Nasıl kilo alabilirim?

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Merhaba arkadaşlar. Pandemi başladığından beri ortalama 10 kilo verdim. Yemek düzenim bozuldu ve sadece hafta sonları kahvaltı yapıyorum.

Bu durumu nasıl düzeltebilirim, nasıl kilo alabilirim? Giydiğim şeyler artık olmamaya başladı. :/

Reaksiyon puanı
4,093
Merhaba arkadaşlar. Pandemi başladığından beri ortalama 10 kilo verdim. Yemek düzenim bozuldu ve sadece hafta sonları kahvaltı yapıyorum.

Bu durumu nasıl düzeltebilirim, nasıl kilo alabilirim? Giydiğim şeyler artık olmamaya başladı. :/
Hocam yemeklerden sonra tatlı yiyebilirsiniz . Kalorisi yüksek olan yemekler yiyebilirsiniz.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Acaba tam tersi olmuş olmasın nasıl kilo verdiniz?
Bi' bilsem. Tuhaf bir şekilde yemekten bir saat sonra acıkıyorum ama yiyesim de gelmiyor. Staj vs. derken bir de koşuşturma var, günü iki paket bisküviyle kapatıyorum. ??‍♀️

Siyahi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Harici bir sağlık sorunu yok ise (önce hekim kontrolü!)

• Yulaf ezmesi + ev yoğurdu (3 çorba kaşığı yulaf ezmesi günlük protein ihtiyacını karşılar)
  • Haşlama yumurta (sarısı max 2 adet çünkü kolestrol yapıyor fazlası)
  • Pirinç pilavı
  • Kaju
  • Karabuğday ekmeği (Proteini diğerlerinden en yükseği)
  • Beyaz et
  • Az içecek (kola,kahve,çay vs)
  • Az sigara

Kişisel tecrübelerim elbet liste uzarda uzar. Bir de stres yapmamaya çalış ;)

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
MSÜ için kilo almam gerekiyordu şöyle bir diyet uyguladım. Ev halkının yemek saatleri dışında günde 2 kez yulaf ezmesi ve akşamları 1 kutu ton balığı yiyordum. Evde tek kaldığımda öğün olarak hamburger ya da noodle yiyodum. Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta yiyebilirsin. 1 ayda 2 kilo kadar almıştım bu diyetle. Bırakınca düştüm tekrar. (Bunların dışında çok fazla fıstık ezmesi ve jelibon yiyordum o dönem, etkisi var mıdır bilmem)

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Harici bir sağlık sorunu yok ise (önce hekim kontrolü!)

• Yulaf ezmesi + ev yoğurdu (3 çorba kaşığı yulaf ezmesi günlük protein ihtiyacını karşılar)
  • Haşlama yumurta (sarısı max 2 adet çünkü kolestrol yapıyor fazlası)
  • Pirinç pilavı
  • Kaju
  • Karabuğday ekmeği (Proteini diğerlerinden en yükseği)
  • Beyaz et
  • Az içecek (kola,kahve,çay vs)
  • Az sigara

Kişisel tecrübelerim elbet liste uzarda uzar. Bir de stres yapmamaya çalış ;)
Çok fazla çay, kahve ve kola içiyorum. Hatta acıkınca üşenip bastırsın diye kola içtiğim de oluyor. Listeyi dikkate alacağım, teşekkürler.
MSÜ için kilo almam gerekiyordu şöyle bir diyet uyguladım. Ev halkının yemek saatleri dışında günde 2 kez yulaf ezmesi ve akşamları 1 kutu ton balığı yiyordum. Evde tek kaldığımda öğün olarak hamburger ya da noodle yiyodum. Kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta yiyebilirsin. 1 ayda 2 kilo kadar almıştım bu diyetle. Bırakınca düştüm tekrar. (Bunların dışında çok fazla fıstık ezmesi ve jelibon yiyordum o dönem, etkisi var mıdır bilmem)
Noodle yiyorum yemesine ama evdekiler pek sevmiyor. :D Onun dışında hamburger haftada maks. 3 kere yediğim oluyor. Ton balığı da aklımda, salatayla iyi gider. ?? Teşekkürler.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Bi' bilsem. Tuhaf bir şekilde yemekten bir saat sonra acıkıyorum ama yiyesim de gelmiyor. Staj vs. derken bir de koşuşturma var, günü iki paket bisküviyle kapatıyorum. ??‍♀️
Baklava gömün bayağı. Yanına Waffle da öneririm çok güzel kalori yapar. Ben bu yöntemleri kullandım ve şu anda nasıl kilo veririm diye düşünüyorum ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Baklava gömün bayağı. Yanına Waffle da öneririm çok güzel kalori yapar. Ben bu yöntemleri kullandım ve şu anda nasıl kilo veririm diye düşünüyorum ?

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok tatlı mideyi allak bullak ediyor ama deneyeceğim.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Sporcuların kullandığı bulk diye bir besin var. Çok azı bile fazlasıyla kalori içeriyor. Sağlıklı mı bilmem ama kullanıp kilo alan çok fazla insan var. Doktora falan sormak lazım.