Mutluyum Çünkü (.........................)

EmremYunus

Asistan
Reaksiyon puanı
2

GÜZEL BAKAN GÜZEL GÖRÜR, GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR, GÜZEL DÜŞÜNEN HAYATTAN LEZZET ALIR...

İnsan, varlıklar içinde Allah'ın bütün sıfatlarına mazhar olan yegane varlıktır.

O Allah'ın üstürlabıdır. Yüce Allah, insanı kendinden bizzat bilgin, bilen ve bilgili yarattığından, insan da kendi varlığının üstürlabında, zaman zaman Allah'ın tecellisini ve eşsiz güzelliğini görür.
Her şey insandadır. O, Allah'ın Cemalinin aynasıdır. Bunun için insan her dilediğini kendisinden istemelidir.
Adem'i kendi suretinde yarattı, hadisi gereğince Allah, insanda kulluğun sıfatına zıt olan Allahlık sıfatını ödünç olarak bulundurmuştur.
İnsan büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır. Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki içindekileri okuyabilsin.
İnsan konuşan bir hayvandır, derler. Şu halde o, iki şeyden müteşekkildir. Bu dünyada onun hayvanlık tarafının gıdası, bu şehvet verici şeyler ve arzulardır. Özünün, yani insanlık tarafının gıdası ise bilgi, hikmet ve Allah'ın cemalidir. İnsanın hayvanlık tarafı Hak'tan, insanlık tarafı ise dünyadan kaçmaktadır.
Her insan büyük bir alemdir.
İnsan düşünceden ibarettir, geri kalan et ve sinirdir.
İnsanda o kadar büyük bir aşk, hırs, arzu ve üzüntü vardır ki yüzbinlerce alem kendisinin olsa yine huzur bulamaz. Bu zevklerin, arzuların hepsi bir merdivene benzer. Merdiven basamakları oturup kalmak için elverişli değildir; üzerine basıp geçmek için yapılmıştır. Uzun yolu kısaltmak, ömrü bu merdiven basamaklarında heder etmemek için çabuk uyanan ve durumu bilen insana ne mutlu!
Hz. Mevlâna M. Celaleddin-i Rumi (K.S.)

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
4 aylık oğlumun gülümsemesi mutluluk için bana yeter.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Mutluyum çünkü, şu an iş öncesi bilgisayara geçmenin keyfini yaşıyorum. :mrgreen:

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
mutluyum çünkü, mutsuz değilim.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Mutluyum, çünkü sevgilimin benden çok istediği, kısacık da olsa şiir yaz demesine rağmen yapamam dediğim halde akrostiş şiir yazdım:) sabah görünce mutlu olur ben de mutlu olurum inşallah hep böyle gider...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
mutluyum çünkü nişanlandım, mutluyum çünkü ocakta düğün var :) aslında hayatım kararacak hatta kararmaya başladı bile ama hehe

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Çünkü; her ne sebep olursa olsun müthiş anlayışlı bir Sevgilim var. Bundan iyisi can sağlığı..

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
şirkete beleş kahve makinası koymuşlar. sıcak çikolatasından neskafesine 10 farklı çeşit var. bugün bitirebilirmiyim acaba :D

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
mutluyum çünkü mutsuz değilim.......

TrToo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mutluyum çünkü İNCİCİYİM :D

seni küçük liseli

SwateR