Muhteşem Yüzyıl'a muhteşem ayar!

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
dalga geçilmiyor. iftira atılıyor ve hakaret ediliyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

harem dizisinde gerçek şahsiyetlerden bahsedilmiyor. tamamen uydurma isimler var. etkileneceğini sanmam.

dizi saçma senin yorumun daha da saçma. :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Arada sırada Amerikan televizyonlarına göz atmanı tavsiye ederim :)

Adamlar reality show larında siyasetçileriyle, başkanlarıyla öyle bir alay ediyorlar ki şaşarsın. Bizde öyle birşey olsa değil programı kanalı kapatıp, herkesi içeri tıkarlar.

Birçok dizisinde ve filminde ise Amerikayı *tin **tüne sokuyorlar ve hiçbir tepki almıyorlar.

Şu %75'i nereden elde ettin, izah et de öğrenelim. Bu kadar da sıkılmaz ki.
%75 mi dedim pardon afedersin kusura bakma özür dilerim %90 demek istemiştim.. Zoruna mı gitti?. Yakında bu oran böyle olacak çünkü..

Ben hiç bi Hollywood yapımında zencilerin veya kızılderelilerin iyi karakterlerde olduklarını görmedim hatta çizgi filmelrde bile hep kötü karakterdedirler..

Aynı şey bizim ülkemizdede var başbakanımızı olmadık karakterlere sokmadılar mı??.. Mizah dergilerine bakmıyorsun hiç sanırım.. Adamı tii ye almayı bırak resmen hakaret ettiler..

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=48671]muratflash[/MENTION] :) Napıcaksınız, %90'a ulaşmak için sizin gibi düşünmeyenlerin kafasına mı sıkacaksınız, hapislerde mi çürüteceksiniz, vatandaşlıktan çıkartıp sürecekmisiniz. Gençlik kollarında ve cemaat evlerinde sizlere bunları mı anlatıp, yıkadılar beyinlerinizi. Yazık... Siyasetin de bu kadar dibine vurulup, fanatikleşip çirkinleşmenin luzumu yok.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Yeterki adaletin birgün hepimize lazım olacağını unutmayalım.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
@muratflash :) Napıcaksınız, %90'a ulaşmak için sizin gibi düşünmeyenlerin kafasına mı sıkacaksınız, hapislerde mi çürüteceksiniz, vatandaşlıktan çıkartıp sürecekmisiniz. Gençlik kollarında ve cemaat evlerinde sizlere bunları mı anlatıp, yıkadılar beyinlerinizi. Yazık... Siyasetin de bu kadar dibine vurulup, fanatikleşip çirkinleşmenin luzumu yok.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Yeterki adaletin birgün hepimize lazım olacağını unutmayalım.
Önce terbiyesizli,k etme bak ben sana karşı uslüplü konuşuyorum sendende aynı şeyi bekliyorum..

Ergenekoncularla oturup kalkmaktansa, vatanın nasıl satılacağını öğrenmektense ben böyle iyiyim.. Ha vatanı satmışsın peşkeş çekmişsn ha namusunu satmışsın değişen neki??...

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Konu muhteşem saçmaliktan ergenekon a nasil geldi yaw şeye benzedi mencester golunu arıyordum nereye geldim hesabi .

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=48671]muratflash[/MENTION] terbiyesizlik o kesitin neresinde bulunuyor bir açıklar mısınız? Konu gereksiz uzamış.

Nereden nerelere gelmiş. Zaten savunan kişilerin bir kısmının neden savunduğu belli oluyor yavaş yavaş.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yaa zaten bu diziyi izleyenler özellikle kadınlar işte dizinin içerisinde aşk, entrika, bilmem kadınların çekişmeleri, hatta birazda müstehcenlik olunca özellikle kadınlar tarafından çok tercih edilen bi yapım oluyor.. Böyle aşk entrika müstehcenlik içeren yapımlar yapılsın ben yapılmasın demiyorum ama bunu Osmanlıyı baz alarak Osmanlının hayatıymış gibi göstererek yaptın mı işte bu hem tarihimize hem bize hem Türk milletine büyük bir hakaret olur.. İşte bu diziye karşı çıkan insanların şalterlerini attıran şey bu..

Sen böyle içerisinde aşk entrika müstehcenlik taht çekişmeleri süslü püslü kadınlar böyle bi dizimi yapmak istiyorsun git Bizansı baz alarak yap arkadaş.. Osmanlı yı niye bulaştırıyorsun?. Osmanlı kim sen kim?.
şu komplexten kurtulalım artık. beğenmeyen izlemesin kardeşim, hem demokratikleşmeden söz ediyoruz hemde habire dizi kitap yasaklayalım diyoruz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. kimse kimseye zorla izletmiyor diziyi. bak adamlar tudors diye bir dizi çekiyor tarihlerinde ne kadar rezillik varsa halkına gösteriyor. bizde sanki osmanlı pür-i pak bir dönemmiş gibi dokunulmaz ilan ediyoruz. halbu ki bu dizi bir kadının bir ülkenin kaderini nasıl değiştirdiğini göstermesi açısından çok önemlidir. çocuklarımıza osmanblının ne kadar yüce olduğunu anlatırsak ancak onları bu masallarla uyutmuş oluruz. tarih hatalardan ders almayı öğretmedikçe boştur. kanunu aptal bir adam olmasaydı uçkur düşkünlüğünün meyveleri ülkeyi fetret devrine sokmazdı. asıl devlet adamı olabilecek oğullarını bir kadının vesvesesi ile öldürtüp ayık gezmeyen sarhoş selimin tahta çıkmasına sebebiyet vermiş ve fetret devrini kendi elleriyle başlatmıştır.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
şu komplexten kurtulalım artık. beğenmeyen izlemesin kardeşim, hem demokratikleşmeden söz ediyoruz hemde habire dizi kitap yasaklayalım diyoruz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. kimse kimseye zorla izletmiyor diziyi. bak adamlar tudors diye bir dizi çekiyor tarihlerinde ne kadar rezillik varsa halkına gösteriyor. bizde sanki osmanlı pür-i pak bir dönemmiş gibi dokunulmaz ilan ediyoruz. halbu ki bu dizi bir kadının bir ülkenin kaderini nasıl değiştirdiğini göstermesi açısından çok önemlidir. çocuklarımıza osmanblının ne kadar yüce olduğunu anlatırsak ancak onları bu masallarla uyutmuş oluruz. tarih hatalardan ders almayı öğretmedikçe boştur. kanunu aptal bir adam olmasaydı uçkur düşkünlüğünün meyveleri ülkeyi fetret devrine sokmazdı. asıl devlet adamı olabilecek oğullarını bir kadının vesvesesi ile öldürtüp ayık gezmeyen sarhoş selimin tahta çıkmasına sebebiyet vermiş ve fetret devrini kendi elleriyle başlatmıştır.
Biz Osmanlıyla ilgili dizi veya film çekilmesin demiyoruzki zaten..Ama çekilecekse bi iş yapılacaksa uslübüyle yapılmalı adamın o kadar anlatılacak şeyi varken yatak odasından mı başlamak lazım??.. Senin hayatınla ilgili bi film çekilse ve ilk olarak senin yatak odanda başlansa ne düşünürsün acaba??.. Özel hayatım diye bağırmaya başlarsın hemen değil mi?..

Sondaki anlattığın zırvalarda senin Hüsnü Kuruntun o kişiye ve bakış açısına göre değişir.. Senin Osmanlıya karşı bakış açın oysa herkesin bakış açısınında seninki gibi olmasını bekleme.. O bakış açısıda tamamen senin çapsızlığındır..

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Biz Osmanlıyla ilgili dizi veya film çekilmesin demiyoruzki zaten..Ama çekilecekse bi iş yapılacaksa uslübüyle yapılmalı adamın o kadar anlatılacak şeyi varken yatak odasından mı başlamak lazım??.. Senin hayatınla ilgili bi film çekilse ve ilk olarak senin yatak odanda başlansa ne düşünürsün acaba??.. Özel hayatım diye bağırmaya başlarsın hemen değil mi?..

Sondaki anlattığın zırvalarda senin Hüsnü Kuruntun o kişiye ve bakış açısına göre değişir.. Senin Osmanlıya karşı bakış açın oysa herkesin bakış açısınında seninki gibi olmasını bekleme.. O bakış açısıda tamamen senin çapsızlığındır..
kanuni den söz edecekseniz mecburen yatak odasından başlayacaksınız. adamın bütün siyasi hayatına yatak odası yön vermiştir. hadi siyasi hayatını geçtim, oğullarını hatta beşikteki torunlarını öldürtmüş ve bunu yatak odasından aldığı talimatlarla yapmıştır. evet kanuni bebek katilidir. pargalıyı idam ettikten sonra soyu yürümesin diye küçücük çocuklarını da öldürtmüştür. hadi bunu geçtim oğullarını öldürttükten sonra torunlarını da öldürtmüştür. bu kadar vahşi bu kadar vijdansız bir şerefsize ben ne ecdadım derim ne de saygı duyarım.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim eminim sevenler var ama ben bu diziden nefret ediyorum hele o anlattığın en son olaydan sonra bence bu konuyu konuşmaya bile gerek yok

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
[MENTION=187384]promidal[/MENTION]

Sana diyecek bişey bulamıyorum ayrıca kızmıyorumda..

Ama bişey sorcam

Peki Mustafa Kemal Atatürk hakkında ne düşünüyorsun??. Yani onun hakkındaki düşüncen nedir?..

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
[MENTION=187384]promidal[/MENTION]
Kanuni senin babanın oğlu değil düzgün konuş...
Sen ne düşünürsen düşün ama saygı duymak zorundasın yok duymazsan hakaret edemezsin ha edersen dua et sanal ortamdasın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
senin gibiler oldukça tarihe atalarına saygısı olmaz yabancılara bak kendi büyük şahsiyetlerine laf söyletiyorlarmı

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
'KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN MUHTEŞEM YÜZYIL BİR DİZİ DEĞİL’’

Araştırmacı- yazar Talha Uğurluel, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi için "Bu bir dizi değil" dedi.

Kayseri’deki Melikşah Üniversitesi’nde ’Kanuni Sultan Süleyman, Topkapı Sarayı ve Harem’ konulu konferansa katılan araştırmacı- yazar Talha Uğurluel, ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisi için "Kimse kimseyi aldatmasın bu bir dizi değil, belgesel" diye konuştu.

Melikşah Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte ’Harem’ dizisiyle ilgili konuşan Talha Uğurluel, dizideki kişilerin gerçek, kronolojik sıralamanın ise, doğru olduğunu ancak, şahsiyetlerin dizide berbat işlendiğini söyledi. Uğurluel, dizinin izleyenleri hiç de rahatsız etmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Muhteşem Yüzyıl’ ile ilgili her gün onlarca mesaj alıyorum. Bizim insanımız demek ki tarihimizin anlatıldığı bu yapıtı dizi gibi izlemiyor. Belgesel gözüyle bakıyor. Muhteşem Yüzyıl dizi değil, belgeseldir. Çünkü gerçek isimleri, gerçek kurmacayı kullanıyorlar. Şahsiyetlerin karakterlerine gelince, gerçeğe aykırı anlatımlarda bulunuyorlar. Kimse kusura bakmasın ama, Muhteşem Yüzyıl bir belgeseldir."

Uğurluel, dizide canlandırılan ’Hürrem Sultan’ karakterinin halk arasında ’Hürrem’ olarak anılmasına ilişkin, "İslam tarihinde Hürrem Sultan kadar cami yaptıran hiçbir hanım sultan yokken, dizide Hürrem Sultan’ı entrikacı bir kadın gibi gösteriyorlar. Bu film ile toplumun mühim tarihi şahsiyetlerine saygı duymasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Sizin annenize ismiyle hitap edilmesine razı olur musunuz ?" diye konuştu.

Kaynak

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Kimse kalkıp bu diziye kurgu demesin kurgu dediğin Game of Trones ,Lord of rings ve buna benzer nice savaş ve tarih kurgusu var ama kalkıp gerçek tarihi şahsiyetler ismini kullan onlar üzerinden prim yap adamın uçkurunu yalan dolan hikaye yap sonra de ki kurgu bu kurgu değil çamur at izi kalsın dır ayrıca belgesel falanda değil hani.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@promidal
Kanuni senin babanın oğlu değil düzgün konuş...
Sen ne düşünürsen düşün ama saygı duymak zorundasın yok duymazsan hakaret edemezsin ha edersen dua et sanal ortamdasın
kanuniye saygı duymak zorunda değilim. bebek katillerine saygı duyacaksan ilk önce imralıdakine saygı duy. ha kanuni ha apo. ha kanuni benim gözümde daha şeref yoksunudur çünki kendi kanından bebekleri öldürmüştür. sen seviyorsundur bebek katillerinden hoşlanıyorsanız sizin bileceğiniz iştir saygı duyarım. ama baba olduğunuz zaman anlarsınız normal bir insanın kendi evladını yada torununu öldüremeyeceğini bunu ancak sapkın hastalıklı bir ruhun yapabileceğini. bu arada dua et sanaldasın filan gibi ergen ağızlarını bir kenara bırak, ya adam gibi efendi efendi tartışmanı yap, daha iyisini biliyorsan mesela "yok kanuni ne evlatlarını ne torunlarını öldürmemiştir öyle bir şerefsizlik yapmaz" diyorsan buyur bunu ispat et. yada deki bebek katilliği şerefsizlik değildir bu yüzden adama hakaret etme dersin anlarım. ama böyle antitezlerin yoksa adama ne dediğim seni ilgilendirmez. babanın oğlu değil nede olsa....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@promidal

Sana diyecek bişey bulamıyorum ayrıca kızmıyorumda..

Ama bişey sorcam

Peki Mustafa Kemal Atatürk hakkında ne düşünüyorsun??. Yani onun hakkındaki düşüncen nedir?..
atatürk de eğer bebek katili olsaydı aynı hakareti ona da yapardım. ancak atatürk sayesinde bu millet babasının kim olduğunu biliyor...