Müslüm Gürses Vefat Etti!

EropaKING

Profesör
Katılım
29 Temmuz 2009
Mesajlar
1,652
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
Vay be Müslüm Baba... Lise yıllarımız seninle geçti...
Kederlendik seni dinledik, Efkarlandık seni dinledik, Sevdik Seni Dinledik, Sevildik Seni Dinledik, Üzüldük gene seni dinledik...Ama adam gibi dinledik...
Sevdiğimizin açtığı yaralara seninle, sesinle derhem bulduk.. Sabrettik Uzaktan Uzağa Sevse de yeter dedik..

Hasılı, sevdik seni be Üstat... Sevabınla günahınla.. Rabbim hatalarını affetsin, mekanını cennet eylesin.
Gülüşünle hatırlanacaksın, Müslüm Baba...Güle Güle...
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
İnsanlara isyanı, küfrü ve şirki öğreten bir insan. Sevmezdim, dinlemezdim. Allah en iyisini bilir.
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
[h=3]İbrahim Tatlıses'ten şoke eden Müslüm Gürses açıklaması[/h]
030320131350150980418_2.jpg


İbrahim Tatlıses, usta sanatçı Müslüm Gürses'in vefat haberinin ardından şaşırtan bir açıklama yaptı.


İşte İbrahim Tatlıses'in açıklaması:

Senaryo hastanenin aynen planladığı gibi gitti. Baba zaten 1 hafta önce vefat etmişti. Bununla ilgili menajerinin de haberi vardı. Benim de haberim vardı. Hatta hastaneden bir doktor Müslüm Babanın ex olduğunu fakat ailesine söyleyemedikleri için cihaza bağlı tuttuklarını bizzat benim bir yakınıma söylemiş. Doktorlar kimi uyutuyor. Babanın beyin ölümü bir hafta önce gerçekleşmişti zaten. Ben bunu dün akşam sayın Sağlık Bakanımızla, Sezen Aksu’yla ve ayrıca Hülya Avşar’la da paylaşmıştım. Babanın ölümü kalp yetmezliği, akciğer falan filan değil. Resmen yoğun bakımda kaptığı mikroptan öldü. Dün akşam sayın Sağlık Bakanımıza babanın birkaç gün önce yaşadığı yönünde yapılan açıklamaların yalan olduğunu, yarın hastanenin ölüm haberini duyuracağını söylemiştim. Ve aynen de öyle oldu.

Rahmetli babamın da dediği gibi ölü bizim Allah rahmet eylesin.

Babaya Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah mekanını cennet etsin…


İbrahim TATLISES


kaynak
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
yemin ediyorum o morgk"tan tekrar birkez daha sağ çıkacağına bilsem,bana böyle birşey söyleseler,bugün bende ayaklarına kapanırım baba senin

zeynep kardeşim, hepimiz üzüldük, rahmetler diledik... büyük sanatçıydı, güzel insandı, sade şarkıları ve sanatçı yönüyle değil, halkın içinden biri olması ve hep gülen yüzüyle de gönüllerimize taht kurmuştu... ne ki, siz çok fena abarttınız, bir insan Allahtan başka hiç kimsenin önünde eğilmez ve hele bu gerçek bir baba bile olsa, hatta peygamber dahi olsa hiçbir insanın ayaklarına kapanmaz, kapanamaz, bu şirktir, haramdır ve büyük günahtır.

acınızı paylaşmakla beraber, bu tür taşkınlıkların çok yanlış olduğunu belirtmeden geçemedim.

unutmayın, her fani ölümlüdür, Allahtan geldik ve yine o'na döneceğiz. er ya da geç.

hepimizi bekleyen mukadderat bu, sabırlı ve mutedil olun, onun için rahmet dilemekten başka elimizden bişey gelmez artık.
 

mahmuTS

Öğrenci
Katılım
3 Aralık 2011
Mesajlar
41
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tatlıses'ten şok Müslüm Gürses iddiası

Ekli dosyayı görüntüle 9184İbrahim Tatlıses, usta sanatçı Müslüm Gürses'in vefat haberinin ardından şaşırtan bir açıklama yaptı.

İşte İbrahim Tatlıses'in açıklaması: Senaryo hastanenin aynen planladığı gibi gitti. Baba zaten 1 hafta önce vefat etmişti. Bununla ilgili menajerinin de haberi vardı.

Benim de haberim vardı. Hatta hastaneden bir doktor Müslüm Babanın ex olduğunu fakat ailesine söyleyemedikleri için cihaza bağlı tuttuklarını bizzat benim bir yakınıma söylemiş. Doktorlar kimi uyutuyor. Babanın beyin ölümü bir hafta önce gerçekleşmişti zaten. Ben bunu dün akşam sayın Sağlık Bakanımızla, Sezen Aksu’yla ve ayrıca Hülya Avşar’la da paylaşmıştım. Babanın ölümü kalp yetmezliği, akciğer falan filan değil. Resmen yoğun bakımda kaptığı mikroptan öldü. Dün akşam sayın Sağlık Bakanımıza babanın birkaç gün önce yaşadığı yönünde yapılan açıklamaların yalan olduğunu, yarın hastanenin ölüm haberini duyuracağını söylemiştim. Ve aynen de öyle oldu.Rahmetli babamın da dediği gibi ölü bizim Allah rahmet eylesin. Babaya Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah mekanını cennet etsin…

KYNK
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
az bi yukarı baksaydın bu haberin verilmiş olduğunu görürdün [MENTION=210992]mahmuTS[/MENTION]. :)
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
Allah taksiratını affetsin.
 

ahmeta

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
2,328
Reaksiyon puanı
36
Puanları
48
ALLAH günahlarını affetsin... :(
 

komoL

Asistan
Katılım
2 Aralık 2009
Mesajlar
265
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
inna lillahi ve inna ileyhi raciun
Allah[cc]rahmet eylesin ameliyle değil rahmetiyle mukabele etsin.
[video=youtube;Isrpjt1DVts]http://www.youtube.com/watch?v=Isrpjt1DVts[/video]
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
VEDA

Yanılmıyorsam Pablo Neruda’ya ait bir sözdür; ‘Şiir, yazanın değil, ona ihtiyacı olanındır!’

Eğer, şiir böyle ise şarkıda hiçbir mülkiyet hakkı söz konusu olamaz diye düşünüyorum. Çünkü şarkı daha fenadır ve (elbette her şarkı için söylemediğimi biliyorsunuz) neredeyse insana dair hiçbir şey yoktur ki, bir şarkı ile kesişmesin. Sevdalar liste başı elbette. Ayrılık, özlem, vuslat… Yaraları insanın sonra… Acıları, öfkeleri, hayal kırıklıkları. Hepsinin karşısına denk gelen bir şarkı, türkü, bozlak illa ki vardır.

Tanımak tuhaf şeydir, yan yana olmakla, uzun süre beraber kalmakla ilgili değildir sevgili okur. Hiç görmediği, görüşmediği halde tanışanların olduğunu en çok sizler bilirsiniz. Yaralar ve acılar en iyi tanışanlardır. Müslüm Gürses, bu nedenle toplumu çok iyi tanıyordu. Acılarından biliyordu memleketini.
Bu nedenle beyaz adam çok bilmez ve anlayamaz bu tanışıklığı.

Siz bakmayın her şeyi hoyratça tüketim malzemesi yapabilen popüler kültürün son zamanlarda Müslüm Baba’yı da ele geçirdiğine. Reklamlarda, magazin programlarında boy göstermesine bile sevenlerinin ‘eyvallah’ diyebileceği kadar samimi ve yakın bir tanışıklıktı bu aslında. En derin acılara sahip olanların bile insanlara gösterdikleri bir yönü vardır. Yaralarını örterek yaparlar bunu. Kendisine uzak duranlara yaralarını gizleyerek, kendini göstermenin bir yolu olarak keşfetmişti belki tüketim düzlemini. Bilmediği için dudak bükenlere, ‘gülsünler ama bilsinler’ diyerek.

Hastalık sürecinde anladık bunun doğru olduğunu. Yıllar boyu küçümseyerek, horlayarak itenler bile bir başka yaklaşıyordu artık Müslüm Gürses’e. Müslüm Baba’ya uzak durmak, bu toplumun acılarına uzak durmak demekti. Aradaki bu lanetli mesafeyi kendi aşmak istedi büyük sanatçı. Adımların hepsini kendi attı. Çünkü sahici yaraları vardı Müslüm Gürses’in. Güzel ses herkeste olabilir. Görüyorsunuz işte, şarkı yarışmalarında onlarca ses beliriyor ve bir su baloncuğu kadar bile sürmüyor etkileri. Müslüm Gürses’in etkisinin uzun ve derinden olmasının en büyük nedeni, yaralarının, dinleyicilerinin yarasına denk gelmesindendir. Annesi öldürülmüştü ve katil babasıydı… Belki de bütün şarkıları, bu yaranın kabuk bağlamasını önlemek içindi Gürses’in. Sonrasında geçirdiği kaza ve mucizevî şekilde kurtuluş.

Bir ülkeyi acının prizmasından görebilmek herkese nasip olabilecek bir şey değil. O yüzden bu görüş ve paylaşıma sahici diyoruz. Kolay anlaşılabilecek bir denk geliş değildir bu.

Seneca, ‘Hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir’ diyor. Belli ki Müslüm Baba’yı tanımak nasip olmamış. Zira, derin acıları dile getirebildiği için farklı ve etkiliydi Gürses. Hangi türde olursa olsun, onun yorumladığı bir şarkı bambaşka bir dile dönüşürdü. Acının diline…

Bir tek şımarık cümle, bir tek fena kelam duymadı kimse onun ağzından. Her derin acı sahibi gibi konuşmazdı, ağzını ancak dertli bir şarkı söyleyeceği zaman açardı ve yarasından yakalardı insanları. Emin olun, çok nadirdir böyle bir şey. Çok istisnai bir durumdur. Sevinçleri de farklıydı, korkuları da… Gözyaşında gizlerdi sevinçlerini ve ‘unutursun diye’ çok korkardı mesela…

Anlamayanlar yine anlamayacaktır ama Müslüm Gürses bir ihtiyaçtı ve kendine ait bir şey değildi şarkıları. Çok kişinin, çok şeyine karşılık geliyordu. Belki de bu nedenle, bizim toplumu anlamak için Müslüm Gürses’in sesi ve tınısından yola çıkmak gerekiyordu.

Veda’ydı son albümünün adı ve şöyle diyordu:

“Dünyayı sevenler veli değildir.
Canı terk edenler deli değildir.
İnsanoğlu gamdan hali değildir
Her birini bir efkâra yazmışlar.”


Mekânı cennet olsun...



 

tachyon

Doçent
Katılım
29 Eylül 2008
Mesajlar
598
Reaksiyon puanı
59
Puanları
28
Ustayı analım...
[video=youtube;36PPmL37Tp8]http://www.youtube.com/watch?v=36PPmL37Tp8[/video]
 

keremyilmaz

Asistan
Katılım
3 Mart 2013
Mesajlar
130
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Minur Özkul için de aynı şeyi yapmışlardı.
Durumu ağır olmasına rağmen öldü haberleri dahi çıkmıştı.

Arada bir 2 dublenin yanında iyi giderdin Müslüm Baba, mekanı cennet olsun.
 

DumDumaq

Dekan
Katılım
17 Ocak 2013
Mesajlar
5,084
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
[video=youtube;GK8pEEEJbYM]http://www.youtube.com/watch?v=GK8pEEEJbYM[/video]
 

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Katılım
2 Ekim 2012
Mesajlar
1,498
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
O değilde adamı defin ederken bari rahat bırakın. Kral TV canlı olarak veriyordu denk geldim bakıyım dedim.

Adamın cenaza törenini rezil ettiler. Tabutu parçaladılar. Ağlasam mı gülsem mi bilemedim.
 
Üst