Natty Narwhal Alpha 1 yayınlandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

[video=youtube;MsV7gmZgGzg]http://www.youtube.com/watch?v=MsV7gmZgGzg[/video]

28 Nisan 2011 tarihinde yayınlanması beklenen Ubuntu 11.04 Natty Narwhal
için ilk adım sayılan Alpha 1 sürümü yayınlandı.

ISO dosyalarını indirip yükleyebilme imkanı ile birlikte, Ubuntu 10.10 kullanıcıları
için sürüm yükseltme (upgrade) seçeneği de kullanıcıların tercihine bırakılıyor.

Bu sürüm geliştiriciler içindir, hatalar ve diğer bazı sorunların çıkabileceğini
unutmayınız.

Neler yeni ?

• Unity
  • Firefox 4.0 beta 7
  • Kernel Linux kernel 2.6.37 RC3 (Final sürümün 2.6.38 ile geleceği belirtiliyor.)
  • GNOME masaüstü ortamı sürüm 2.32.1

ubn3002111.jpg

İNDİRME BAĞLANTILARI:

Ubuntu 10.10 masaüstü sürümlerinden yükseltme yapmak için:
(Upgrading from Ubuntu 10.10)

• Alt+F2 tuşlarına basarak açılan komut alanına
update-manager -d
yazın ve ENTER tuşuna basın

• Bu işlemden hemen sonra Güncelleme Yöneticisi açılacak ve "Yeni Dağıtım Sürümü '11.04' uygun durumda" hatırlatmasını yapacaktır.

• Upgrade (yükseltme) seçeneğine tıklayıp ekrandaki yönergeleri izleyerek yükseltme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kaynaklar:

http://www.ubuntu.com/testing/natty/alpha1
http://www.omgubuntu.co.uk/2010/12/ubuntu-11-04-alpha-1-released
http://news.softpedia.com/news/Ubuntu-11-04-Alpha-1
rise

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Güzel olmuş baya. 11.04 'de Gnome kullanılmıyordu yanlış hatırlamıyorsam dimi?

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
unity harika bir sistem ekranı en verimli şekilde kullanıyor ama benim lgx130 netbookta kasılıyor aynı bilgisayarda xp sorunsuz çalışıyor
inşalah buna bir çözüm getirirler

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
gnome + unity kullanıcak fakat ben 10.10'a unity kurdum açıkçası pek iyi olmadı. mac kullanıyormuş hissi verdi.
fareyi sağ üste fırlatıp tıkladığımda pencere kapanmıyorsa asabi olabiliyorum bazen.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
gnome + unity kullanıcak fakat ben 10.10'a unity kurdum açıkçası pek iyi olmadı. mac kullanıyormuş hissi verdi.
fareyi sağ üste fırlatıp tıkladığımda pencere kapanmıyorsa asabi olabiliyorum bazen.

Tek sorunu o olsa keşke :D Ubuntu tweak gibi birşeylerle düzeltilir.Videoda gördüğüm ve benimde 10.10 da yaşadığım pili tahmin ediliyor diyor ama tahminlerini bir türlü bana söylemiyor :D

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Şuan kuruyorum.. MErakla beklediğim bir sürümdü
Açıkçası Ubuntu da böyle bir yenilik görmeyeli seneler oluyor..
Kararlı sürümünün tutacağını zannediyorum

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Deneyelim de hangisini kuracağız bunların? Ubuntu Desktop and Server, Kubuntu, Xubuntu diye gidiyor. Sürücü bulma ve donanım tanıtma sıkıntısı çekmemek için hangisini tercih edelim rise? Bir yardım et arkadaşına. :) Bir de Pardus 2011'i deneyeceğim bu arada.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Deneyelim de hangisini kuracağız bunların? Ubuntu Desktop and Server, Kubuntu, Xubuntu diye gidiyor. Sürücü bulma ve donanım tanıtma sıkıntısı çekmemek için hangisini tercih edelim rise? Bir yardım et arkadaşına. :) Bir de Pardus 2011'i deneyeceğim bu arada.
Ubuntu Desktop:

PC (Intel x86) desktop CD For almost all PCs. This includes most machines with Intel/AMD/etc typeprocessors and almost all computers that run Microsoft Windows, as wellas newer Apple Macintosh systems based on Intel processors. Choose thisif you are at all unsure.

64-bit PC (AMD64) desktop CD Choose this to take full advantage of computers based on the AMD64 orEM64T architecture (e.g., Athlon64, Opteron, EM64T Xeon, Core 2). If youhave a non-64-bit processor made by AMD, or if you need full support for 32-bit code, use the Intel x86 images instead.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Dün gece kurdum ve şuan kullanıyorum.
Gerçekten şahane olmuş..
Compiz iile Unity'nin birlikte çalışması şaheser bence..
10.10 üzerine Unity kuran arkadaşlar; 11.04'de ki Unity'nin sizin yüklediğinizle alakası yok.
Örneğin 10.10 da kurduğunuz Unity ile masaüstüne sağ tık bile yapamıyordunuz ve pencereleri kapatamıyordunuz. Burada herşeyi yapabiliyorsunuz.
Kesinlikle tutacak olan bir dağıtım.

En önemliside yıllardır çektiğim yırtılma sorunu, bu sürümde tarihe karışmış. Hele şükür :biggrin:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Gerçekten şahane olmuş..
10.10 üzerine Unity kuran arkadaşlar; 11.04'de ki Unity'nin sizin yüklediğinizle alakası yok.
Örneğin 10.10 da kurduğunuz Unity ile masaüstüne sağ tık bile yapamıyordunuz ve pencereleri kapatamıyordunuz. Burada herşeyi yapabiliyorsunuz.

En önemliside yıllardır çektiğim yırtılma sorunu, bu sürümde tarihe karışmış. Hele şükür :biggrin:
Ben dün yükseltme yapmıştım, sorunsuz yükseltti, dediğiniz kadar var, çok hoş olmuş :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Gerçekten şahane olmuş..

Kullanıcı adına bakınca şahane olmaması gibi bir sonuç düşünülemezdi zaten. :D
Şaka bir yana indirdim ve en kısa zamanda (ya da geniş diyelim) deneyeceğim ben de.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kullanıcı adına bakınca şahane olmaması gibi bir sonuç düşünülemezdi zaten. :D
Şaka bir yana indirdim ve en kısa zamanda (ya da geniş diyelim) deneyeceğim ben de.

Natty:
sıfat
  1. zarif
  2. süslü
  3. ince işe yatkın

Narwhal:

1. ad
    1. deniz gergedanı

Hangisine bakarak şahane dedin? bilelim ki yanlış düşünmeyelim :D :D :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
83707258.png

O köşedeki şeyi görmeyin.

screenshotdistributionu.png

İndirmesi 2 dakika, yüklemesi paha biçilemez:

screenshotdistributionu.png

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Benim kullanıcı adıma istinaden öyle bir yorum yaptı gibi algıladım :) ve güzel espiriydi doğrusu :)

Evet esasen tam olarak amacım buydu. rise yanlış anladı sanırım, ya da bize başka bir şey anlatmaya çalışıyor. :D Neyse ben maça bakayım biraz.