Nan Arch! Nereye Gittin?!

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya arkadaşlar, hala şoktayım ben. :D

Az önce çok sakin bir şekilde Arch ISO'mu tekrar CD'ye yazdırdım. Hatta ilk başta dalgınlıkla core ISO'sunu yazdırmışım, o sebeple kurulumu yapamadım. İkinci yazdırışımda da ne olur ne olmaz diye 10x hızla yazdırdım (CD'ye). Ardından güzeel güzel kuruluma geçtim. İlk defa Arch kurmuyorum (Son da olmayacak.), o sebeple tanıdık olduğum mavi arayüzle işe başladım. Kurulumu yaparken bu sefer linux.org.tr'yi kaynak aldım, bir de base-devel'ı seçmedim (kurulum daha çabuk bitsin diye). sda6'da Ubuntu var. sda7'de Pardus var. sda8'de de /home dizinim var. Ben tabii ki de sda7'yi seçtim. ext4 olarak biçimlendirmesini istedim tekrar ve kuruluma geçtim. Paketleri yaklaşık 16 dakikada hiçbir problem çıkmaksızın indirip kurdu. En son GRUB'u ayarlayıp, sistem dosyalarını düzenleyip, parolamı ayarlayıp yeniden başlattım. GNOME kuracaktım, yalnız geri dönmeden önce bir salisede kafamı kurcalayan bir şey oldu. GRUB'da hala Pardus görünüyordu. Ben alışık olduğumdan salak gibi garipsemedim. :D Döndüğümde ise yaptığım hiçbir şeyden, yüklediğim hiçbir paketten, biçimlendirdiğim hiçbir bölümden eser yoktu.

-Hayal görmüş olabilir miyim?

İlacımı bıraktığıma göre hayır.

-Başka bir bölümü uçurmuş olabilir miyim?

Az önce kontrol ettim hepsini, hayır.

-Peki ben deli miyim?

Sanırım evet. :)

Yalnız şöyle bir şey oldu kurulum esnasında. Paketler indirilirken (97 MB) canım sıkıldı ve ikinci konsolu açtım. root olarak giriş yapıp konsolla konuşmaya başladım. :D En son "yes yes.." yazdım, çıldırdı konsol. Aşağı doğru bir sürü "yes.." yazmaya başladı. Öyle ki bu kurulum boyunca hiç durmadı ve sistemi deli gibi yordu. Kapatamadım da, işlem yaptırmadı bana kesinlikle. :D Acaba, diyorum; bununla mı ilgisi vardı?

Ya öyle bir şey ki... Nan, dedim. Açtım baktım, CD içerisinde. :D CD'yi çıkardım, hiçbir şeyden eser yok. Bu nalet Arch nereye yükledi 300 küsür MB'lık veriyi? Ve neden Pardus silinmedi? Neden sda7 hala sapasağlam duruyor? Neden ben hala şoktayım? :D

Aynen şöyleyim:

shocked_girl.jpg

:D

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Konu başlığı yakışık olmamış,

İlacını almaya devam etsen iyi olacak,

Sıfırdan bir format daha iyi olmazmı!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ben sana sen Arch kuramazsın demiştim. :D

Bir bildiğimiz varda konuşuyoruz burada. :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
TinyCore yükledi isen normal :D
Tinycore çalışan cd :D

Bu arada benimkide delirdi galiba :D
wjdgf6.png

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hayır, önceden de yaptığım gibi netinstall ISO'sunu kullandım.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
dün bende netinstall ile deneyeyim dedim. Kudum, sorun çıkarmadı ama kdemod paketlerini kurduktan sonra kdm yazdım ekran karardı ve geri konsola düştüm :) daha önce en çok giriş ekranını görmüştüm. orda da kullanıcı adı ve şifre yazdıktan sonra geri giriş ekranına dönüyordu :) şimdi tekrar Chakra-Project ile kurulum yapıyorum. her ne kadar alfa düzeyinde olsalar da iyi iş çıkarmışlar :)

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
thedeli, kdemod da bende sorun yaşamıştım. Tavsiyem "kdebase-workspace kdebase-konsole kdebase-dolphin" paketlerini kur. Sonradan ihtiyacına göre istediğin paketleri indirirsin.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Jea bence Pardusa biraz daha alışman gerektiği için, Pardus kendisinin kaldırılmasına izin vermemiştir :tt2:*Buna benzer bir şey benim de başıma gelmişti ama ikinci defa yüklediğimde düzeldi (başka bir dağıtımdı).

Bu arada sınava girdin herhalde, hadi geçmiş olsun :)

funnybear

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaşlar, hala şoktayım ben. :D

Az önce çok sakin bir şekilde Arch ISO'mu tekrar CD'ye yazdırdım. Hatta ilk başta dalgınlıkla core ISO'sunu yazdırmışım, o sebeple kurulumu yapamadım. İkinci yazdırışımda da ne olur ne olmaz diye 10x hızla yazdırdım (CD'ye). Ardından güzeel güzel kuruluma geçtim. İlk defa Arch kurmuyorum (Son da olmayacak.), o sebeple tanıdık olduğum mavi arayüzle işe başladım. Kurulumu yaparken bu sefer linux.org.tr'yi kaynak aldım, bir de base-devel'ı seçmedim (kurulum daha çabuk bitsin diye). sda6'da Ubuntu var. sda7'de Pardus var. sda8'de de /home dizinim var. Ben tabii ki de sda7'yi seçtim. ext4 olarak biçimlendirmesini istedim tekrar ve kuruluma geçtim. Paketleri yaklaşık 16 dakikada hiçbir problem çıkmaksızın indirip kurdu. En son GRUB'u ayarlayıp, sistem dosyalarını düzenleyip, parolamı ayarlayıp yeniden başlattım. GNOME kuracaktım, yalnız geri dönmeden önce bir salisede kafamı kurcalayan bir şey oldu. GRUB'da hala Pardus görünüyordu. Ben alışık olduğumdan salak gibi garipsemedim. :D Döndüğümde ise yaptığım hiçbir şeyden, yüklediğim hiçbir paketten, biçimlendirdiğim hiçbir bölümden eser yoktu.

-Hayal görmüş olabilir miyim?

İlacımı bıraktığıma göre hayır.

-Başka bir bölümü uçurmuş olabilir miyim?

Az önce kontrol ettim hepsini, hayır.

-Peki ben deli miyim?

Sanırım evet. :)

Yalnız şöyle bir şey oldu kurulum esnasında. Paketler indirilirken (97 MB) canım sıkıldı ve ikinci konsolu açtım. root olarak giriş yapıp konsolla konuşmaya başladım. :D En son "yes yes.." yazdım, çıldırdı konsol. Aşağı doğru bir sürü "yes.." yazmaya başladı. Öyle ki bu kurulum boyunca hiç durmadı ve sistemi deli gibi yordu. Kapatamadım da, işlem yaptırmadı bana kesinlikle. :D Acaba, diyorum; bununla mı ilgisi vardı?

Ya öyle bir şey ki... Nan, dedim. Açtım baktım, CD içerisinde. :D CD'yi çıkardım, hiçbir şeyden eser yok. Bu nalet Arch nereye yükledi 300 küsür MB'lık veriyi? Ve neden Pardus silinmedi? Neden sda7 hala sapasağlam duruyor? Neden ben hala şoktayım? :D

Aynen şöyleyim:

shocked_girl.jpg

:D

benzer bi sorun bendede oluştu
aynen bende kuramadım