviz verebilirim, güncelleme konusunda da yollar değişmese bile POI verileri değişiyor önemli zaten en güzel özelliğide bu birde çok hızlı.

ozkan003

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bence garmin tr'nin en iyisi 3 yıldır kullanıyorum ömür boyu güncelleme var fiyat olarakta 230 tl daha ne olacak ki?

Garmin

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Biraz geç oldu ama Ben Piranha Fuga aldım çok memnunum. Rota dışına çıkarsanız Yeniden hesaplaması gayet hızlı, sesli hız sınırı uyarısı var (ayarlarsanız), Türkçe sesli... Dilerseniz hız kameralarını da gösteriyor(muş) (Bunun yasadışı olabileceği söyleniyor, o yüzden denemedim) 5" ekranı var tavsiye edebilirim. Ömür boyu ücretsiz güncelleme. Daha yeni güncelledim.

PIRANHA FUGA 5" GPS NAVİGASYON CİHAZI 189 TL
(WorldCard 5 Taksit, WorldCard 10 Taksit, Axess 5 Taksit, Axess 10 Taksit, Havale)

pozi+if

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence alma. Bildiğimiz yolu, test etmek için navigasyona uyarak gittik. güngören'de ters yöne soktu bizi, az daha dayak yiyorduk. aptal alet. :P

Cihazda sorun yoktur. belediye yolu tersine çevirmiştir. Navigasyon nasıl takip etsin bunu:)

--- Mesaj Güncellendi ---

Biraz geç oldu ama Ben Piranha Fuga aldım çok memnunum. Rota dışına çıkarsanız Yeniden hesaplaması gayet hızlı, sesli hız sınırı uyarısı var (ayarlarsanız), Türkçe sesli... Dilerseniz hız kameralarını da gösteriyor(muş) (Bunun yasadışı olabileceği söyleniyor, o yüzden denemedim) 5" ekranı var tavsiye edebilirim. Ömür boyu ücretsiz güncelleme. Daha yeni güncelledim.
PIRANHAFUGA 5" GPS NAVİGASYON CİHAZI189 TL
(WorldCard 5 Taksit, WorldCard 10 Taksit, Axess 5 Taksit, Axess 10 Taksit, Havale)

Hız kameralarını gösterdiğini kullandığınızda nasıl tespit ediyorlar ki? Ayrıca cihazda öyle bir özellik varsa ve suçsa üretici ile uğraşsınlar.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Hız kameralarını gösterdiğini kullandığınızda nasıl tespit ediyorlar ki? Ayrıca cihazda öyle bir özellik varsa ve suçsa üretici ile uğraşsınlar.

Piranha kendince kendini korumaya almış. Standart olarak Bu özellik devre dışı geliyor. Ayasrlardan açmak isterseniz şöyle bir soru soruyor. "Bazı ülkelerde hız kameralarını takip etmek yasadışı kabul edilmektedir. BU özelliği açmak kullanıcının sorumluluğundadır. Yine de açmak istiyor musun." diyor..

Yalnız bunun bir radar algılayıcı olmadığı sadece daha önce hız kameraları bulunan koordinatlarının hatırlatılması yani 1 km önceden "bu yolda radar uygulaması vardır" tabelası gibi çalıştığını söyleyenler var.

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=510938

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hem ucuz olup hem de kaliteli firmadır Navitech. Bence tercih edebilirsin.
Piranha ucuzdur, teknik servis olarak cezbetmeye çalışıyor ama malzeme kalitesi düşük.

TomTom navigasyon ses değiştirme yetisiyle ön plana çıkmıştı (bkz. Lazca navigasyon :D) ama Navitech'in de ses dosyaları .zip formatında yani kolayca bilgisayarda açıp bütün sesleri değiştirebilirsin ;)

ykpdvrn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bak ben sana tek bir marka vericem adı "Oblio". Alabileceğin en iyi üründür. Bende Nav Plus X modelı var ve sorunsuz sekılde kullanıyorum. Başarsoftun yazılımını kullanıyor ve ömür boyu ücretsiz güncelleştirme var cihazda. Daha ne isteyebiliriz ki? Ben size sitenin linkini vereyim ordan da ayrıntılı inceleme yaparsınız. ttp://store.oblio.com.tr

Buda forum içinde ayrıntılı anlatım sayfası http://forum.shiftdelete.net/naviga...-oblio-nav-plus-x-navigasyon.html#post2083017

sahin83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oblio nav max ıgo 8 basarsoft harita saglayıcı ömürboyu ücretsiz güncelleştirme multi medya oynatıcı vede cok kullanıslı kesinlikle tavsiye ederim.:thumbup:

yavuzmu1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Navitech QX-B513 cihazı www.heranalisveris.com alışveriş sitesinden geçen ay aldım 1 aydır kulllanıyorum bence süper bir cihaz tavsiye ederim.

msubeydullah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oblio'nun bi modeli var ismini tam hatırlamıyorum. 250 lira civarı, camera girişi, bluetoothu, fm vardı. Ömür boyu da harita güncelleme veriyorlar.

zazian_12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tavsiye etmiş gerçi ama ben de yinelemek istiyroum. OBLIO'nun navigasyonlarına güvenebilirsin. Fiyat performans açısından bulabileceğin en mükemmel cihazlar. Özellikle Nv Plus X modelini tavsiye ederim. 5" boyutu var. Bir navigasyonda olması gereken özelliklerden daha fazlasına sahip. Ayrıca AV-IN girişi de bulunuyor. Kullandığı arayüz ise mükemmel diyebilirim. Çok stabil ve kullanışlı, kısa yolları çok iyi kullanılmış. Herşey gözünün önünde.
Tavsiye etmeyeceğim bir model ise, Tomtom. Eğer Tır şoförü değilsen Tomtom almayın. Çünkü tomtom'un kullandığı harita, Başarsoft'un haritası kadar ayrıntılı değil. Bizzat kendim test ettim. Başarsoftta bulduğum bir sokağı, TOmtom göstermiyor.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
7 ayda karar vermiştir herhalde :)

Ben şahsen navigasyon cihazlarına para vermem. Cep telefonuma yüklediğim programlar gayet başarılı. Navigasyon cihazlarından daha iyi olanlar bile var.

Eğer aracı sadece siz kullanıyorsanız, en iyi seçim navigasyonu cep telefonunda kullanmak. Yok aracı ve navigasyonu ailecek kullanacaksanız navigasyon cihazı alınabilir tabii ki.

Bir kaç yıla kadar bu cihazlar, hem otomobillerde standart donanım olarak geleceğinden, hem de akıllı cep telefonlarının donanım olarak gelişmesinden dolayı tarih olabilir.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 arkadaşım Nokia 5800 a navigasyon yüklenebildiğini, güzel çalıştığını fakat cihazın çok ısındığını, kısa sürede bataryayı tükettiğini söyledi.
Bunun üzerine navigasyon cihazını ayrı aldım.
İyisi olsun derken, pahalısını aldım. Konuşarak adres girme özelliği de var. Fakat bu özelliği çok kullanışlı değil. Adresi kendin girmen daha mantıklı olduğu için gereksiz fazladan para verdim.

Cihaz için önemli özellikte sık güncellemek gerekiyor. Bir yılı aşkın güncellemeden kullanılıyorsa, sonradan çıkmaz sokağa dönen yollarda tıkılıp kalıyor insan...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Navigasyon almak istiyorum. NAVITECH QX-M542 ve NEXT YE- G 5015 arasında kara veremedim, hangisini önerirsiniz ?

gurcu87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android telefonunuz warsa Buradaki Navigon EUROPA programi olan 60 Euro'luk programi 30 Euro'ya linkini göndereyim. icinde her ülkenin haritasi war, Türkiye dahil. Sabit radarlari da gösteriyor. Telefonunuz hangi dilde ise program da otomatikman o dile aciliyor.

GAZZEANTEP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Durun size ilginç bir yöntem sunayım :)
Şimdi bir daha düşün bakalım :)
gps%20cihaz%25C4%25B1%20almak.jpg

GERÇEKTENDE İLGİNÇ DEĞİL Mİ? :)