Nasıl .bashrc dosyasına path eklerim?

Reaksiyon puanı
24
Bir dizini kalıcı olarak Path olarak eklemek istiyorum, LFS ile uğraşıyorum da $LFS kısmını nasıl ekleyeceğimi anlamadım. Biri el atabilir mi?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Kod:
PATH: /home/kullanıcı/dizin = $PATH
EXPORT /home/kullanıcı/dizin

Tam emin olamamakla birlikte bu şekilde (veya : ile = yerlerini değiştirerek) oluyor.

Reaksiyon puanı
24
Teşekkürler ikimize de. Bilgisayara kavuşur kavuşmaz deneyeceğim. Bu arada daha önce LFS kurmuş, yeri geldiği zaman yardım alabileceğim biri var mı? Daha başlangıçta biraz sıkıntılarım var da... :D

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
LFS denemedim gentoo yükledim ama kernel derlemek ayrı dert, use flagleri ayrı dert. Zaten bir sürü sorun çıktı. O yüzden derlenen dağıtımlardan uzak duruyorum. Tek artısı istediğin şekilde ayarlaman zaten ha bir de hız. Bir şey derlemek istersem abs yeter zaten.

Reaksiyon puanı
24
LFS denemedim gentoo yükledim ama kernel derlemek ayrı dert, use flagleri ayrı dert. Zaten bir sürü sorun çıktı. O yüzden derlenen dağıtımlardan uzak duruyorum. Tek artısı istediğin şekilde ayarlaman zaten ha bir de hız. Bir şey derlemek istersem abs yeter zaten.

Zaten sifirdan derlenen bir dagitimi adam edene kadar bayagi canim sıkılır. Olay sadece eglence ve deneyim üzerine kurulu. Hem degisik bir basarmis olurum hemde kafa dagitacak bir seyler olur. Yoksa sorun cikarmasin diye OpenSuSE kuran adamim, main dagitim olarak LFS kullanmam :D