Be5tE
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 5
2 YILDA YARIM MİLYON OKURA ULAŞAN BİR KİTAP!
javascript:newWindow1();
HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR, "EN BAŞARILI BAŞARI KİTABI" OLDU!
Adı: HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR!
Yayınevi ALFA.
Fiyatı: Normal: fiyat 4 YTL
Ciltli: 7.5 YTL.
İlk Baskı: 100.000 adet.
Kapak tasarım: Emrah Yücel.
Yayın tarihi: Kasım 2005
HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR.
Mümin Sekman
Her Şey Seninle Başlar, bir sosyal başarı kitabıdır. Kitabın içinde yerel ve evrensel örneklerle, başarısızlığın nasıl öğrenildiği ve başarılı olmanın nasıl öğrenilebileceği anlatılıyor. Kitabın temelindeki soru şu: Neden başarısızız, nasıl daha başarılı olabiliriz?
Her Şey Seninle Başlar, Türkiyede kendini geliştirme bilincini yaygınlaştırmayı ve kişisel gelişimin saygınlığını artırmayı amaçlıyordu. Bunda başarılı da oldu.
EN "BAŞARILI" BAŞARI KİTABI!
"Başarıyı öğreten kitap" olarak çıktığı yolda kitabın kendi başarı öyküsü de oluştu. 2 yılda 500.000 okura ulaşarak "en başarılı başarı kitabı" oldu. Çünkü Türkiyede bugüne kadar hiçbir kişisel gelişim kitabı bu kadar satmadı. Her şey seninle başlar, sadece kişisel gelişim değil eğitim ve psikoloji kategorilerinde de en çok satmış kitap oldu. Kitabın satış temposunun aynı hızda devam ediyor olması, "long seller" olacağının bir işareti kabul ediliyor.
500.000 RAKAMI NEDEN ÖNEMLİ?
Kitabın sosyal misyonu tam olarak gerçekleştirebilmesi için 500.000 rakamını geçmesi gerekiyor. Çünkü Türkiyede bir kitap, 500.000�i geçtiği anda, o alana kültürel bir kırılma noktası oluşturuyor. Örneğin Duygu Asena�nın "Kadının adı yok" kitabı 10 yılda 520 bin sattı.
Bu miktarda insanın alması demek, iki üç katının okuması, 10 katının etkilenmesi demektir. Türkiyede feminist hareketin "kırılma noktası" bu kitaptır. Aynı şekilde "Çılgın Türkler" de 500.000�i geçenlerden. Her Şey Seninle Başlar, kişisel gelişim alanında bu kırılma noktasına ulaşmış durumda..
PSİKOLOJİK RED BULL GİBİ KİTAP!
Her Şey Seninle Başlar, �yılgın Türkleri çılgın Türklere çeviren kitap� diye tanımlanıyor. Siyasi anlamda değil, psikolojik anlamda!
Başarı motivasyonunu kaybetmiş, engeller karşısında kolayca vazgeçen, geçmişte yaşadığı başarısızlıklardan dolayı deneme cesaretini kaybetmiş, yaşam yorgunları için için bir tür "psikoloji enerji içeceği!
Kitap sadece bireysel motivasyon yaratmakla kalmayıp, Türkiye�de pozitif başarı kültürünü savunanların, arabesk başarı kültürüne karşı çıkanların da sesi oldu.
Çevresindeki insanları olumlu yönde değiştirmek isteyenlerin anlatmak istediklerini en iyi şekilde özetlemesi nedeniyle, çok sayıda insan kendi okumasıyla kalmadı, bir çok tanıdığına hediye etti.
ÜNLÜLERİN BAŞUCU KİTABI OLDU!
Kitabı Hülya Avşar ATV deki programında izleyicilerine şöyle tavsiye etti: "Kitabın özelliği şu, bunu okuduğunuz zaman kendinizi o kadar farklı yerlerde hissediyorsunuz ki, hayata bakış açınız o kadar değişiyor ki, o yüzden bu tür kitapların okunması gerektiğini düşünüyorum."
Kitabı Özcan Deniz de web sitesinde bir yazısında önerdi. Tamer Karadağlı, hem tavsiye etti hem de Lütfi kırdardaki "2006 başarı zirvesi"ndeki Mümin Sekman�ın Her Şey Seninle Başlar adlı konferansına misafir olarak katıldı.
Ajda Pekkan, Seda Sayan ve Deniz Akkaya da kitabı çevresine tavsiye edenlerden.
HAKKINDA BİR YILDA 1.000�DEN FAZLA HABER ÇIKTI!
Ajans Press�in "en gündemdekiler 2006" raporuna göre "hakkında en çok haber çıkan yazarlar 2006" sıralasında Mümin Sekman 1.104 haberle Türkiyedeki tüm yazarlar içerisinde 8. oldu.
KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI
Çaresizlik öğrenilmiştir.
Başarılı olmak da öğrenilebilir.
Sende sandığından fazlası var!
Gelebileceğin en iyi yerde değilsin.
Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır.
Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.
Rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren!
Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık.
Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var.
Her şey seninle başlar!
Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.
Hayatta ya tozu dumana katarsın,
Ya da tozu dumanı yutarsın.
Seçim senin!
Kaynak : MuminSekman.Com
Ben bu kitabı okudum. Ve bana çok faydası olduğuna inanıyorum. Herkeze öneririm.