- Konuyu başlatan
dadaş27
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7
Yani, o da doğrudur..Dediğin saçma olur, Türkiyeyi konuşuyor olmanız dünyadan örnekler vermenize engel değil. Vereceğiniz örneklerin birçoğu zaten dünyadaki diğer ülkeler üzerinden olacaktır, aksi halde konuştuğunuz herşey hava kalır.
Senin dediğine göre sanayiyi savunurken, dünyanın süpergüçlerinin hepsinin sanayi devleti olduğunu söylemek de geçersiz olur ki bu yanlış, sanayiyi savunanların en güçlü maddesi bu olacaktır çünkü.
Zaten dünyadan bağımsız yada onları yoksayarak ne tarımdan, ne sanayiden, nede gelişmişlikten söz edilebilir, referans alacağın ve örnekleyeceğin birşeyler olmalı ki tartışma bir temele otursun.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Ayrıca adam sana Brezilyadan bahsetmiyecek, tarım ile gelişilebileceğini anlatacak, hangi politikaların izlenmesi gerektiğini Brezilyadan kopya çekeren anlatacak, sen "hayır böyle birşey mümkün değil, dünyada örneği yok, başarılı olamaz" diyeceksin, adam da sana bunu başaran ülkelerin olduğundan ve aynı yöntemi izlersek bizim de başarılı olabileceğimizden bahsedecek.
Google'da arama yapınca ilk bu sayfa çıkıyor, eminim görmüşlerdir burayı.
Şaka bi' yana, münazarada kağıdı eline akıp yazı okumayan iki grup vardı onlar da geçen biz ve karşımıza çıkan grup. Diğer sınıfları izledim, hepsi aynı şekil.
Bizim rakibimiz olan sınıfı da izledim, yine büyük konuşmiyim ama bizi yenebileceklerini sanmıyorum, yani umarım kazanmayı hak ederiz.