Müge Anlı ile Tatlı Sert'e RTÜK Cezası Tartışma Başlattı!

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
rtuk-ten-muge-anli-ya-rekor-ceza-239207-5.jpg


ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert için verilen RTÜK cezası son günlerde oldukça tartışma yarattı.

Geçtiğimiz günlerde Müge Anlı ile Tatlı Sert programında özellikle insan kaçakçılığı yaptığı belirtilen bir kişinin canlı yayında telefona ile bağlanması ve bu görüşme sırasında Müge Anlı'nın ülkelere kaçak bir şekilde girişin kaç paradan başladığını sorması oldukça dikkat çekmişti.

RTÜK tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda canlı yayında ekranlara gelen bu konuşmalar nedeniyle Müge Anlı ile Tatlı Sert programına 1 milyon 320 bin liralık ceza verildiği belirtilirken kanala kesilen bu ceza sonrasında pek çok farklı platformda ceza için tartışmalar yapıldı.

Özellikle Türkiye'nin gündeminde yer alan Atalay Filiz için çeşitli araştırmalar yapan Müge Anlı’nın tüm Türkiye'de vatandaşların dikkatli olması konusunda da uyarılar yaptığı vurgulandı. Konu ile ilgili canlı yayına bağlanan bir insan kaçakçısının ismi gizli tutulduğu gibi özellikle bölgede aktif bir şekilde çalışan tüm kaçakçıların Atalay Filiz'in yurtdışına kaçırılması noktasında yardımcı olmayacağını ve bu konuda kendilerini güvence sağlayabileceğini belirtmişti.

Müge Anlı'nın ekranlarda gazetecilik yaptığını ve bu gazetecilik başarısına ceza verilmesinin doğru olmadığını söyleyen bir kesimin yanısıra programda bu tip konuşmaların yayınlanmasını doğru bulmayan kişiler arasında bu konuda fikir ayrılıkları ortaya çıktı.

Ceza getiren o konuşma ise şöyle;

Anlı: Siz yasadışı yollardan yurt dışına birilerini götürüyorsunuz anladığım kadarıyla.

K: Yardımcı oluyoruz diyelim.

Anlı: Tamam öyle diyelim. Bari can yeleklerini takın.

K: Müge abla, bir şey söyleyebilir miyim? Şimdi İzmir’de Basmane 1, Çeşme 2, Kuşadası 3. Bu 3 yerde bu işlerin organizasyonu yapılır. Ve biz, hepimiz birbirimizi tanırız. Bu kişinin (Atalay Filiz) görüntüleri şu anda bütün illegal kesimde dolaşıyor. Yani vatandaştan önce birimiz görse hemen müdahale yapılır.

Anlı: Valla harikasınız ne diyeyim. Yani çok teşekkür ediyorum. Şimdi yaptığınız iş ayrı bir konu bu ayrı bir konu. Bir şey daha sorabilir miyim? Yunanistan’a geçmek kaç liraydı?

K: Botla 600-700 dolardı düştü.

Sizce Müge Anlı ile Tatlı Sert programına verilen ceza doğru mu?
 

Halkulvad

Müdavim
Katılım
20 Mayıs 2014
Mesajlar
3,027
Reaksiyon puanı
53
Puanları
48
Yaş
23
Zaten televizyonda gün boyu insan tacirliği yapılıyor evlilik adı altında...
 

Lazzz

Müdavim
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
16,707
Reaksiyon puanı
3,278
Puanları
113
O kadar saçma sapan programlar varken ve sırf reyting almak için türlü oyunlar çeviren programlara ceza yazılmayıp ta bu tür programa(evlilik adı altında şebeklik programları) ceza yazılması gerçekten enteresan..
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,117
Puanları
113
rtuk aklınca suçu ve suçluyu övmek olarak algılayıp öyle kesmiştir cezayı birde ceza alan yandaş kanal atv bu bir mesaj herkese ceza keseriz demek program da şansına o denk geldi demek...
 

MoMoLa

Asistan
Katılım
7 Mayıs 2012
Mesajlar
211
Reaksiyon puanı
50
Puanları
28
Bence ceza gayet mantıklı. O konuşmayı dinlemiştim. Adam resmen devletin gizli işlerini ifşa etmişti. Bunun mit tırlarından farkı ne? Devletin herşeyden haberi var (insanların kaçak götürülmesi) diyordu.
 
Üst