Mühendislik Programları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oqunes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.

Arkadaslar Ben İlerde Meslek Olarak Bilgisayar Mühendisliğini Sçtim Kendime.Sizce Bu Mesleği Üniversitede Öğrenirken Bu Öğrenmeyi Kolaylaştıracak Hangi Programlama Dilini Öğrenmeliyim?İlk Önce Hangisi İle Başlayıp Sonra Hangisi İle Devam Etmeliyim? Birde Ben Şu an Hiç Bir Programlama Dilini Bilmiyorum Bununla İlgili Bir Öğrenme Sites, Ders Videoları Sitesi Varmı?
Bu Programlama Dilini Yaparken Hangi Programlara İhtiyaç Duyacağım?

Teşekkürler.

edit:Bilgisayarımın Özellikleri Nasıl Olmalı?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Ben sadece C ile başlamanı öneririm zaten üniversitede göreceğin ilk şey o olacak :D Diğer sorularına başka arkadaşlar yanıt vereceklerdir, benden bu kadar :) Bir de Bilgisayar Müh. dışında diğer programları da, mesela Elektronik Mühendisliğini de, düşün derim...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Yazılım mühendisliğini düşün derim :D Bilgisayar mühendisliğinden daha zevkli ve daha ileride bir sektör bence. Çalışma alanı da senin hayalinle sınırlı... (facebook, google, Need for Speed v.b.)

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) Teşekkürler.

Aslında Elektronik Mühendisliği İle Bilgisayar Mühendisliği Arasında Gidip Gelmiştim.Fakat Pc Mühendisliği Daha Ağır Bastı Ona Karar Verrdim :)

Başka Fikri Bilgisi Olan?

edit:Yazılım Mühendisliğini Biraz Daha açarmısınız acaba kowalski?

nerde okur?nerde çalışır?

---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 15:50 ----------

Yokmu Bir Bilen?

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elektrik-Elekronilk Mühendisliğini seçmeni öneririm.Amerika da bilgisayar mühendisliği Elektrik-Elekronilk Mühendisliğinin alt dalı olarak okutuluyormuş diye duydum.Bilgisayar Mühendisi donanımdan o kadar anlamaz.Tasarım ve programlama onların işi.Elektrik-Elekronilk Mühendisliğini seçersen işin en temelinden başlarsın.Programlamaya bir ilgin varsa zaten çok daha iyi öğrenebilirsin.Bizim üniversitede Bilgisayar Mühendislğinin derslerinin çoğuna bizim hocalar giriyordu.Bence Elektrik-Elekronilk Mühendisliğini seç Bilgisayara da ilgin iyiyse programlama filan öğrenirsin.Başarılı olursan Çift Anadal veya Yandal yapabilirsin.Mühendislik okuması zordur matematik süper olacak.Bilgisayar mühendisliğinde çiftanadal/yandal yapan Elektrik-Elekronilk Mühendisi gördüm fakat tersini görmedim.EEM son sınıf öğrencisi olarak eğer kendine güveniyorsan tavsiye ederim.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Buradaki sayfada, örnek bir üniversite, sektörün açıklaması ve alacağı dersleri vermiş.

Buradaki sayfada, bilgisayar mühendisliği hakkında daha temel bir bilgiye sahip olabilirsin. :)

cemshit

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Amerika'daki elektrik-elektronik & bilgisayar mühendisliği ile bizdeki bilgisayar mühendisliği biraz farklı konumdalar. Orada elektrik-elektronik mühendisliği ile beraber bilgisayar bilimi öğretiliyor ancak bizde bilgisayar mühendisliği tek başına. Yani seçim yaparken program içeriklerine iyi incelemek gerekir. İnsanlardan muhakkak birşeyler duyabiliriz, ama bunları araştırarak bizzat görmemiz çok daha sağlıklı olacaktır.

Bu bölüm muhabbeti dışında "C" önemli bir başlangıç olacaktır. Başlangıç seviyesinde bilgisayarının özelliklerinin çok önemi yok. Ancak geliştikçe donanımın önem kazanabilir.

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anladım Herkese Teşekkürler Fakat Bu C Programcılık Dilini Hangi Programla Yapacağım Birde Bunun Hakkında Ders Veren Bir Site yokmu?

a_kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
C den başlama derim.Çünkü benim diyen bir mühendisin bile C de eksiği çoktur.C çok geniş bir dil.İlk önce akış diyagramlarını kavrayıp.Flowchart isimli bir program var ordan akış diyagları ile pratik yapabilirsin. Vb veya C# gibi daha kolay kavranabilen dillerden başlamalısın.Daha sonra geçebilirsin.İngilizceye ağırlık vermeyide unutmaman gerek.

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Buyur C# videoları => http://forum.shiftdelete.net/programlama/173380-c-gorsel-dersler-turkce-anlatim.html

Eğer site istiyosanda;
*www.kariyervideo.com
*www.webteders.com
*www.yaztasarla.com (Makaleleri güzeldir)
*Sorun olduğu zamanda ilk olarak shiftdelete'ye gel ;)

Program olarak Visual Studio kullanacaksın.Eğer bilgisayarım çok eski diyorsan VS 2005 Kur.
Eğer yeni bilgisayar alacağım diyorsan bilgisayarının işlemcisi en az i3 olsun,en az 3 Gb Ram olsun,Ekran kartı o kadar önemli değil.Zaten bütün yeni pclerde en az 512'lik ekran kartı oluyo oda işini görüyor.Şimdilik benden bu kadar.Kolay gelsin.

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler.

Aslında Pcm o Kadar Yavaş Değil.Ama Visual Studio Derken Hangi Yıldakini Kastediyorsunuz?Google Arattırdığımda bir Çok Yılı Çıktı :) Mümkünü Varsa Bir Link Verebilirmisiniz VS İçin.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Malesef veremez YASAK :D Sadece yıl söyleyebilir onu da ben söyleyeyim: 2010

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) Teşekkürler.

---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Ooofff Bu ne ya 24 part :)

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyi akşamlar,öncelikle Bilgisayar mühendisliğini iyice araştırarak gitmek istediğin bir bölüm olduğunu varsayıyorum.(bazı arkadaşım daha 1. sınıfta pişman, BM yerine başka bölüm yazmadığına).İlk önerim hangi üniversitede okuyacağına dikkat et ayrıca hangi derslerin olduğu , uygulamalı derslerin varlığı önemli.sorularına vereceğim cevaplar ise şunlar:

Bölüme girmeden programlama dili bilmemek eksiklik değil fakat biliyor olmak avantaj sağlayabilir.Ben C ile başla derim. Şu adreste güzel videolar var: http://www.muhendisforum.net/c.html

C için Devc diyenler olabilir ama CodeBlocks la çalışmak daha kolaydır burdan indirebilirsin boyutu fazla değil:
http://www.codeblocks.org/downloads

Başlangıç düzeyinde kod yazmak bilgisayar için yüksek performans istemez netbooklarda bile çalışabilirsin.

Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği birçok kolu kapsar ,ilerleyen zamanlarda bu kolların birinde uzmanlaşabilmek önemlidir.(yazılım mühendisliği alt kollardan biridir,Bilgisayar mühendisi sadece kod yazmaz yazdığı kodun dokümantasyonunu gerçekleştirebilir....).Yurtdışını bilmiyorum ama ülkemizde elektrik elektronik mühendisliği Bilgisayar mühendisliğini kapsamaz,kendini aşırı bir şekilde geliştirmediyse, gördüğü eğitim sadece yanından geçebilir.- bi kaç dil öğrenirler sadece-

Bir sorun olursa PM atabilirsin.

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Teşekkürler.

Aslında Pcm o Kadar Yavaş Değil.Ama Visual Studio Derken Hangi Yıldakini Kastediyorsunuz?Google Arattırdığımda bir Çok Yılı Çıktı :) Mümkünü Varsa Bir Link Verebilirmisiniz VS İçin.
Üniversitenin bilgisayar ile ilgili olan kısmında okuyan abin,ablan veya bunların arkadaşları varsa Dreamspark.com'a belki üye olabilirler.Oradan onlara soyleyerek tek link olarak hemde FULL olarak indirebilrsin.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Oqunes arkadaşım eğer hala bulamadıysan bana pm at orjinal Visual Studio 2010 vereyim sana bir tane :)

Sorularına gelecek olursak: Öncelikle şunu bil ki, bilgisayar mühendisleri oyun oynamıyor/yazmıyor, yani okulda :) Şu an kaç yaşında ve hangi sınıfta olduğunu yazmamışsın; ancak bence dil öğrenmek yerine mantığını öğrenmek birinci amacın olmalı. Yani algoritmalar konusuna yönelmelisin.

He biraz algoritma bilgisi edindikten sonra ilk dil olarak (dediğim gibi sınıfını bilmiyorum, sen üniye başlayana kadar bu diller geçerliliğini yitirebilir :)) python ile başla derim. Oldukça algoritmik bir dildir kendisi. Küçük bir de ipucu vereyim, gerçi söyledim ama, bilgisayar mühendisi dil öğrenmez, dil öğrenmenin mantığını öğrenir. Çünkü bilgisayar teknolojisi oldukça hızlı gelişiyor. Bugün popüler olan C# ve Java varken birkaç yıl sonra ikisi de kalmayabilir. O yüzden dil öğrenmeyi öğrenmen daha çok yararına olacaktır.

Diğer bir konu Amerikadan falan bahsedilmiş yorumlarda. Amerikada Computer Engineering ve Computer-Science olmak üzere iki bölüm var. Türkiyedeki Bilgisayar Mühendisliği bölümü, onlardaki Computer-Science ile eşleşiyor. Yani daha çok yazılım üzerine. Computer Engineering de ise donanım, elektronik kısmı daha ağır.

Son olarak Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf tavsiyesi: kod yazmaktan zevk almıyorsan tercihlerini gözden geçir derim ;) çünkü yeri gelecek gece saat 2-3e kadar kod yazacaksın :) Kolay gelsin başarılar...

byscul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence önce üniversteyi kazan gerisi kolay :biggrin:

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Elektrik-Elekronilk Mühendisliğini seçmeni öneririm.Amerika da bilgisayar mühendisliği Elektrik-Elekronilk Mühendisliğinin alt dalı olarak okutuluyormuş diye duydum.Bilgisayar Mühendisi donanımdan o kadar anlamaz.Tasarım ve programlama onların işi.Elektrik-Elekronilk Mühendisliğini seçersen işin en temelinden başlarsın.Programlamaya bir ilgin varsa zaten çok daha iyi öğrenebilirsin.Bizim üniversitede Bilgisayar Mühendislğinin derslerinin çoğuna bizim hocalar giriyordu.Bence Elektrik-Elekronilk Mühendisliğini seç Bilgisayara da ilgin iyiyse programlama filan öğrenirsin.Başarılı olursan Çift Anadal veya Yandal yapabilirsin.Mühendislik okuması zordur matematik süper olacak.Bilgisayar mühendisliğinde çiftanadal/yandal yapan Elektrik-Elekronilk Mühendisi gördüm fakat tersini görmedim.EEM son sınıf öğrencisi olarak eğer kendine güveniyorsan tavsiye ederim.

Tamamen kişinin kendisine kalmış donanımdan anlayıp anlamama. Günümüzde donanım artık daha çok TI ürettiklerine benzer ARM tabanlı gömülü sistem kartları oluyor. Sonuçta üzerinde linux çalışıyor ve kullanımı %80-90 yazılıma bağlı kalıyor.

---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 20:30 ----------

Sakın olaki konsol uygulamaları yazmadan grafik arabirim uygulamalarına geçme. Önce C'ye bak iyice bazı şeyler otursun ondan sonra GUI uygulamaları yazarsın.

accman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de önce c'den başlamanı öneririm..mantığı anlamak için c şart diye düşünüyorum..kitap olarak önerim kesinlikle deitel'dir..bu kitabı alıp içindeki soruları çözersen gerçekten öğrenirsin içinde c++ da var..

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bize c den önce Algoritma gösterdiler. Kurma, düzenleme vs vs sonra c de program yazmaya geçtik .. :)