Multiboot Menülü Kurulum DVD'si hazırlama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xarax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
serial var içinde büyük ihtimal konun silinecek :XP: ban yemessin umarım

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kardeş saolasın bugün denemeye baslayacam...güzel konu olmuş..

mmnder16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş çook teşekkürler emeğine sağlıkkk

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Aşağıdaki gibi butonları felan nasıl ekleyebilirim?
cronaldooooxv3.jpg

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Biraz fazla soru soruyorum kusura bakmayın.Ekran boyutlarından hangisini yapmak lazım. 640x480 mi yoksa 800x600.Yani boot ekranlarında küçük görünürmü.

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sunumu ben hazırladım ve belirli yerlerde kendim paylaştım fakat herhangi bir izin almaksızın (ç)alan kişilerin bu sunumu nokta bile değiştirmeden kopyala/yapıştır yaparak paylaştıklarını gördüm.İnsan bir kaynak gösterir bazıları utanmadan ben yaptım diyebiliyor izle öğren ben daha güzel anlatırım diyorsan kendin çek bir sunum.bu sunumun asıl kaynağı kendi blogumdur.bazı yerlerde ve SDN de ben paylaştım bunun dışında gördüğüm birçok yer araklamış durumdadır onlarıda kınıyorum.

bubun dışında belki soran olur linux ları nasıl yaparız diye o da tıpkı acronis veye ghost gibi yapılıyor ama dikkat edilmesi gereken konu aynı isimde dosya olmaması.
hepinize yorumlarınız için teşekkürler.

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Ben easyboot programları hazırladım.Grafik yerine geldiğimde sorun çıkıyor.Bu işte profesyonel arkadaşlar var fakat .bmp yazıyoruz ama 8 bit renk ayarları olmuyor.CS3 kullanıyorlar ama olmuyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
windows 7, ubuntu(32/64), pardus, hires's boot cd, gibi ücretsiz cd'leri biraraya toplayan dvd var mı kullandığınız/bildiğiniz...memnun olduğunuz

esma_hatun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam xarax ve diğerleri,
Acemice olacak sorum için şimdiden özür dilerim.Ama bilmiyorum napim.Neyse...
Peki paylaştığınız bu programlarla Xpsp3 cd si hazırlasak ve bunu dvd ye kayıt etsek olurmu.
Yani bunları dvd -+ rw ye kayıt ettkten sonra elde edeceğimiz dvdyi format cd si olarak kullanabilecekmiyiz?
Yardımınıza şimdiden teşekkür ederim.

ferit05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu programları nasıl kullanılır biri özet gecebilirse yada anlatırsa sevinirim

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2

ilk olarak flood yapma , adam ol , git forum kurallarını oku.. küfür etme.. :cursing:yoksa seni hizaya getirmeyi çok iyi bilir site yetkilileri !!!.. :cursing:

ikinci olarak ise, bilip bilmeden yorum yapma.. :cursing: O exe Instant Demo Flash Player ' ın hiçbir program yüklemeden videoyu açma yöntemidir.. tıpkı winrarın self extraction paketlerindeki gibi.. ayrıca ilk başta ben de aynı şekilde düşünmüştüm ancak eset smart security 4 business edition ile tarattım ve temiz çıktı...

son olarak sunumu yapan arkadaşa çok teşekkür ederim.. tam aradığım şeydi.. ayrıca rapidshare'e değil de alternatif bir siteye upload ettiğin için de çok teşekkürler.. :thumbup1:

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selam xarax ve diğerleri,
Acemice olacak sorum için şimdiden özür dilerim.Ama bilmiyorum napim.Neyse...
Peki paylaştığınız bu programlarla Xpsp3 cd si hazırlasak ve bunu dvd ye kayıt etsek olurmu.
Yani bunları dvd -+ rw ye kayıt ettkten sonra elde edeceğimiz dvdyi format cd si olarak kullanabilecekmiyiz?
Yardımınıza şimdiden teşekkür ederim.
sorunu tam olarak anlamadım kusura bakma ama anladığım kadarıyla şöyle cevap vereyim; Yapılan şey örnek resimde de görüldüğü üzere birden fazla işletim sistemini tek bir dvd de buluşturmak yani videoda anlattığım şekilde bir DVD hazırlayıp biostan da otomatik açılma ayarını yaptıysanız bu hazırladığınız menü ekrana gelecek isterseniz fare ile isterseniz daha önce belirlediğiniz bir kısayol tuşu ile seçtiğiniz öğe çalışmaya başlar.Sadece XPSP3 değil vista windows 7 Ubuntu acronis Ghost Hiren's Boot CDvs.. boot edilebilen herşey desem doğru olurmu bilmiyorum.
ileriye doğru zaman bulursam böyle bir DVD hazırlamayı düşünüyorum ama burada paylaşamam kurallar gereği.Çalışmalarımı Blogumdan takip edebilirsiniz.

_imposing_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkdaşlar bende 2 ader,t multiboot menülü dvd ve cd var ama boot menüde renkler 16-bit gibi yani birbirine karışmış olarka görünüyo zor okunuyo başka pc lerde normal ama bende öyle gözüküyo bir başka aynı marka anakarta denedim onda da aynı bozuık şekilde göründü bu arada anakart GIGABYTE 945TGCM-S2L lütfen bi yardım edin

Acemi_Penguen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyu hortlatmış gibi olucam ama küçük bir sorunu atlamış arkadaş. güzel bir anlatım teşekkür ederim öncelikle ama sorun şu.

her işletim sisteminin cd si içerisinden boot unu alıyoruz. mesela ben winxp ve win7 yapmak istiyorum. bir de acronis ekleyeyim dedim videoyu görünce.

xp nin img sini aldım, ezboot a koydum. win7 nin img sini de alıp oraya koydum. sorun şurada ortaya çıkmakta. disk1 içerisine cd içeriğini direk atmak. bunların birer klasör içerisinde olması gerekmez mi? çünkü windows7 de windows xp de bir arada olunca hangi setup exe yi kullanacağını şaşırır bilgisayar. üzerine yazmak gerekir. adlarını değiştirsen dosyayı bulamaz. adları değiştirip gösterebiliyorsan eğer onları birer klasör içine (atıyorum disk1\xp ve disk1\win7 gibi) aldığında da gösterebilirsin. bunun yolu nedir?

nomarch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oluşturduğumuz dvd yi abarttıık diyelim bunu usb diske atabilirmiyim :)

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
oluşturduğumuz dvd yi abarttıık diyelim bunu usb diske atabilirmiyim :)
http://forum.shiftdelete.net/isleti...ve-isletim-sistemi-kurma-videolu-anlatim.html

onu şuradaki anlatımda bulabilirsin sadece çalışan live cd demiş ama ben kurulumlu win 7 ve xp yide usb ye gömdüm o şekilde kullanabiliyorum C=

benim flash diskt 2gb lık ;

xp-win 7-hiren's 14.0-slax-ubuntu-pardus-live xp işletim sistemleri ve kurtarma yazılımları gömülü hirens zaten başlı başına mükemmel olmuş son hali ile C=